Nie wiem czy zauważyliście ale zbroja płytowa jest trochę źle zrobiona, np. gdy nasz rycerz schyla się to widać wielką czarną szparę między dwoma częściami zbroi... Przydałoby się to jakoś zmienić...
Obejrzę to, może po prostu wystarczy zmienić nieco UVmapping.
A co do turnieji... z tego co zauważyłem na screenach Daedalusa to nie wiem jak to możliwe aby pokonać rycerza w zbroi płytowej DREWNIANYM mieczem... Co do historii to rycerze w turniejach walczyli normalnymi, żelaznymi mieczami...
No w sumie... Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.
Przydałoby się zrobić kilka możliwych formacji i pododdziały
Na tę chwilę nie da rady.
Wracając jednak do mapy z lordami, czy będzie ona dostępna w każdej chwili czy może tylko w zamkach/miastach? Bo wydaje mi się, że jest dużym ułatwieniem i dobra opcją byłoby coś takiego, że pokazywałaby naszych lordów i lordów wroga pod warunkiem, że byliby w okręgu naszej wioski/naszego zamku/miasta lub lordów lub.. patroli - wtedy miałby sens wysyłanie patroli na dane tereny.
Mapa będzie od pewnego momentu dostępna przez cały czas. Ilość informacji, których dostarczy mapa, będzie zależna od kilku czynników.
A wracając do patroli, jest tu taka opcja?
Można stworzyć patrol za pomocą jednego z towarzyszy (bohaterów). Niestety nie ma możliwości wprowadzenia ograniczenia wielkości oddziału. Innymi słowy - bohater może mieć ograniczenie do 20 ludzi w oddziale, ale bez problemu możesz dać mu i 200, bo nie istnieje rzeczywiste ograniczenie, które blokowałoby Ci możliwość dania mu jednostek. Można za to dodać skrypt (a właściwie już chyba taki jest), który z czasem redukuje liczebność jednostek, gdy ich liczba przekracza maksymalny rozmiar oddziału.
Choć z drugiej strony... Mam pomysł, jak można by to ominąć i wprowadzić takie rzeczywiste ograniczenie. Obejrzę, czy wykonalny. ;)
A jak wygląda sprawa z teksturami do broni/zbroi? Szczerze mówiąc to jak dla mnie, to odpychająco wyglądają kolorowe rzeczy, zbytnio się świecące i nie pasujące do reszty, po prostu psują klimat tej gry.
Też nie lubię nadmiaru kolorów, dlatego staram się tonować nieco barwy, nakładając warstwę desaturacji i lekkiego przyciemnienia, by nie były zbyt jaskrawe i by gra nie wyglądała jak reklama proszku do prania. Aczkolwiek nie można też z tym przesadzać, bo wtedy robienie np. kilku kolorystycznych wersji pancerza zupełnie traci sens. Jednak o cukierkowość i sterylność bać się raczej nie trzeba. ;)
wiem ze modderzy nie cierpią takich pytań ale mógłbyś ocenić w % tak jak np.zrobił to Alkhadias?
Skoro wiesz, że nie cierpią, to po co je zadajesz? :> A na Twoje pytanie odpowiedziałem już jakiś czas temu:
Ogólny postęp prac oceniam na bardzo zaawansowany. :P Ile to jest procent? Nie mam pojęcia. Nie mam również pojęcia jak miałbym to niby obliczyć. Zresztą co Wam po tym, jeśli napiszę np. 99%, gdy na ten ostatni jeden procent będziecie musieli czekać np. ponad miesiąc??? Jak mod będzie się zbliżał do etapu, że można będzie wydać wersję do testów, to z pewnością dam wcześniej znać. ;)