Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zovi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 23, 2009, 13:59:53 »
    Fajne tarcze, tylko te wzory jakieś Eskimoskie :P .

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 23, 2009, 15:38:10 »
    Celtyckie nie eskimoskie:p

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 23, 2009, 19:10:16 »
    Innuickie, nie eskimoskie:P. Ja chciałbym się spytać Daedalusa, czy pomyśli ewentualnie (jak skończy wszystkie pierwszo rzędne sprawy związane z modem) nad tym moim pomysłem z drabinkami przy oblężeniach:P? Jest szansa?
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:42:33 »
    Shrama90 - ja  Ci mogę odpowiedzieć za Daedalusa, bo grzebałem w modelach zamków żeby przekonać się jak to jest zrobione, że mamy drabinę.
    Otóż mamy klocki, z których montuje się zamek. Są 2 wersje zamku, jedna z klockiem bez wyłomu, druga z wyłomem pod kładkę lub drabinę. (tak drabina również musi mieć wyłom, choćby w walkmeshu, czyli niewidzialnej ścianie przez którą nie możemy przejść przez mury.
    I tutak dochodzimy do problemu, że o ile w native mamy 2 wersje zamków, to dodając kolejną kładkę/drabinę musieli byśmy stworzyć wersję trzecią każdego obiektu.

Podejmujesz się tego? Jeśli tak, to pewnie Daedalus by na to poszedł. Inaczej wątpię by chciało mu się dorabiać 100 zamków/miast.
    ==============

A w ogóle czy Innuici mieli drewniane tarcze? Z tego co się domyślam, to co najwyżej obciągnięte skórą z fok :P
    Innuici to również ludy północy, tyle że lodowej.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 21:12:09 wysłana przez pc_maniac »

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #169 dnia: Kwietnia 23, 2009, 21:00:28 »
    Innuickie, nie eskimoskie:P. Ja chciałbym się spytać Daedalusa, czy pomyśli ewentualnie (jak skończy wszystkie pierwszo rzędne sprawy związane z modem) nad tym moim pomysłem z drabinkami przy oblężeniach:P? Jest szansa?
    Przecież Daedalus powiedział,że celtyckie a nie Innuckie cokolwiek by to nie znaczyło.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Kwietnia 23, 2009, 22:15:34 »
    Wiem, że Innuici to człowieki z najzimniejszych rejonów ziemi :P. Chodziło mi jedynie o te drabiny. Rozjaśniłeś mi umysł i nie przypuszczałem, że to grubsza sprawa. Dzięki, już nie będę poruszał tej sprawy.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Kwietnia 24, 2009, 13:10:59 »
    Tarcze mistrzowsko wykonane.
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Dulltran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Kwietnia 25, 2009, 12:43:30 »
    Witam mam pytanie do Daedalusa ,może już ktoś to proponował nie wiem.Chodzi mi o to,że w czasie bitwy jest koniec mapki przezroczysta ściana przez którą niemożna przejechać.Dużo łuczników konnych przez to pada.Czy dało by się zrobić coś takiego,żeby nie było końca mapki,tylko gdyby się za daleko odjechało to by wyskakiwała wiadomość.Np jesteś daleko od bitwy jeśli nie zawrócisz to uciekniesz z bitwy.?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #173 dnia: Kwietnia 25, 2009, 15:45:24 »
    Witam mam pytanie do Daedalusa ,może już ktoś to proponował nie wiem.Chodzi mi o to,że w czasie bitwy jest koniec mapki przezroczysta ściana przez którą niemożna przejechać.Dużo łuczników konnych przez to pada.Czy dało by się zrobić coś takiego,żeby nie było końca mapki,tylko gdyby się za daleko odjechało to by wyskakiwała wiadomość.Np jesteś daleko od bitwy jeśli nie zawrócisz to uciekniesz z bitwy.?

No dobra, ale to gracz by dostawał takie info, a problem dotyczy wojowników sterowanych przez SI komputera, więc co dostał by komunikat i pomyślał " o kurcze muszę zawrócić bo ucieknę"?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #174 dnia: Kwietnia 25, 2009, 18:53:48 »
    Zgadzam się z proudem. Ogólnie nie potrzebne wprowadzenie zamieszania, nie wydziwiajmy;)

Daedalus sprawdź PW;)

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Kwietnia 26, 2009, 09:00:44 »
    To z ta blokada ma 2 strony. Pierwsza jest taka ze tracimy lucznikow a druga ze pod koniec walki kiedy zostaje 2-3 konnych wojownikow zawsze lataja po calej mapie i da sie ich tylko zabic praktycznie na tej scianie... ;/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #176 dnia: Kwietnia 26, 2009, 09:40:01 »
    Ściany nie można usunąć, chyba że chcecie, aby jednostki swobodnie spadały sobie poza mapę...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #177 dnia: Kwietnia 26, 2009, 09:56:12 »
    Dało by się pewnie powiękrzyć mape , lecz ile pamięci by zrzerało , a z walkami było by tylko gorzej...

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Kwietnia 26, 2009, 11:08:01 »
    Ściany nie można usunąć, chyba że chcecie, aby jednostki swobodnie spadały sobie poza mapę...

Daedalusie, a czy jest możliwość jakiegoś 'inteligentniejszego' oskryptowania jednostek (głownie konnych by się to tyczyło) tak, aby starały się nie dobić do granicy mapki, nie wiem, zakręcając, hamując, zawracając, itp?
    Gdy za pierwszym razem grałem w M&B, miałem taki przypadek, że na placu boju zostałem tylko ja i jakichś 20-30 Khageritów....i wszyscy zablokowali się na granicy mapy...przeleciałem się z berdyszem wzdłuż granicy i po krótkim czasie zostałem sam...jest to ewidentna niedoróbka w grze i może dałoby się ją jakoś usprawnić? Nie wiem czy skrypty w grze pozwalają na taką ingerencję w zachowanie jednostek, ale Ty chyba jesteś najodpowiedniejszą osobą, którą można o to zapytać...co o tym myślisz?

Z takimi rzeczami to raczej do Armagana się proszę zgłaszać, nie do mnie. :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2009, 12:07:42 wysłana przez Daedalus »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #179 dnia: Kwietnia 26, 2009, 12:44:41 »
    Wg. mnie zważając że Daedalus nie jest prawdziwym projektantem gier, a tylko chętnym (cytując co kiedyśtam napisał "To i tak wykracza za moje i tak skromne możliwości") to nie będzie w stanie poprawic algorytmów AI/SI (jak kto woli). Nad takimi rzeczami to kilku(nastu?) projektantów po studiach informatycznych siedzi pare tygodni, i i tak nie zawsze im się to udaje. Ja się oczywiście nie zgłaszam do brygady chętnych, ale to naprawde skomplikowana sprawa... wg. mnie poprawa AI/SI jest niemożliwa