Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99518 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vondagar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #480 dnia: Listopada 26, 2009, 20:14:55 »
    a graliscie na wersji 641?

kawaleria jest moim zdaniem juz zwyczajnie zbugowana, nie wiem poco ciągle cos przy niej grzebią
    naciągana lanca juz nie działa natomiast na sile chcą zęby grac na pochylona, dziwny skrypt który ingeruje w animacje uderzenia lancy powoduje ze nie ma szans objechać piechoty i zadać ciosu bo zwyczajnie nie traficie...

http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=85601.new#new

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #481 dnia: Listopada 27, 2009, 21:33:25 »
    Cytat: NIFN
    No nie wiem.. tyle razy biegałem już w czymś mocniejszym (kolczugi), żeby nie być na 1-2 uderzenia... Dopiero kupują coat of plates wytrzymałem więcej, niż 4 uderzenia...
    NIestety muszę się z tym zgodzić. Przed chwilą latałem w najlepszym możliwym ekwipunku nordyckim i byłem BARDZO niemile zaskoczony, jak rhodok tą ich maczugą (nie morgenem!) jednym ciosem zdjął mi coś między 1/3 a 1/2 hp. ;/

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:30:27 »
    Czy jeśli mam kupione oryginalne Mount&Blade to czy będę musiał kupywać osobnie Warbanda czy będę mógł sobie jakoś legalne zaupdate'ować?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #483 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:40:13 »
    Będziesz musiał kupić osobno Warband w dniu jego premiery (lub po premierze), tak jak każdy. Mając oryginalny klucz do Mount and Blade, możesz zgłosić się do beta testów Warbanda.

Pozdrawiam!

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #484 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:09:26 »
    Witam.Poniewaz,nie moge sie doczekac aktywacji na bete,chcialbym abyscie troche napisali odnosnie serwerow.Chodzi o poczatkujacego gracza,ktory tak jak w moim przypadku ma zamiar w koncu powalczyc online,ale nie chce tez byc zdziwiony gdy padne po 2sec.A wiec,czy macie juz jakies ulubione serwery na ktorych wiadomo ze jest wyzszy poziom?czy utarlo sie juz,ze taki a taki serw jest dla lamek,nowych a na inne wchodza najczesciej koksy?
    I co byscie doradzili na poczatek? Kim grac? Jesli macie zamiar napisac ze to zalezy w czym jestem dobry,to musze powiedziec ze jestem dosc wszechstronny i oprocz broni miotanej radze sobie (chyba) dobrze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:24:18 »
    No są dwie rzeczy które musisz wiedzieć na początku:
    -Aby mieć punkt, trzeba kogoś zabić
    -Aby nie mieć punktu, ktoś cię musi zabić

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #486 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:26:32 »
    Jako, że sam całkiem niedawno zacząłem grać w WB to się wypowiem w tym temacie. Przede wszystkim walka z innymi graczami to nie to samo co lanie botów. Już teraz zacznij sobie trenować manualny blok o ile z niego wcześniej nie korzystałeś. Poza tym system walki w WB rożni się od tego znanego z podstawowej wersji gry. Wprowadzono nowe animacje wyprowadzania i zadawania ciosów i do tego również trzeba się przyzwyczaić. To chyba normalne, że początkowo dostaje się łupnia na serwerach, a bardziej doświadczeni gracze często tylko to wykorzystują. Raczej nie zauważyłem, żeby był jakiś serwer na którym graja tylko nowi graczy i nie działa to chyba również w drugą stronę. Najlepiej na początek przetestować wszystkie frakcje i sprawdzić co Ci najbardziej odpowiada.

Antykaczor naprawdę bezcenne porady :P.

Pozdrawiam.

PS Co do oczekiwania na aktywację to ja osobiście czekałem trochę ponad miesiąc, ale to nie jest regułą. Niektórzy dostają zaproszenie do testów następnego dnia po wysłaniu zgłoszenia a inni nie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2009, 22:22:14 wysłana przez dalhiems »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:39:49 »
     Ja bym ci radził od razu po włączeniu gry wejść na serwer "Einhejar_Duels", na którym spokojnie możesz sobie poćwiczyć walkę w zwarciu z jednym kolesiem.Co innego jednak, jeśli chodzi ci o konnice ,czy strzelców ,oni muszą ćwiczyć na normalnych serwerach ,na normalnych zasadach.

PS:Widziałem kiedyś serwer o nazwie "Practice", ale jakoś wziął i zaginą.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #488 dnia: Grudnia 10, 2009, 07:19:35 »
    Możesz wejść na serwer Sacred Band, tam grają same noobki, za wyjątkiem chyba tylko jednego gracza, którego imię śpiewają dziewice, za życie ten osobnik już stał się legendą serwerów i jest niesamowity, a zwie się Pifcio.... xD

A tak na serio, to jedyną rzeczą, która jest Ci potrzebna to czas.... z jego biegiem, a także ze wzrostem Twoich umiejętności będziesz zbierał coraz większe żniwo... nie graj na żadnych noobowskich serwerach, graj z najlepszymi i giń, ale wpatruj się dokładnie w ich ruchy mieczem czy innym "narzędziem", wyciągnij wnioski, naucz się ich technik, a także wypracuj swoją i będziesz wymiatał:P

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #489 dnia: Grudnia 10, 2009, 07:26:39 »
    Ehh Pif.. wstyd! Kto Cię uczył?!
    Każdy wie, że nauka jest dla mięczaków ;>.
    P.S
    Nie ucz się, ściągaj cheaty i jakieś hacki no i będziesz dobry :P

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #490 dnia: Grudnia 10, 2009, 07:37:01 »
    Kto mnie uczył???

Oktawian i Nifn.... cały czas grałem konnicą, a oni cały czas rąbali piechotką i jak zsiadłem z konia, to oni pokazali mi co i jak...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 10, 2009, 12:03:45 »
    Możesz wejść na serwer Sacred Band, tam grają same noobki, za wyjątkiem chyba tylko jednego gracza, którego imię śpiewają dziewice, za życie ten osobnik już stał się legendą serwerów i jest niesamowity, a zwie się Pifcio.... xD
    No no. Nie ma co. Zaiste, niesamowicie nabijasz się na lancę :D

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 10, 2009, 18:10:49 »
    Dzieki wszytskim za odpowiedzi,napewno pewne wskazowki sie przydadza.Wiadomym jest ze nie da sie wszystkiego zobaczyc na youtube czy wyczytac na forum,dajcie mi tylko te bete!! ;) A na Ciebie Pifcio,tez przyjdzie czas :D
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 11, 2009, 15:01:25 »
    Version 0.650 changes:
    ------------------------
    It is now possible to stop attacks by parrying or blocking. Quickly pressing and releasing the right mouse button will trigger a parry, whereas holding it down will activate a block. Parrying at the right time will cause the attacker to be stunned longer giving the defender a longer window for a counter-attack. Parrying with a shield will also cause less damage to the shield. Currently, there is no seperate animation for parrying but it is still functional.

Chambering animation will also defend against a particular attack direction for a brief period:
    Chamber right -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber left -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber overswing -> Defends against opponent's thrust attack.
    Chamber thrust -> Defends against opponent's overswing attack.

Characters now use special running animations when ther upper-body is forced to rotate sideways because they are doing a particular attack animation.
    Characters now go into "sprint" mode and run faster if you do not attack or defend for two seconds.
    Some attack animations have been sped-up
    Removed restriction on attack direction for horseback weapon thrusts.
    Weapons now cause less damage when they connect to the target further down the shaft.
    Couched lancing does less damage and kicks in at a higher speed.
    Horses are now more likely to rear up when they are hit by spear thrusts.
    Long axes can now be used as polearm by pressing the x key.
    Welcome message added to admin panel options
    Many other fixes.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 11, 2009, 15:55:14 »
    Zagrałem już w tego patcha i odkryłem zajebistą rzecz xD. Jak zablokujecie się przy pomocy rąk (bez tarczy, bez oręża, samymi rękami), to możecie w ten sposób bronić się przed każdą bronią. Podczas tego bloku słychać tylko dźwięk bloku mieczem :D. W ten sposób udało mi się nawet zablokować szarżującego na mnie konnego z opuszczoną lancą xD, to działa jak tarcza. Nie wiem jakim cudem powstał im ten bug, ale uważam, że możemy się szybko spodziewać kolejnego patcha, który naprawi ten "zajebisty" błąd :D.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"