Ale kolega ma racje, moje pierwsze wrażenie gdy zobaczyłem mapkę z lordami było takie, że to pewnie mod skierowany pod kontem taktyki/strategii
Przydałoby się zrobić kilka możliwych formacji i pododdziały, np opcja podzielenia łuczników na 2, 3 pododdziały albo.. Opcja przed bitwą lub w ogóle gdzie moglibyśmy złożyć kilka oddziałów dowolnych jednostek które przybywałyby jako wsparcie i którymi można by było zarządzać w całości zaraz po tym jak dołączyłyby do bitwy. Nawet gdyby tylko nimi zarządzać, to 3 mieszane oddziały do których dochodziliby żołnierze, nawet pojedyncze są lepsze niż tylko 3 ze względu na rodzaj jednostek.
Ale to dużo roboty pewnie
Wracając jednak do mapy z lordami, czy będzie ona dostępna w każdej chwili czy może tylko w zamkach/miastach? Bo wydaje mi się, że jest dużym ułatwieniem i dobra opcją byłoby coś takiego, że pokazywałaby naszych lordów i lordów wroga pod warunkiem, że byliby w okręgu naszej wioski/naszego zamku/miasta lub lordów lub.. patroli - wtedy miałby sens wysyłanie patroli na dane tereny.
A wracając do patroli, jest tu taka opcja? Widziałem to w wielu modach, można było robić osobne oddziały z każdej jednostki, które mogły mieć tyle ludzi ile główny oddział, jak dla mnie bezsens chociaż wiem, że to więcej kosztuje. Lepszym wyjściem byłaby możliwość złożenia takiego oddziału z dowódcy + żołnierzy których liczba zależna byłaby od leadership dowódcy i powiedzmy części reputacji gracza, wyglądałoby to bardziej realistycznie. Mówiąc o dowódcy miałem na myśli oczywiście bohaterów, można ich mieć max 8, tak? Więc licząc, że dowódca - lekarz - tropiciel, a razem z naszym bohaterem mamy 9 ludzi, to wyszłoby 2 dodatkowe oddziały które można by potraktować jako straż poboczną, oczywiście można byłoby zrobić kilka, ale takie nie nadawałyby się do walki tylko do np patroli.
Osobiście robiąc moda stawiałbym na realizm, ale to nie mój mod, więc tylko sugeruje.
A jak wygląda sprawa z teksturami do broni/zbroi? Szczerze mówiąc to jak dla mnie, to odpychająco wyglądają kolorowe rzeczy, zbytnio się świecące i nie pasujące do reszty, po prostu psują klimat tej gry.
I zgadzam się z powyższym postem, drewniane miecze na turniejach sa...