Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99021 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #525 dnia: Grudnia 23, 2009, 17:13:51 »
    Okej, a mogłby się ktoś troszkę bardziej sprecyzować? Do 24h? Tygodnia, czy dłużej?
    nastaw się na miesiąc czekania...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #526 dnia: Grudnia 23, 2009, 17:23:25 »
    Hehe, to sobie dam spokój z patrzeniem na maila i pójdę za radą Samowara :D

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #527 dnia: Grudnia 24, 2009, 12:35:19 »
    Oglądałem sobie tę mapkę bodajże "Scene 5"
    I powiem że naprawdę fajna, duże możliwości, różne przejścia np. takie gdzie przejść może TYLKO piechota i to jeszcze tylko bokiem i pojedynczo !
    Robiłem fotki i testowałem mape dopóki pifpaf nie przylazł i ucieszony zmienił mape -_-' (a poola niema na ponowne przywrócenie mapy ;/ )

Troche fotek (linki same w ostatnim spojlerze):
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Same linki:
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #528 dnia: Grudnia 24, 2009, 12:41:31 »
    mapka fajna :D ciekawe jak sie bedzie na niej grało

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #529 dnia: Grudnia 24, 2009, 14:47:32 »
    Nom, fajna fajna, tylko żeby ten respown poprawili, bo często ludzie respią się wewnątrz budynków, tak jak to widać na screenach. A jak się zrespicie po za zamkiem, to musicie się nieźle nałazić wokół niego, żeby znaleźć wejście :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Grudnia 24, 2009, 14:51:47 »
    Nom, fajna fajna, tylko żeby ten respown poprawili, bo często ludzie respią się wewnątrz budynków, tak jak to widać na screenach. A jak się zrespicie po za zamkiem, to musicie się nieźle nałazić wokół niego, żeby znaleźć wejście :P

Respi się ale nie w tych budynkach co ja je na zdjęciach pokazałem :P
    Jest nawet resp w murze :D
    I prawie udało mi się dostać na mury do których niema wejścia... i trzeba się ładnie napocić by tam się dostać ale przeszkodził mi pif ;/
    A te mury to ostrzał właściwie na wszystko xD
    Na tej mapce coś się ludzie nie starali, widać to po brakujących ścianach domu xD
    Chętnie bym obejrzał "scene 6" ale zablokowany serw hasłem jest co ją widze ;/

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #531 dnia: Grudnia 24, 2009, 21:43:44 »
    Ja w ramach zabijania czasu przed pasterką zagrałem w Warbanda na nowym patchu, jak dla mnie to chyba ma być żart. czy coś... Zmiany:
    - Zwiększona szybkość broni dwuręcznych - porażka, teraz osiągają prędkość strzał w locie
    - Wydłużona animacja zasłonięcia się tarczą - porażka, teraz przy walce nie warto się w ogóle zasłąniać, tylko naparzać spamem
    - Wydłużona animacja bloku bronią - jak wyżej, z tym, że z dwóch serwerów była na jednym
    - Animacje 'odepchnięcia tarczą', i 'odepchniecia bronią' - sam nie wiem po co one są, bo wcale nie odpychają
    - Friendly fire każdą bronią (widziałem to wcześniej, ale teraz jest na każdym servie)
    - Nowe itemy, takie jak Long Alwpike, Long Great berdish, Long mace (czy coś takiego)
    - Jakby jeszcze bardziej spowolniona lanca
    - ciosy zatrzymują się na ścianie
    - Dużo droższe toporki o rzucania
    - Czapeczka mikołajowa (jak dla mnie jedyny plus)

Tylko czekać na spam na TW, jeszcze większy niż poprzednio
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2009, 21:48:58 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #532 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:02:56 »
    Muszę powiedzieć, że trochę przesadzili z tym patchem... Rozgrywka będzie się opierała na: SPAM SPAM SPAM uhaaa (odgłos umierającego...). Zatrzymujące się ciosy na ścianie utrudniają rozgrywkę, ale uważam to za dobry pomysł. Friendly fire każdą bronią... pozostawię bez komentarza... Jedynie co można powiedzieć dobrego o nowym patchu to nowe itemy, ale wg mnie są one za dzikie...

