Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330500 razy)

Opis tematu:

Offline dawid199402

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1215 dnia: Września 17, 2009, 11:12:27 »
    Mam pytanie da sie zrobić cos by można było walczyć dwoma mieczami na raz ?
    Jeżeli się da to mógłbyś wprowadzić tę modernizacje do twojego moda

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1216 dnia: Września 17, 2009, 13:03:19 »
    Nie da się. Jedyna możliwość jest taka, że drugi miecz będzie działał na zasadzie tarczy, a to nie ma sensu.

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1217 dnia: Września 17, 2009, 13:06:01 »
    o.O To by było dobre, zwłaszcza, ze są te aspekty barbarzyńskie, 2 falconami można by było lać. sztyletami jakimiś, toporami. Ale to też trudne bo to jednak nowe rodzaje ataku.

PS. To głupota ostrzeżenie mi dawać, za to, że zwracam uwagę gościowi za to, że nie chciało mu się czytać, i skopiował któryś raz post.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1218 dnia: Września 17, 2009, 16:19:01 »
    o.O To by było dobre, zwłaszcza, ze są te aspekty barbarzyńskie, 2 falconami można by było lać. sztyletami jakimiś, toporami. Ale to też trudne bo to jednak nowe rodzaje ataku.

PS. To głupota ostrzeżenie mi dawać, za to, że zwracam uwagę gościowi za to, że nie chciało mu się czytać, i skopiował któryś raz post.

Głupotą był twój komentarz ten i poprzedni, nie jesteś od by zwracać uwagę.

Co do tematu: wiem, że zastosowanie drugiej broni jako obrony było w star wars calradia 0.8. Raczej jednak miało to średnie zastosowanie.

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #1219 dnia: Września 17, 2009, 16:39:13 »
    Pomysł:
    Podział na "dobrych i złych".
    Dobrzy będą nas lubić jeżeli będziemy mieli dużo honoru zaś źli odwrotnie. Dlaczego tak? Ano dlatego, że bycie "zUym draniem" w zwykłym m&b jest po prostu nieopłacalne.

Co sądzicie?

Edit: Chodzi o to, żeby na jednych duży honor działał pozytywnie(będą nas lubić) zaś na innych odwrotnie, będą nas lubić, jeśli będziemy mieli ujemny honor.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2009, 17:01:29 wysłana przez Kuroi »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1220 dnia: Września 17, 2009, 17:09:28 »
    Tylko, że kto ma nas nie lubić: Lordowie, Bohaterowie, Chłopi? Na dobrą sprawę ujemny honor powinien umożliwiać bratanie się z frakcją bandycką, ale myślę, że to za dużo roboty by było. Tak, czy inaczej zła strona w M&B jest potraktowana bardzo ułomnie, nie ma ciekawych zadań, bohaterowie nonstop się "plują", jak robimy coś złego (plądrujemy wioski, wykonujemy niektóre zadania dla lordów - zabicie kupca), a walcząc samotnie jesteśmy traktowani gorzej niż bandyci -> bo nawet oni nas atakują :P

Poza tym Daedalus pisał, że będą nowi bohaterowi, którzy albo będą walczyć z nami do ostatniej kropli krwi, albo będą czekać, na wbicie noża w plecy ;P

Pozdrawiam!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #1221 dnia: Września 17, 2009, 17:13:01 »
    Lordowie powinni być podzieleni na właśnie dwa takie obozy. W native też jest to, że jeden podczas rebelii chce pomóc odbić tron zaś inny robi to dla zysku. Na tej zasadzie byliby dobrzy i źli lordowie. Z królami też mogłoby tak być.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1222 dnia: Września 17, 2009, 18:14:43 »
    Lordowie powinni być podzieleni na właśnie dwa takie obozy. W native też jest to, że jeden podczas rebelii chce pomóc odbić tron zaś inny robi to dla zysku. Na tej zasadzie byliby dobrzy i źli lordowie. Z królami też mogłoby tak być.

BTW wiadomo jak ocenić który robi to dla zysku, a który z innego powodu?

