1. Faktyczna wielkość żołdu
Hm, nie wiem czy wcześniej o tym już nie wspominałem, ale ta sprawa ciągle do mnie powraca, a chodzi o wypłatę żołdu.
Czy jest w ogóle szansa by program pokazywał faktyczną wysokość płaconego przez nas żołdu?
Bo w obecnej formie jest to pic na wodę, fotomontaż. Gdyż w oknie Jednostka mamy podany żołd, który należny jest jednostce, ale gdy przyjdzie dzień wypłaty, ubędzie nam z kieszeni kwota powiększona o żołd jednostek w zamkach. Ja rozumiem, że w oknie "Jednostka" powinien figurować jedynie żołd dla tejże jednostki, ale gdzieś do diaska powinno znajdować się okno pełnej kwoty wypłat. Bo jeśli mamy 90% żołdu z miast, to kiedyś możemy się obudzić z "ręką w nocniku" patrząc jedynie na okienko "Jednostki".
==========================================
2. Wyświetlanie ilości żołnierzy w Garnizonie
Druga sprawa nieco mniej istotna, za to podejrzewam, że skryptowo dużo prostsza do zrobienia.
Otóż, w oknie "Zostaw żołnierzy" mamy 2 części. Prawa dla naszej jednostki i dla obiektu, któremu chcemy "dorzucić" wsparcie.
I tutaj mamy dość dziwną sytuację, że w prawym oknie (u góry) cały czas widnieje liczba żołnierzy w jednostce, ale by zobaczyć ile faktycznie żołnierzy liczy załoga zamku/miasta - musimy z niego wyjść lub liczyć ręcznie. A przecież wystarczy zastosować fragment skryptu obliczającego ilość ludzi w jednostce, do tego samego okienka zamku czy miasta.