Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328940 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JediLeemur

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1710 dnia: Grudnia 15, 2009, 15:36:28 »
    Często w grach lubię biegać z dwoma mieczami i pytam się czy jest możliwość wprowadzenia tego w modzie? Można to wykorzystać robiąc nowe jednostki np. Ninja
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1711 dnia: Grudnia 15, 2009, 15:56:07 »
    Można ale druga broń jest w formie tarczy.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1712 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:42:55 »
    Często w grach lubię biegać z dwoma mieczami i pytam się czy jest możliwość wprowadzenia tego w modzie? Można to wykorzystać robiąc nowe jednostki np. Ninja

No pewnie ninja, orkowie i krasnoludki! A do tego comba tymi dwoma mieczami.

A propo pomysłów. Czy dałoby się zrobić turnieje - jednak nie tylko takie z serii klepania się po ryjach. Np. strzelanie do celów, w określonym czasie, jakieś manewry końskie - strzelanie z grzbietu, coś takiego. Za dane osiągnięcie można by dostać pieniądze, albo jakiś dobry przedmiot. Z tym, że takie zawody były by rzadkie, ze slangu MMO - "eventy".

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1713 dnia: Grudnia 15, 2009, 19:06:30 »
    A propo pomysłów. Czy dałoby się zrobić turnieje - jednak nie tylko takie z serii klepania się po ryjach. Np. strzelanie do celów, w określonym czasie, jakieś manewry końskie - strzelanie z grzbietu, coś takiego. Za dane osiągnięcie można by dostać pieniądze, albo jakiś dobry przedmiot. Z tym, że takie zawody były by rzadkie, ze slangu MMO - "eventy".

Dobry pomysł z tymi zawodami strzeleckimi to było by super bo na pewno każdy ma już dość tych monotonnych turniejów.

Offline denatro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1714 dnia: Grudnia 15, 2009, 20:09:17 »
    Może już ktoś o tym pisał i możecie uważać to za głupi pomysł, ale ja bym chciał coś takiego w grzę. Otoż czy nie wydaje się wam że wieśniaki i mieszczanie wszyscy w takich samych łachach nie zależnie od tego skąd pochodzą i  jaka maja kulturę, a dokładniej wprowadziłbym coś jak ludowe stroje. milej sie patrzy gdy wjeżdża się powiedzmy do swiadiańskiej wioseczki i widzimy różnorodne  "łachmany swadiańskie"takie że z każdej frakcji były by one charakterystyczne.

@Edit:No wiem, czytałem, ale musiałem się upewnić bo ten malutki szczegół jest dla mnie bardzo ważny :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 20:39:33 wysłana przez denatro »

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1715 dnia: Grudnia 15, 2009, 20:27:31 »
    Może już ktoś o tym pisał i możecie uważać to za głupi pomysł, ale ja bym chciał coś takiego w grzę. Otoż czy nie wydaje się wam że wieśniaki i mieszczanie wszyscy w takich samych łachach nie zależnie od tego skad pochdza i z jaka maja kulturę, a dokładniej wprowadziłbym coś jak ludowe stroje. milej sie patrzy gdy wjeżdża się powiedzmy do swiadiańskiej wioseczki i widzimy różnorodne  "łachmany swadianskie"takie że z każdej frakcji były by one charakterystyczne.
    - Poznaj różne kultury - wygląd, ubiór, zwyczaje oraz architekturę ludności zamieszkującej różne obszary Calradii.

Więc raczej to będzie... A wystarczyło przeczytać informacje o modzie...

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1716 dnia: Grudnia 16, 2009, 01:04:15 »
    Po obejrzeniu walki na barbarzyńskiej arenie wpadłem na pomysł ażeby na ścianach był arsenał czyli porozwieszane różne bronie i tarcze tylko z przydało by się od razu zrobić tak ażeby postacie komputerowi tez mogli i umieli je podnosić a nie tylko gracz

