Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • This is Sword. This is Dead.
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #510 dnia: Czerwca 12, 2009, 19:00:01 »
    A może im więcej masz ludzi tym szybciej buduje się wieże. jak masz załuszmy 5 ludzi to budowa będzie trwała więcej, a jak będziesz miał 200 ludzi to budowa zostanie szybciej ukończona. Albo, żeby więźniowie pomagali budować (jak odmówią to ścięcie łba albo chłosta) to też byłby bonus do czasu budowy.

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #511 dnia: Czerwca 12, 2009, 19:25:58 »
    jak odmówią to ścięcie łba albo chłosta

Jak mogą odmówić skoro są "twoją własnością"? jako wiezień nie ma "nie chce" :P.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2009, 19:28:09 wysłana przez gamer96 »

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #512 dnia: Czerwca 12, 2009, 21:10:53 »
    I mogło by byc tak że podczas   pracy więźień mógł by uciec :P

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #513 dnia: Czerwca 12, 2009, 22:15:31 »
    A może im więcej masz ludzi tym szybciej buduje się wieże. jak masz załuszmy 5 ludzi to budowa będzie trwała więcej, a jak będziesz miał 200 ludzi to budowa zostanie szybciej ukończona. Albo, żeby więźniowie pomagali budować (jak odmówią to ścięcie łba albo chłosta) to też byłby bonus do czasu budowy.

"załuszmy"??????? tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do pomysłu to raczej takie rzeczy to trzeba zostawić na m&b 4........a może po całej mapie porozstawiajmy np gwiazdki i jak uzbieramy 5 to będziemy szybciej biegać......
    Jak dla mnie to jak jest w Native, to jest dobrze i nie trzeba zmieniać....oczywiście moje zdanie

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Czerwca 12, 2009, 22:37:48 »
    Czyli nie chcesz tego moda? To wara od tego sub-forum. O Native'ie są inne działy nie ten. Tak na marginesie osoby używające więcej niż dwóch znaków interpunkcyjnych mają problemy z osobowością :].

M&B 4? Nie sądzę żeby było ich aż tyle. Na pewno będzie kontynuacja ale myślę że nie więcej niż 2 kolejne + dodatki, bo mody bardzo wiele rzeczy poprawiają. Nawet zaryzykuję stwierdzenie żę na dodatkach paru się kończy, ale mogę się mylić  :]. Zresztą nie jestem na czasie z newsami :].

Dead zamierzasz poprawić coś przy koniach?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #515 dnia: Czerwca 12, 2009, 22:43:43 »
    Logika chłopcze.........logika....wywnioskuj cokolwiek z mojej wypowiedzi, a dopiero później wchodź ze mną w jakąkolwiek polemikę.....Znaki interpunkcyjne a zaburzenia osobowości.....za dużo bajeczek chłopczyku.....wara z sub-forum......no to mnie rozbawiłeś.......
    Jeszcze dużo przed Tobą.......

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #516 dnia: Czerwca 12, 2009, 22:50:16 »
    No trochę mnie poniosło. Trzeba by było przerosić... więc przeprasza... Wkurzyłem się na brudasów z Gondoru w TL :/, ale musisz przyznać że niepotrzebne te 7 pytajników i 17 wykrzykników. Wystarczyło by po 1 z nich.

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Czerwca 13, 2009, 08:42:35 »
    Może ta sprawę rozstrzygniecie na pw, czy na realu, a nie forum zaśmiecacie...

Co do modu o co Ci chodziło gamer96: 

Ja tam błędów nie widzę...

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #518 dnia: Czerwca 13, 2009, 10:28:20 »
    Można by było zwiększyć zadawane obrażenie przez opancerzone konie.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #519 dnia: Czerwca 13, 2009, 11:38:23 »
    Nie, są dobre.

Cytat: gamer96

A kto to taki, ten Martwy?

Tak na marginesie osoby używające więcej niż dwóch znaków interpunkcyjnych mają problemy z osobowością :].

Popisałeś się znajomością cytatów. Rzekł to Terry Pratchett, cytuję: 'Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości.'

Wkurzyłem się na brudasów z Gondoru w TL :/

Brawo! Gra potrafi wyprowadzić Cię z równowagi! Póki nie dorośniesz psychicznie, może lepiej się nie wypowiadaj?...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Jawor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #520 dnia: Czerwca 13, 2009, 13:25:03 »
    Ja pierdziele ludzie przestańcie na siebie wyjeżdżać i chwytać za słówka :( takie pytanko Daed jak wchodzę do jakiegoś miasta wsi to cienko wygląda grafa poza miastem chodzi tu o drzewka itp. mało przedmiotów np. poza miastem woda gdzieś wpada w "nicość" :D dało by sie to poprawić czy to jest związane do tego co kiedyś przytoczyłeś mówiąc że było by w pizdu pracy nad tym? przerabiając wszystkie wioski i miasta...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #521 dnia: Czerwca 13, 2009, 13:31:40 »
    [..] przestańcie na siebie wyjeżdżać i chwytać za słówka :( takie pytanko Daed jak [...]

i znowu zaczynasz z tym "Deadem"

A ja mam takie pytanie.
    Czy można by było zrobić questy od Wieśniaków/Mieszczan? Przydałyby się na początek gry i by dawały trochę denarów w kieszeń i doświadczenie.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #522 dnia: Czerwca 13, 2009, 13:54:10 »
    Brawo, Kradusie, umiesz czytać...

Bez sensu. Jakie to by było zlecenie? Przynieś butelkę wina, wyczyść dom, wyczyść rynsztok?...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Czerwca 13, 2009, 14:44:38 »
    Bez sensu. Jakie to by było zlecenie? Przynieś butelkę wina, wyczyść dom, wyczyść rynsztok?...

Niekoniecznie.. zabij uciazliwego sasiada ;] , znajdz zone bo uciekla z innym xD i wiele,wiele innych..
    Dosyc ciekawy pomysl tylko co taki wiesniak albo mieszczan moglby nam dac.. 50 denarow ? 100 ?

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #524 dnia: Czerwca 13, 2009, 18:05:27 »
    Jak się pod płytówkę włoży kolczugę to taki jakby mały bonus do obrony ciała, gdyż jak przebije płytówe to musi jeszcze przebić kolczugę. Mam pomysł, ale wątpie w jego wykonanie. Chodzi o dodatkowe miejsce na wszystko pod pancerzem, który byłby obok miejsca na pancerz, ale bez przesady. Można np. Włożyć płytówkę a w miejsce obok włożyć kolczugę i byłby dodatkowy bonus obrony. Włożyć można by było tylko kolczugi i kaftany. Wiem, że raczej niewykonalne ale fajnie by to wyglądało. Pozdro!
    Tak to jest dobry pomysł...w Morrowind była taka opcja...ja tam zawsze pod płytówke kolczuge zakładam
    Daedalus może możliwość małżeństwa z jakąś panią z innej frakcji? w ten sposób można by było zawierać pokój.
    Pisałeś że będą nowe budynki w lennach...to znaczy że jak wybuduję młyn to będzie on widoczny we wsi?
    I jeszcze jedno, mianowicie jeśli będą konie tylko z płachtą to nie powinny mieć ograniczenia prędkości jak w przypadku zbroi, to znaczy że jak jest hunter z "habitem" niech ma standardowo szybkość równą 40
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2009, 18:13:21 wysłana przez Świeży »