Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99060 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #540 dnia: Grudnia 24, 2009, 23:18:48 »
    Pamiętajcie tylko, że gówno powinno ich obchodzić to czy my się przyzwyczajamy, czy odzwyczajamy. To są B-E-T-A-T-E-S-T-Y, a my jesteśmy B-E-T-A-T-E-S-T-E-R-A-M-I!.

Denerwuje mnie tylko to, że dzieci na forum TW cieszą się ze spamu, a Taleworldsi zachęceni działają na jego korzyść.
    A ten friendly fire to paranoja. To by się sprawdziło tylko, gdyby taka sama realność była przy wyprowadzaniu ciosów. Gdybyśmy mogli wyznaczać kąt ciosu, szerokość zamachu taki friendly fire były rozsądny, ale zwiększanie realizmu w jednym tylko aspekcie to durny pomysł. A ponieważ szerokość zamachu i kąt to raczej już sci-fi.... Powinni po prostu taki ff sobie odpuścić.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #541 dnia: Grudnia 24, 2009, 23:23:38 »
    Ok, great long axe to jest atomówka w WB zakosiłem broń z jednego z trupków i użyłem jej przeciw nordom, nordycki huscarl w najlepszej zbroi po cięciu w brzucholec się zgiął. Na tą broń nie ma mocnych. koleś sam potem napisał, że w to niemożliwe bo miał full hp.
    ten great longaxe jest przegięty, obrażenie 57c... to jest masakra.

Bronie są ok, ładnie wyglądają. Tylko te maczety mają niepotrzebnie jakieś dziwne nadgryzienie na końcu, i trzeba każdą z tych broni odpowiednio zbilansować.
    Ponadto czapeczki mikołaja najlepszym hełmem w WB. Teraz naszą grę zespołową szlag trafił, i do momentu przywrócenia wyłączonego FF nie ma co się bawić w drużynowe bieganko.

Samowar, dzieci tw zrobią jeszcze z tego turówke i wtedy określisz spokojnie kąt :) zobaczysz xD
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #542 dnia: Grudnia 25, 2009, 09:01:14 »
    W tej chwili nie mam dostępu do kompa z WB i nie mogę tego sprawdzić....dodali coś do panelu admina serwa?? poza tym z tego co widzę to znowu idzie w złą stronę, wrócił spam choć tyle się o nim złego na TW mówiło... teraz to tylko klikanie myszką i ruszanie prawo, lewo...dobrze, że jestem konnym:)

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Grudnia 25, 2009, 11:54:23 »
    teraz to tylko klikanie myszką i ruszanie prawo, lewo...dobrze, że jestem konnym:)
    Dobrze że jestem strzelcem xD
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Grudnia 25, 2009, 12:02:15 »
    W tej chwili nie mam dostępu do kompa z WB i nie mogę tego sprawdzić....dodali coś do panelu admina serwa?? poza tym z tego co widzę to znowu idzie w złą stronę, wrócił spam choć tyle się o nim złego na TW mówiło... teraz to tylko klikanie myszką i ruszanie prawo, lewo...dobrze, że jestem konnym:)
    Ponoć opcja z ustawianiem kasy miała działać na tym patchu, ale nie wiem czy tak jest.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:13:15 »
    Spam wrócił, ale przy tym trzeba uważać, żeby nie pozarzynać swoich ziomków w pobliżu z powodu tego trybu FF na każdym serwerze. Czasem wychodzą śmieszne sytuacje, gdy sam jesteś otoczony przez kilku wrogów, a oni zaczynają ten swój spam, wtedy wystarczy, że umiejętnie zejdziesz z drogi i przez przypadek trafiają w siebie. Sam miałem parę takich sytuacji, jako otoczony i jako ten co trafia w swoich pobratymców :P. Oczywiście, jeśli trafisz w swojego, to obrywasz Ty. W związku z tym ze spamem trzeba ostrożnie.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:53:40 »
    Nowa mapka, czy raczej dzionek w Ruins:
    (click to show/hide)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Grudnia 25, 2009, 22:31:29 »
    Z moich obserwacji nowy "Great Axe" jest zbyt Great.Oczywiscie moglby zostac,tyczy sie to tez innych nowych broni,ale za cholere nie moze byc do nabycia po rozpoczeciu rozgrywki.Do tego co sie stalo z kasa?.Niezaleznie czy zabilem 2-4 przeciwnikow w rundzie(mowa o TDM) czy zginolem na poczatku,pozostaje mi zawsze 20 denarow,co jest?
    Nowe Khergithke narzedzie zbrodni tez jest niezle przepakowane,juz wczoraj po paru rundkach nauczylem sie nia walczyc przeciw kawalerii jak i przeciw inf.Mysle jednak ze jest to jednak na minus.
    Pozytywem za to jest FF,to mi sie naprawde podoba,nie ma naierdalanki aby zdobyc fraga.W tej chwili tylko naprawde dobrzy gracze moga przetrwac,gracze ktorzy widza!ktorzy sa poprostu swiadomi:P.
    Oczywiscie,musi byc opcja "on"-"off" na kazdym z serwerow i tyle.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Grudnia 26, 2009, 15:36:07 »
    A teraz takie pytanie: Jak sądzicie, betatesterzy, czy Taleworlds da radę uporać się z tym warbandem do 19 marca 2010? Czy na wasze oko jest za dużo błędów, aby dali radę? A może ciężko jest jeszcze ocenić?