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1223 dnia: Września 17, 2009, 18:40:56 »
    To można dorobić karmę. Bo żli też mają honor. Dobri by mogło z większością hero i lordów dawać dobre stosunki, posluch u chlopow rekrutow. a zlo by moglo zmniejszac zold, tacy bohaterowie jak borcha by nas bardziej lubili, moglo by to tez na atuty wplywac, perswazja i wiezniowie u zlego a u dobrego przywodctwo i pierwsza pomoc.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #1224 dnia: Września 21, 2009, 10:06:11 »
    Nie czytałem postów z uwagi na znajdujące się tam obelgi i/lub niepoważna długość.   
    W modzie Age of Machinery ( http://www.mbrepository.com/file.php?id=933 ), Inżynierowie (ulepszeni strzelcy) tworzą różnego rodzaju balisty. Można by spróbować skorzystać ze skryptów oraz zmienić modele na te wasze wozy, które tworzyłyby zaporę dla strzelców przeciwko jeźdźcom. Uwarunkowania terenu? No cóż, w górach to strzelcy ustawieni na szczycie rządzą polem bitwy, gdy nieporadni jeźdźcy próbują szarżować po prawie pionowej ścianie.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1225 dnia: Września 25, 2009, 15:15:50 »
    Dedalus mam takie pytanko czy moglbys zrobic 1 sztandar z moim rodowym herbem.
    Bylo by fajnie zobaczyc swoj herb w grze. Tu masz linka    http://pl.wikipedia.org/wiki/Prus_%28herb_szlachecki%29

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1226 dnia: Września 25, 2009, 17:44:20 »
    No wiesz, Dedalus powiedział, że bedzie pełno elementów, więc sam se złożysz. Ja mój miastowy bym chciał ale on za dużo szczegółów ma. Dobrze by było widzieć symbole z polskiej heraldyki. Takie elementy jak kawalerzysta litewski czy orły białe i czerwone (pomorze zachodnie), mury i bramy. A także coś z poza polski. Orzeł serbski, rosyjski czy niemiecki.

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #1227 dnia: Września 25, 2009, 18:11:57 »
    Daedalus, a mod będzie kompatybilny z modem Polished Buildings?
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline Szepiet

• Użytkownik
    • Warband forever :)
    « Odpowiedź #1228 dnia: Września 25, 2009, 23:24:38 »
    Pomysł:
    Co powiecie na więzienia???A mianowicie:
    więzienia będą to lokacje takie jak zamki,lecz będzie można tam sprzedać jeńców oraz lordów.
    Każda frakcja mogła by mieć po jednym więzieniu w głębi swojego terytorium.

To mój pierwszy post na tym forum więc nie bądzcie dla mnie zbyt krytyczni.

"Złudne nadzieje są bardziej niebezpieczne od strachu."— John Ronald Reuel Tolkien

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1229 dnia: Września 26, 2009, 00:45:25 »
    Dedalus mam takie pytanko czy moglbys zrobic 1 sztandar z moim rodowym herbem.

Będziesz sobie sam mógł zrobić taki sztandar w grze. :P

Takie elementy jak kawalerzysta litewski czy orły białe i czerwone (pomorze zachodnie), mury i bramy. A także coś z poza polski. Orzeł serbski, rosyjski czy niemiecki.

Obecnie system heraldyki działa tak, że godło może mieć tylko jeden kolor, dlatego niemożliwe jest dodanie bardziej złożonych wzorów. Znaczy, mogę dodać np. jakiegoś orła, ale w grze będzie dostępny tylko jako jego "cień", czyli bez szczegółów typu czarny obrys białych piór, złota korona etc. Wszystko będzie jednego koloru.

W przyszłości może rozbuduję kod i dodam wsparcie dla tego typu bajerów. Acz nie nie sądzę, by to było aż tak potrzebne. Obecny system sprawdza się moim zdaniem wystarczająco dobrze.

Daedalus, a mod będzie kompatybilny z modem Polished Buildings?

Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że nie. Kiedy indziej wyjaśnię dlaczego nie i dlaczego nie należy się tym smucić. ;)

Co powiecie na więzienia???

No fajne. Są w każdym mieście i chyba też przy każdym zamku. ;) Jeńców tam nie można sprzedawać i w sumie dobrze, bo dziwnie by to wyglądało. Prędzej to chyba działałoby w drugą stronę - więzienia z chęcią przyjmowałyby hojne "datki" w zamian za pozbycie się jednego brudasa, który zajmuje cenne miejsce w celi i którego trzeba czasem karmić, by nie zdechł i dodatkowego smrodu nie narobił. ;)