Nie da się zrobić walki dwoma broniami, a przynajmniej do tej pory nikomu to się nie udało. Mnie też się nie uda, tego jestem pewien. Drugą broń można wprowadzić tylko zamiast tarczy, a i to nie dla "fajnego wyglądu", bo zrobiłem coś takiego teraz i o ile postać stoi nieruchomo, to wszystko jest ok, ale gdy spróbuje się zadać cios, z boku, z dołu, z góry, to ta druga broń wygląda strasznie, gdyż nie trzyma się dłoni i pojawia się pod różnymi kątami. Nie grałem w Hegemony, ale podejrzewam, że tam jest ten sam problem, na jaki ja natrafiłem przed chwilą (jeżeli ktoś mógłby to sprawdzić, to niech przyjrzy się DOKŁADNIE jak zachowuje się druga broń w ręku podczas zadawania ciosów z różnych stron). Ja w każdym razie jeszcze nie widziałem, by ktoś zrobił model drugiej broni, który cały czas leżałby prawidłowo w dłoni postaci...
Przynajmniej do ostatniej godziny. ;) Mnie się coś takiego (drogą bardzo okrężną) udało i o ile nie napotkam w tym temacie na nowe problemy, to prawie na pewno pojawi się w grze jakaś jednostka walcząca dwoma broniami. Nadal jest to tylko kosmetyka, ale jednak... Bronie takie nie będą raczej dostępne dla gracza. Dlaczego? Z uwagi na trik, jaki zastosowałem. Tzn. oczywiście gracz mógłby używać takich przedmiotów bez większych problemów, jednak w wielu sytuacjach mogłoby to wyglądać śmiesznie (gdyż ta druga broń jest przeznaczona do użycia tylko z broniami jednoręcznymi, a nie jestem w stanie wprowadzić na nią takich ograniczeń, co będzie wyglądało dziwnie, gdy gracz będzie chciał pomachać dwuręcznym mieczem...).
Co do statków, to na razie nie. Samo pływanie to żadna frajda i bez bitew morskich nie miałoby to zbyt wielkiego sensu. No a bitwy morskie są ponoć bardzo zabugowane. Ponadto nie wiem jak AI wykorzystuje statki i czy wprowadzenie czegoś takiego nie spowodowałoby więcej problemów, niż przyniosło korzyści. Wprowadzenie samego pływania statkami to kwestia dodania jednej linijki kodu, więc jeżeli uznam, to w każdej chwili mogę to włączyć.
edit: a tak by to mniej więcej wyglądało: