Spoko, tylko nie jest to rozszeżenie (poprawiłem)...
Bardzo dobrze, że gra doczekała się multiplayera, w końcu będę mógł pobić się z administratorami forum Taleworlds i takimi niezwyciężonymi w Native Vilhjalmrami. :)
Podaję kilka innych informacji:
- Zostanie poprawione AI.
- Dyplomacja będzie odgrywać większą rolę.
- Technologie renderowe State-of-the-Art (nie wiem co to dokładnie znaczy, ale napisano, że NA PEWNO będzie HDR).
Przy okazji screeny z nowej wersji. Nic się nie zmieniło, widać tylko poprawioną grafikę z efektami HDR:
http://www.fz.se/bilder/?id=90019No i najważniejsza rzecz: "Just like in the regular game the multiplayer is going to be very modding friendly". Oznaczo to, że robienie modów do trybu multiplayer będzie równie proste jak w Singleplayer i chyba mody stworzone do Single będą działać w multi.
Edit:
Armagan przemówił!
http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,56145.msg1454152.html#msg1454152I informacja co tam pisze. Ważne dla nas zdania lub frazy pogrubiłem.
Armagan zachwycił się, że ludzie ucieszyli się z wieści o multiplayerze i Taleworlds miał przyjemność ujawnić informacje...bla...bla...blaa - przejdźmy dalej.
- Multiplayer nie będzie jedyną nową rzeczą i postaramy się poprawić
inne aspekty gry.- Głównym powodem, że postanowiliśmy stworzyć tryb multiplayer, było to że możemy grać ze sobą (jakież odkrywcze!). Możecie być pewni, że zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby tryb był bardzo ekscytujący.
Postaramy się stworzyć coś w rodzaju zamkniętej bety, aby każdy chętny mógł wypróbować grę.-
Gracze będą mogli mieć możliwość stworzenia własnych serwerów. Armagan mówi, że będzie też kilka oficjalnych serwerów.
- Powodem, że zaimplementowałem multiplayerowe bitwy zamiast skupiania się na "cooperative multiplayer" jest fakt, że CM jest dużo bardziej trudniejszy, niż to co robimy w tej chwili (ponieważ musisz poruszać się po mapie w czasie rzeczywistym, obserwować drużyny i zajmować się różnorodnymi okienkami). W obecnym systemie, oprócz grania przeciw ludziom, będziesz mógł "grupować się" z kolegami przeciwko dowolnej liczbie komputerowych przeciwników i grać w grę cooperative (bez aspektu kampani wojennych na mapie świata).
- Będziemy się starać aby utrzymać kompatybilność z istniejącym module systemem. (Jak dotąd jedyną niekompatybilnością jest module_animations)
Jednak portowanie będzie bardzo łatwe.- Armagan będzie się starał
usunąć lagi i spowolnienia spowodowane dużą liczbą walczących graczy.
I tyle. Jak widać tłumaczenie jest szybkie i być może niedokładne. W razie potrzeby, zerknijcie do postu Armagana.
EDIT 2:
Oktawian gdzie wyczytałeś, że dodatek ma być płatny? Bo aż mnie to zastanawia...