Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99279 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #555 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:47:34 »
    ta a nasz biały herb na tarczach będzie raził po oczach wrogów ;]
    lepiej nie rozgrywać bitew w nocy bo to się skończy ustawieniem gammy na max i po sprawie.

Przecież rozjaśnianie monitora (chodzi mi o sety w grze) mogłoby być w takich mapach zablokowane, gra byłaby ustawiona na najciemniejszą (wtedy nawet by rozjaśnienie ustawień monitora -tego realnego nie wiele by pomogło)

Gra po ciemku byłą by klawa :D ja bym się z niej cieszył bardziej :)
    Mmmm Normalnie 007 z kuszą xD Ja jestem za !
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #556 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:52:42 »
    Domyślam się że to nie do końca sarkazm :P, choć i tak może być.

W takiej grze "po ciemku" dopiero wtedy liczyła by się taktyka, prawdziwe umiejętności strzelców... taki hardcore by był. To samo ze mgłą, ale wtedy gra się "unieprzyjemnia" (przynajmniej ja tak miałem w zwykłym M&B - tylko siedziałem w obozie i czekałem aż mgła zejdzie xD)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:56:08 »
    W moim poście wogóle nie było sarkazmu ^^
    W nocy by się strzelało dopiero klawo :D
    Idziesz a tu nagle strzały latają a nawet nie wiesz skąd :D MMmmiodzio !

Ale gra w mgle wyklucza właściwie strzelców, jedynie na krótkie dystanse czyli liczą się tylko kusze.
    Kurna przy mgle to by mi komp niestrzymał albo serwer xD
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Grudnia 26, 2009, 22:12:17 »
    Kurde, gra we mgle, to dopiero coś. Zaczynamy grę, widoczność tylko na parę metrów, ruszamy naprzód maszerując blisko siebie nie wiedząc gdzie się znajduje przeciwnik, każdy stara się wyostrzyć zmysły, aż tu nagle przed naszymi oczami wyłania się wrogi oddział nordyckich wojowników już w gotowości zasypać nas swoimi toporkami. Rzeź się zaczyna, dowódca każe nam zewrzeć szyki i ruszyć do ataku. Każdy daje z siebie wszystko, aby tylko wyjść cało z tej walki. Nikt nie wie, ilu jeszcze wrogów pozostało na polu bitwy z powodu marnej widoczności, ale każdy się domyśla, że koniec bitwy jest już bliski, a to z powodu rzadszych jęków umierających ludzi.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 22:14:25 wysłana przez Shrama »
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Grudnia 26, 2009, 22:29:08 »
    wciskasz Tab i już wiesz ilu wrogów pozostało xD
    a tak to perspektywa walki we mgle zarąbista. Nie wiesz co robi przeciwnik, ale też i w drugą stronę, chciałbym stoczyć taką walkę, gdzie nie wiadomo co się dzieje do momenty skrzyżowania ostrzy.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #560 dnia: Grudnia 26, 2009, 22:56:00 »
    Hmmm... super by to mogło wyglądać... Ale powiedźcie ile czasu może potrwać zanim skrzyżują się ostrza narzędzi do zabijania?

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Grudnia 26, 2009, 23:10:26 »
    Deszcz,mgła,świt,zmierzch,noc,śnieżyca,burza piaskowa to wszystko według mnie tylko urozmaiciło by grę i uczyniło ją ciekawszą.

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #562 dnia: Grudnia 27, 2009, 10:42:00 »
    Deszcz,mgła,świt,zmierzch,noc,śnieżyca,burza piaskowa to wszystko według mnie tylko urozmaiciło by grę i uczyniło ją ciekawszą.

Popieram :)
    Np. śnieżyca mogłaby spowolnić znacznie nasze postacie, konie itp. łuki i kusze nie byłyby tak celne itp.etc. To samo się tyczy burzy piaskowej i deszczu (błoto spowalniałoby postacie :D:D), noc i mgłę już omówiliśmy... no cóż, myślę, że trzeba ten pomysł umieścić na forum TW :D:D
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Grudnia 27, 2009, 10:54:18 »
    A zdajesz sobie sprawę z tego jak wymagania sprzętowe pójdą do góry jeżeli wprowadzą takie mgły, śnieżyce i burze piaskowe z odpowiednimi efektami na jednostkach?? U mnie takie coś pójdzie, to wiem, ale wątpię, ze wszyscy będą mieli na tyle nowy kompy.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Grudnia 27, 2009, 10:56:27 »
    No to zostaje nam noc :D, bo to nie zwiększy wymagań, a i tak uprzyjemni rozgrywkę.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #565 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:24:57 »
    Ja do końca się nie zgodzę, że mgła dodatkowo obciąży komputer. Nie wiem jak to dokładnie działa od strony technicznej, ale np. w Silent Hill mgła przez autorów była użyta nie tylko po to by budować klimat, ale przede wszystkim dlatego, żeby zmniejszyć obciążenie spowodowane silnikiem gry, ponieważ nie musi on pokazywać odległych terenów, więc myślę, że takie rzeczy jak mgła, śnieg, czy burza piaskowa (te dwie ostatnie już pewnie jakieś obciążenie przyniosą) mogłyby się znaleźć, a napewno nadały by bitwom dużo fajnego klimatu, przez co nie stawałyby się one tak nudne. :D Dla mnie pomysł jak najbardziej na plus.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Grudnia 27, 2009, 14:10:47 »
    No to co, wysyłamy nasz pomysł na TW? :D Myślę, że cieszyłby się dużym poparciem od innych graczy :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #567 dnia: Grudnia 27, 2009, 15:21:11 »
    To ja w tedy sobie nie pogram ;D. Ale chętnie bym sobie zobaczył taką burzę piaskową :P. Ale teraz mi się przycina, i niech tak zostanie, aż mi ktoś kompa nie zafunduje. Co prawda mam już parę "piniążków", ale na razie nie mam jak zakupić sprzęcioru.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Grudnia 27, 2009, 18:57:56 »
    Tak naprawdę, to można i bardzo fajnie by było wprowadzić coś takiego. Mimo iż nie mam bety to już wyobrażam sobie maszerowanie oddziału razem, zwarto i nie wiadomo kiedy wróg wyjdzie. Elemencik zaskoczenia, jak najbardziej na plus.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #569 dnia: Grudnia 28, 2009, 07:00:16 »
    Nie wiem, czy to fajnie by się sprawdziło na otwartym terenie, ale podczas ataku zamczyska na pewno było by ekstra.... na pewno równe szanse dla broniących i atakujących...