Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 98893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « dnia: Stycznia 31, 2009, 02:29:34 »
    Zapewne wielu z was ucieszy wiadomość, że Mount&Blade doczeka się możliwości gry w sieci,ba! Jestem przekonany, ze ta informacja jest dla wielu z was najlepszą w tym roku, jeżeli chodzi o MB.
    Gra wieloosobowa, według wstępncyh informacji, umożliwi 32 osobom starcie się na mapie w trybie deathmatch/team deathmatch, siege i kilku innych.
    Oprocz rozgrywki wieloosobowej do gry zostanie wprowadzonych kilka pomniejszych ulepszen, a całość będzie rozprowadzona jako płatny dodatek.

No i na koniec naważniejszaa kwestia, czyli to kiedy nam będzie dane cieszyc sie owym dodatkiem? Jak podaje strona www.fz.se zamkniete beta testy mają się rozpocząc w ciągu najbliższych 3 miesięcy, a na sklepowe półki dodatek trafi w okolicach lata.

News z głównej strony.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 21:47:25 wysłana przez Oktawian »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Zapowiedziane rozszeżenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2009, 07:52:24 »
    Spoko, tylko nie jest to rozszeżenie (poprawiłem)...

Bardzo dobrze, że gra doczekała się multiplayera, w końcu będę mógł pobić się z administratorami forum Taleworlds i takimi niezwyciężonymi w Native Vilhjalmrami. :)
    Podaję kilka innych informacji:

- Zostanie poprawione AI.
    - Dyplomacja będzie odgrywać większą rolę.
    - Technologie renderowe State-of-the-Art (nie wiem co to dokładnie znaczy, ale napisano, że NA PEWNO będzie HDR).

Przy okazji screeny z nowej wersji. Nic się nie zmieniło, widać tylko poprawioną grafikę z efektami HDR:

http://www.fz.se/bilder/?id=90019

No i najważniejsza rzecz: "Just like in the regular game the multiplayer is going to be very modding friendly". Oznaczo to, że robienie modów do trybu multiplayer będzie równie proste jak w Singleplayer i chyba mody stworzone do Single będą działać w multi.

Edit:

Armagan przemówił!
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,56145.msg1454152.html#msg1454152

I informacja co tam pisze. Ważne dla nas zdania lub frazy pogrubiłem.

Armagan zachwycił się, że ludzie ucieszyli się z wieści o multiplayerze i Taleworlds miał przyjemność ujawnić informacje...bla...bla...blaa - przejdźmy dalej.

- Multiplayer nie będzie jedyną nową rzeczą i postaramy się poprawić inne aspekty gry.
    - Głównym powodem, że postanowiliśmy stworzyć tryb multiplayer, było to że możemy grać ze sobą (jakież odkrywcze!). Możecie być pewni, że zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby tryb był bardzo ekscytujący. Postaramy się stworzyć coś w rodzaju zamkniętej bety, aby każdy chętny mógł wypróbować grę.
    - Gracze będą mogli mieć możliwość stworzenia własnych serwerów. Armagan mówi, że będzie też kilka oficjalnych serwerów.
    - Powodem, że zaimplementowałem multiplayerowe bitwy zamiast skupiania się na "cooperative multiplayer" jest fakt, że CM jest dużo bardziej trudniejszy, niż to co robimy w tej chwili (ponieważ musisz poruszać się po mapie w czasie rzeczywistym, obserwować drużyny i zajmować się różnorodnymi okienkami). W obecnym systemie, oprócz grania przeciw ludziom, będziesz mógł "grupować się" z kolegami przeciwko dowolnej liczbie komputerowych przeciwników i grać w grę cooperative (bez aspektu kampani wojennych na mapie świata).
    - Będziemy się starać aby utrzymać kompatybilność z istniejącym module systemem. (Jak dotąd jedyną niekompatybilnością jest module_animations) Jednak portowanie będzie bardzo łatwe.
    - Armagan będzie się starał usunąć lagi i spowolnienia spowodowane dużą liczbą walczących graczy.

I tyle. Jak widać tłumaczenie jest szybkie i być może niedokładne. W razie potrzeby, zerknijcie do postu Armagana.

EDIT 2:

Oktawian gdzie wyczytałeś, że dodatek ma być płatny? Bo aż mnie to zastanawia...

« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2009, 08:24:20 wysłana przez Kolba »

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2009, 11:44:51 »
    To, ze dodatek będzie płatny łatwo wywnioskowac. Paradox na pewno bedzie chciał wycisnac kase od graczy, a tryb multi na 100% przyciagnie dużo nowych chetnych do kupienia gry. Jednak, jezeli znajdziesz info, ze jest inaczej i rozszerzenie bedzie darmowe, to sie sprostuje newsa.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2009, 12:11:43 »
    Czy mnie oczy mylą, czy to normal mapping na pancerzach i koniach? :o

Zgadłeś. :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2009, 12:49:15 wysłana przez Kolba »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2009, 12:20:41 »
    Mam tylko nadzieję ze to nie podwyższy min. wymagań.... :(

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 31, 2009, 13:27:47 »
    ŁŁIIIIIIII :D Będzie multiplayer! W końcu. Prawda że powstaną klany, i będą turnieje ?  ;d W koncu bedzie mozna pokazac geniusz taktyczny ; d Zmieniam neta na syzbszy i wymiatam na serwerze!

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2009, 13:38:41 »
    Witam!
    A mówili, że nie będą się już starym m&b zajmować... Ciekawe, cz pojawi się tryb cooperative, rozgrywający się na znanej nam mapie z nativa, bo jeśli nie to raczej "cieszyć się", jak reszta nie będę ;/
    Pozdrawiam!

Czyli nie będziesz się cieszył. Nie planują czegoś takiego.
    Trudno, nie można mieć wszystkiego... chyba, że powstanie taki mod. Tak, czy inaczej poczekamy, zobaczymy ;P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2009, 13:53:33 wysłana przez NIFN »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2009, 13:48:21 »
    A ja się cieszę! W końcu kto był pewien, że Mount & Blade doczeka się multiplayera? Pewnie nawet Armagan jeszcze kilka tygodni temu nie był tego pewien. Prawda jest taka: dało się zrobić totalne modyfikacje do singla da się również zrobić totalne modyfikacje do trybu multiplayer. Zobaczymy czy gra nie będzie typowo na " od czasu do czasu"

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 31, 2009, 13:52:34 »
    Nie wiem czy dobrze rozumiem.  Tryb multi będzie takim miłym dodatkiem żeby sobie ze znajomymi pograć a taka "klasyczna" gra typu wbijanie leveli postaci , szkolenie armii zostanie po staremu singel.
    Ciekawe czy postacie do gry w muliti będą gotowe, czy swoim wojakiem będzie można wystartować.

Co oznacza "normal mapping"?

Na pewno ten dodatek będzie dobrym motywatorem do zakupu oryginalnej gry.

Offline Pepesi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2009, 14:00:04 »
    Szkoda że nie nie zrobią takie MMORPG-a, że każdy gracz chodzi po mapie, zdobywa zamki itp. ale mapa musiałaby być ogromna( by pomieścić 32 graczy).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2009, 14:47:13 wysłana przez Pepesi »

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2009, 14:25:43 »
    Mam tylko nadzieję ze to nie podwyższy min. wymagań.... :(

Na pewno podwyższy.

Szkoda że nie nie zrobią takie MMORPG-a, że każdy gracz chodzi po mapie, zdobywa zamki itp. ale mapa musiałaby być ogromny( by pomieścić 32 graczy).

Nie na tym silniku. Choć tak jak wspomniano, multi też było nie do zrealizowania na nim. Do czasu.

Offline szyber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2009, 14:55:23 »
    ja cieszę się że w ogóle będzie multi bo co z tego że jest dużo modów do mount blade jak i tak w końcu pomysły się wyczerpią i będą powstawać nowsze wersje modów które i tak w końcu się znudzą a tak to będzie coś nowego. Nie mogę się doczekać wydania multi.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 31, 2009, 16:08:11 »
    Wyczytałem, że niedługo pojawi się wywiad z gościem z Paradoxu, który poda więcej szczegółów związanych z rozszerzeniem. Coś mi się wydaje, że Paradox musiał zarobić trochę na mount blade, skoro decyduje się na tak mocne reprezentowanie tego tytułu.

Szyder, popraw chociaż trochę swoją pisownie. Przynajmniej staraj się używać interpunkcji...

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 31, 2009, 19:38:28 »
    A czy można będze grac przez neta w wersji pirackiej?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 31, 2009, 19:48:55 »
    Lepiej się nie przyznawaj do kradzionych wersji, bo tu się tego nie toleruje. Oby nie można było, tyle Ci powiem i tak samo myślę, bo to by było bez senu, gdyby się przed tym nie zabezpieczyli.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/