Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #480 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:09:10 »
    (...)Co się stało ale tylko na tym forum mam jakby zmniejszone wszystko... D asię coś z tym zrobić?
    Jeśli masz firefoxa wciśnij [CTRL] + [ + ] lub [CTRL] + [ - ] można też scrollem w myszce ale wciśnięty CTRL musisz mieć...

A o korbaczach to raczej zapomnijcie... zwykłej flagi na lancy nie da się wykonać, by zachowywała się w "miarę realistycznie", co dopiero kiścień, cep bojowy, itp... Chyba że twórcy M&B nasz czymś zaskoczą w Warband-zie :>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 21:14:30 wysłana przez NIFN »

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #481 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:26:43 »
    Bardziej urozmaicone rozkazy podczas bitwy by się przydały :
    - Obejście przeciwnika od tyłu
    - ustawienie oddziału (kwadrat, trójkąt etc. bo harmider za duży)
    - atak z flanek
    - nie widziałem rozkazu zgrupować się

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #482 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:35:09 »
    Korbacz jest niemożliwy do odwzorowania. Chyba, że chcesz korbacz z łańcuchem stojącym na baczność.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #483 dnia: Czerwca 10, 2009, 08:15:51 »
    Bardziej urozmaicone rozkazy podczas bitwy by się przydały :
    - Obejście przeciwnika od tyłu
    - ustawienie oddziału (kwadrat, trójkąt etc. bo harmider za duży)
    - atak z flanek
    - nie widziałem rozkazu zgrupować się

Przecież z obecnymi możliwościami można tak zrobić... No z wyjątkiem formacji, ale z tego co słyszałem ich nie będzie dopóki nie powstanie nie zabugowana wersja...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #484 dnia: Czerwca 10, 2009, 10:10:16 »
    Wiadomość z ostatniej chwili - będzie Kościany Poker (jak i zwykłe "kto wyrzuci więcej"). :)))  Myślałem, że za cienki jestem, by napisać coś takiego, jednak czego nie zrobią dwie setki porządnej wódki, upór, ambicja i bezsenność... ;)

Zatem będzie sobie można popykać w kościaną formę pokera i dostać baty od komputera. :> Co prawda programowałem AI po raz pierwszy w życiu, ale jak uruchomiłem grę i zagrałem kilka testowych meczy, to byłem w szoku. Komputer na 15 rozegranych partii rozwalił mnie w 10, w dwóch zremisowaliśmy, zaś w trzech wygrałem, i to tylko dlatego, że w pierwszym rzucie miałem bardzo dobre kości (strit i full, więc rezygnowałem z drugiego rzutu). Dodam tylko, że w Kościanym Pokerze we Wiedźminie wygrywałem z komputerem praktycznie za każdym razem.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:38:39 »
    Wiadomość z ostatniej chwili - będzie Kościany Poker (jak i zwykłe "kto wyrzuci więcej"). :)))  Myślałem, że za cienki jestem, by napisać coś takiego, jednak czego nie zrobią dwie setki porządnej wódki, upór, ambicja i bezsenność... ;)

Zatem będzie sobie można popykać w kościaną formę pokera i dostać baty od komputera. :> Co prawda programowałem AI po raz pierwszy w życiu, ale jak uruchomiłem grę i zagrałem kilka testowych meczy, to byłem w szoku. Komputer na 15 rozegranych partii rozwalił mnie w 10, w dwóch zremisowaliśmy, zaś w trzech wygrałem, i to tylko dlatego, że w pierwszym rzucie miałem bardzo dobre kości (strit i full, więc rezygnowałem z drugiego rzutu). Dodam tylko, że w Kościanym Pokerze we Wiedźminie wygrywałem z komputerem praktycznie za każdym razem.

Będzie ,to gra o kasę ,czy będzie też można wygrać jakieś specjalne przedmioty.

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Czerwca 11, 2009, 12:48:10 »
    Ja tak z innej beczki...
    Nie wiem czy zauważyliście ale zbroja płytowa jest trochę źle zrobiona, np. gdy nasz rycerz schyla się to widać wielką czarną szparę między dwoma częściami zbroi... Przydałoby się to jakoś zmienić...