Edit:
    Po obejrzeniu walki na barbarzyńskiej arenie wpadłem na pomysł - w temacie "Rządy Miecza - Informacje" są linki do 2 filmów zatytułowane "Walka na arenie barbarzyńskiej 1 i 2" oglądnąłem je i pomyślałem
    ażeby na ścianach - na tej drewnianej ścianie dokoła areny
    był arsenał czyli porozwieszane różne bronie i tarcze - były by powieszone bronie i tarcze
    tylko z przydało by się od razu zrobić tak ażeby postacie komputerowi tez mogli i umieli a nie tylko gracz - jak byłyby już te bronie a ścianach to normalnie tylko gracz by mógł sobie je podnieść, czyli bez sensu ale jak by dodali jakiś skrypt że inni wojownicy na tej arenie niż gracz mogli i umieli (czy nie tak ze podniesie sobie 4 tarcze z ściany i zacznie biegać)
    Jeśli naprawdę jest to tak nie zrozumiale napisane to przepraszam, zawsze czytam kilka razy mój post (bo wiem ze nie umiem pisać bezbłędnie) i próbuje znaleźć jakieś dziwne błędy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 10:35:45 wysłana przez TomekDex »
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1717 dnia: Grudnia 16, 2009, 10:06:20 »
    Po obejrzeniu walki na barbarzyńskiej arenie wpadłem na pomysł ażeby na ścianach był arsenał czyli porozwieszane różne bronie i tarcze tylko z przydało by się od razu zrobić tak ażeby postacie komputerowi tez mogli i umieli je podnosić a nie tylko gracz
    Tak na serio to Cię wogólę nie rozumiem i nie wiem jak inni ale z edytuj to zdanie bo ciężko coś wywnioskować ;/

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1718 dnia: Grudnia 16, 2009, 10:08:29 »
    Ja go tam zrozumiałem, chodzi mu o to żeby na ścianach była rozwieszona broń którą można walczyć, ale by komputer też ją podnosił..

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1719 dnia: Grudnia 16, 2009, 15:35:45 »
    No ja za pierwszym razem też go całkowicie zrozumiałem, ale mniej już zrozumiałem ten jego edit.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1720 dnia: Grudnia 16, 2009, 16:57:29 »
    Hehe, ja tak samo, ale arsenał według mnie odpada... przecież masa broni leży po pokonanych przeciwnikach ;p

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1721 dnia: Grudnia 16, 2009, 17:18:00 »
    Chłopakowi chodzi o klimat przecież. Lądowanie goło na arenie i dopiero potem wybieranie broni z zawieszonych na ścianie byłoby bardzo 'teges'. Niestety NPC są za durne żeby własnoręcznie brać sprzęt z ziemi/ścian i wątpię żeby dało się na ten temat coś zrobić. Poza tym niektóre bronie przy trupach mają tendencję do bycia 'niezabieralnymi' tak więc mogłoby dojść do tego, że pozostają gołe pięści do walki z ludźmi z dwuręcznymi toporami...
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1722 dnia: Grudnia 16, 2009, 21:01:43 »
    A gdyby tak widzowie rzucali ci itemy, albo prosisz jednego ze swych bohaterów aby na widownie wziął twoja tarczę i ci ją rzucił?( o ile będą trybuny) A co do polowania, może zrobić je tak ze klikasz i ci wyskakuje że dobyłeś ile "tamś" mięcha. Liczę na to że długo nie będzie trzeba czekać na twego moda, a jak coś wymyślę to tu napiszę(muszę dodać ze czytanie całego tematu zajęło by mi "lata" więc se darowałem)

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1723 dnia: Grudnia 16, 2009, 23:24:35 »
    mam taki pomysł , mianowicie chodzi mi o to ze zawsze lubiłem wynajmować jednego Bohatera na samym początku jako druha podróży z którym się nie rozstawałem i w którego inwestowałem, moje pytanie mianowicie brzmi czy dało by się aby na początku mieć wybór czy jednostka (Wieśniak) miała by do nas dołączyć jako nasz druh, była by zwykłą jednostka która by awansowała jak każda inna lecz nie dało by się jej zabić, mi sie taka opcja by bardzo spodobała , bo nie ma to jak mieć własnego kompana z którym się jest od jego początkowej postaci do maksymalnego rozwoju :)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1724 dnia: Grudnia 17, 2009, 09:58:07 »
    Nom fajny pomysł, fajnie było by gdyby jego też sie tworzyło, albo nazywało. Takie simsy;d. Tak na serio to pomysł mi się podoba, nigdy nie lubiłem chodzić w dużych odziałach.