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #549 dnia: Grudnia 26, 2009, 17:25:35 »
    Jak dla mnie, to obecnie jesteśmy w fazie tworzenia formy gry metodą prób i błędów, później, gdy już wszystko zostanie sprecyzowane zacznie się dopieszczanie, optymalizowanie i tworzenie nowych map. Termin wcale nie ciśnie, tym bardziej, że obecne wersje są grywalne, ale trzeba dość szybko wyeliminować błędne założenia (np. superszybkie bronie dwuręczne) i wybrać dobre. Mówę oczywiście z perspektywy twórców.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:22:53 »
    Jak dla mnie, to obecnie jesteśmy w fazie tworzenia formy gry metodą prób i błędów, później, gdy już wszystko zostanie sprecyzowane zacznie się dopieszczanie, optymalizowanie i tworzenie nowych map. Termin wcale nie ciśnie, tym bardziej, że obecne wersje są grywalne, ale trzeba dość szybko wyeliminować błędne założenia (np. superszybkie bronie dwuręczne) i wybrać dobre. Mówę oczywiście z perspektywy twórców.

Na razie twórcy posyłają nam patche z różnymi szybkościami, i zmianami, przeciągają w jedną i w drugą stronę testując co daje jakie efekty...
    Na razie trzeba szybkości zbalansować, potworzyć odpowiednie animacje ataku tak by zgrywały się z atakiem zadanym w grze a tym na monitorze.
    Dopracować mapy, bo według mnie wszystkie właściwie mapy są zbugowane i usiane tysiącami "miejsc pułapek", w których można się zaklinować albo nagle zginąć samym np. tylko cofaniem się do tyłu.
    Nie wyobrażam sobie by wydali grę z tymi mapami co są teraz (bez poprawek).
    No i teraz trafiliśmy na patch któy obiął bardzo wiele rzeczy, chyba jeden z najgorszych wprowadzających wiele negatywnych opcji (np. atak o 360 stopni, naciąganie łuku szybkością naciągania kuszy, za długie bronie i brakujące im animacje oraz grafiki, udziwnione bronie (jak wydłużona pałka z kolcem).
    Teraz tylko czekać aż przyjdzie pora na "normalnego" patcha.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #551 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:44:31 »
    A co wy na to, żeby była możliwość rozgrywania bitew w nocy? Jeśli dali już zachód/wschód słońca, to czemu nie mogliby zrobić mapy "nocnej"? Byłaby ona bez wątpienia  bardzo ciekawa, łucznicy musieliby wykazać się większymi umiejętnościami (albo też rozjaśnić monitor xD), piechota mogłaby się prześlizgnąć niepostrzeżenie na tyły wroga... z pewnością byłoby interesująco :).
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:55:49 »
    ta a nasz biały herb na tarczach będzie raził po oczach wrogów ;]
    lepiej nie rozgrywać bitew w nocy bo to się skończy ustawieniem gammy na max i po sprawie.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #553 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:04:20 »
    Czy zdążą się uporać na premierę 19 marca? Ja myślę, że raczej nie dadzą rady. Pamiętajcie, że multi to nie jest cały Warband, a tryb single na chwilę obecną jest tak zabugowany, że... oj porażka. :( Samo multi też raczej czeka ewolucja (rewolucja?) pod niemal wszystkimi względami i to nie raz, czy dwa, bo wszystko autorzy pewnie zechcą sprawdzić. Do tego jeszcze kilka map, bo nie wyobrażam sobie wydawania gry z 7 mapami i tak nędznym doborem ekwipunku jaki jest obecnie. Na deser jeszcze jedna frakcja i pewnie kilka trybów gry, a to wszytko potrwa i zajmie trochę czasu, więc według mnie będzie to co najmniej czerwiec, a wcale nie wykluczone że (ze względów marketingowych) dopiero jesień 2010. Na wszystko trzeba być przygotowanym...

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:44:54 »
    ta a nasz biały herb na tarczach będzie raził po oczach wrogów ;]
    lepiej nie rozgrywać bitew w nocy bo to się skończy ustawieniem gammy na max i po sprawie.

Przecież rozjaśnianie monitora (chodzi mi o sety w grze) mogłoby być w takich mapach zablokowane, gra byłaby ustawiona na najciemniejszą (wtedy nawet by rozjaśnienie ustawień monitora -tego realnego nie wiele by pomogło)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."