A co do turnieji... z tego co zauważyłem na screenach Daedalusa to nie wiem jak to możliwe aby pokonać rycerza w zbroi płytowej DREWNIANYM mieczem... Co do historii to rycerze w turniejach walczyli normalnymi, żelaznymi mieczami...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2009, 12:50:55 wysłana przez DKarol »

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:31:49 »
    Ale kolega ma racje, moje pierwsze wrażenie gdy zobaczyłem mapkę z lordami było takie, że to pewnie mod skierowany pod kontem taktyki/strategii

Przydałoby się zrobić kilka możliwych formacji i pododdziały, np opcja podzielenia łuczników na 2, 3 pododdziały albo.. Opcja przed bitwą lub w ogóle gdzie moglibyśmy złożyć kilka oddziałów dowolnych jednostek które przybywałyby jako wsparcie i którymi można by było zarządzać w całości zaraz po tym jak dołączyłyby do bitwy. Nawet gdyby tylko nimi zarządzać, to 3 mieszane oddziały do których dochodziliby żołnierze, nawet pojedyncze są lepsze niż tylko 3 ze względu na rodzaj jednostek.
    Ale to dużo roboty pewnie

Wracając jednak do mapy z lordami, czy będzie ona dostępna w każdej chwili czy może tylko w zamkach/miastach? Bo wydaje mi się, że jest dużym ułatwieniem i dobra opcją byłoby coś takiego, że pokazywałaby naszych lordów i lordów wroga pod warunkiem, że byliby w okręgu naszej wioski/naszego zamku/miasta lub lordów lub.. patroli - wtedy miałby sens wysyłanie patroli na dane tereny.

A wracając do patroli, jest tu taka opcja? Widziałem to w wielu modach, można było robić osobne oddziały z każdej jednostki, które mogły mieć tyle ludzi ile główny oddział, jak dla mnie bezsens chociaż wiem, że to więcej kosztuje. Lepszym wyjściem byłaby możliwość złożenia takiego oddziału z dowódcy + żołnierzy których liczba zależna byłaby od leadership dowódcy i powiedzmy części reputacji gracza, wyglądałoby to bardziej realistycznie. Mówiąc o dowódcy miałem na myśli oczywiście bohaterów, można ich mieć max 8, tak? Więc licząc, że dowódca - lekarz - tropiciel, a razem z naszym bohaterem mamy 9 ludzi, to wyszłoby 2 dodatkowe oddziały które można by potraktować jako straż poboczną, oczywiście można byłoby zrobić kilka, ale takie nie nadawałyby się do walki tylko do np patroli.

Osobiście robiąc moda stawiałbym na realizm, ale to nie mój mod, więc tylko sugeruje.

A jak wygląda sprawa z teksturami do broni/zbroi? Szczerze mówiąc to jak dla mnie, to odpychająco wyglądają kolorowe rzeczy, zbytnio się świecące i nie pasujące do reszty, po prostu psują klimat tej gry.

I zgadzam się z powyższym postem, drewniane miecze na turniejach sa...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2009, 13:33:22 wysłana przez Hermit »

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Czerwca 11, 2009, 14:01:55 »
    wiem ze modderzy nie cierpią takich pytań ale mógłbyś ocenić w % tak jak np.zrobił to Alkhadias?
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Krwawa Dłoń Ulsteru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Czerwca 11, 2009, 17:46:30 »
    Nie wiem czy zauważyliście ale zbroja płytowa jest trochę źle zrobiona, np. gdy nasz rycerz schyla się to widać wielką czarną szparę między dwoma częściami zbroi...
    :)
    To smutne że taki dzielny rycerz musi walczyć bez gaci.
    Ale można by zrobić żeby wystawały ciepłe pantalony jak się schyla w pełnej płycie.

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Czerwca 11, 2009, 21:50:00 »
    Nie oto mi chodziło ...

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #491 dnia: Czerwca 11, 2009, 22:26:26 »
    Nie wiem czy zauważyliście ale zbroja płytowa jest trochę źle zrobiona, np. gdy nasz rycerz schyla się to widać wielką czarną szparę między dwoma częściami zbroi...
    Ale można by zrobić żeby wystawały ciepłe pantalony jak się schyla w pełnej płycie.

DKarol ,widzisz chyba że się z Ciebie Krwawa dłoń nabija :D. Przecież każdy by się zorientował ,że chodzi o te czarne miejsca na zbroi. Myślę ,że trzeba by było stworzyć nowy model tej zbroi i wstawić w te miejsca jakieś żelastwo.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #492 dnia: Czerwca 12, 2009, 08:04:42 »

DKarol ,widzisz chyba że się z Ciebie Krwawa dłoń nabija :D. Przecież każdy by się zorientował ,że chodzi o te czarne miejsca na zbroi. Myślę ,że trzeba by było stworzyć nowy model tej zbroi i wstawić w te miejsca jakieś żelastwo.

Ja bym dodał nie żelastwo tylko jakąś kolczugę.

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #493 dnia: Czerwca 12, 2009, 08:21:52 »
    Nie jestem historykiem więc mogę sie mylić ale pod płytówki nie zakładano kolczug tylko skórzane kaftany specjalnie do tego celu przeznaczone.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #494 dnia: Czerwca 12, 2009, 08:28:59 »
    Może masz rację. Człowiek z płytówką i dodatkową kolczugą by się przeciążył :) To jak Daedalus, zrobisz coś z tym?

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.