Pozdrawiam

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:05:25 »
    Ja w ramach zabijania czasu przed pasterką zagrałem w Warbanda na nowym patchu, jak dla mnie to chyba ma być żart. czy coś... Zmiany:
    - Zwiększona szybkość broni dwuręcznych - porażka, teraz osiągają prędkość strzał w locie
    - Wydłużona animacja zasłonięcia się tarczą - porażka, teraz przy walce nie warto się w ogóle zasłąniać, tylko naparzać spamem
    - Wydłużona animacja bloku bronią - jak wyżej, z tym, że z dwóch serwerów była na jednym
    - Animacje 'odepchnięcia tarczą', i 'odepchniecia bronią' - sam nie wiem po co one są, bo wcale nie odpychają
    - Friendly fire każdą bronią (widziałem to wcześniej, ale teraz jest na każdym servie)
    - Nowe itemy, takie jak Long Alwpike, Long Great berdish, Long mace (czy coś takiego)
    - Jakby jeszcze bardziej spowolniona lanca
    - ciosy zatrzymują się na ścianie
    - Dużo droższe toporki o rzucania
    - Czapeczka mikołajowa (jak dla mnie jedyny plus)

Tylko czekać na spam na TW, jeszcze większy niż poprzednio

Klaaawo xD
    Realizm for all xD
    Musze w to zagrać :D
    Teraz formacje będą na pewno potrzebne bo nie będzie można iść na "huraaa" bo się sami wytniemy xD

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:26:52 »
    Longaxe przestaje mieć rację bytów jeżeli gramy drużynowo, każdy wie, ze taka broń zadaje śmiertelne obrażenia podczas zamachu, który jeszcze nie wyszedł zza głowy, a już śmiertelnie rani. Nowe bronie na +++, tylko nie wiem po co dali nowego longaxe i wydłużyli topory, bez zmian w statystykach. Nordowie są przez to jeszcze groźniejsi niż byli. Veagirowie, nowe bronie urozmaicają rozgrywkę nimi i gra nimi zaczyna nabierać sensu. Rhodocy, teraz już niczego tej frakcji nie brakuje, ulepszony nadziak, maczety i fajnie. Khergici mają nowy rodzaj broni przypominający glewię, który jest śmiertelny dla środowiska.

a po za tym nowe animacje trochę wkurzają ;/ ale są ładne :) jakoś wygodniej mi się walczy z tarczą, nie wiem czemu. Ogólnie patch na - przez te ff na każdą broń. Trochę przesadzili z tym. Fajnie, realizm trudniej itd, ale w tym momencie jedyny atak jaki można stosować to pchnięcia i ciosy od góry, a w zasadzie tylko pchnięcia, bo podczas ciosy od góry jak kolega jest bezpośrednio za tobą to możesz go zabić.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #535 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:27:30 »
    Ten patch to kompletna porazka.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #536 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:35:18 »
    CO do nowych itemów, to są strasznie egzotyczne, wymienię te co zauważyłem:
    Chanat: lanca z zakrzywioym ostrzem, którą nie można robić pchnięć na koniu, ale bardzo długie zamachy
    Vaegirowie: Długa pała (broń drzewcowa), długi berdysz (broń drzewcowa)
    Swadia: zmieniony i skrócony Alwpike, do tego long alwpike
    Nordowie: Długi odpowiednik dla każdego topora dwuręcznego, do tego topór katowski dla konnych
    Rhodocy: Maczeta 1-h i ogromna maczeta 2-h,

Co do machnięcia tarczą i bronią jednoręczną, to jest chyba po to, żeby wyprowadzić kontratak (jak ktoś grał np. w Risen, to może szczai). Ale z Amoresso doszliśmy do wniosku że i tak nie działa jak powinno, spowalnia tylko blok.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:37:29 »
    Ten patch to kompletna porazka.
    Jak każdy patch, który zmienia coś co jest dobre. Ale to testy...bądźcie cierpliwi bracia rycerze...nasz czas nadejdzie...

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Grudnia 24, 2009, 23:06:06 »
    Ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego Twórcy chcą zmienić na siłę to, co było dobre. Prawie z każdym nowym patchem robi się totalny chaos w rozgrywce i trzeba się na nowo przyzwyczajać do gry.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #539 dnia: Grudnia 24, 2009, 23:18:09 »
    Ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego Twórcy chcą zmienić na siłę to, co było dobre. Prawie z każdym nowym patchem robi się totalny chaos w rozgrywce i trzeba się na nowo przyzwyczajać do gry.
    Przecież to nie pierwszy raz....

Tak, pograłem trochę w nowego patcha... Za broń należy im się duży plus (jeszcze powinni nieco nazwy dopasować), szczególnie za maczety rhodockie i khergickie zakrzywione włócznie (ponury żniwiarz?). Blokowanie borni na ścianach również, za friendly fire mele też, ale ten counterattack... co to jest w ogóle ;x ?
    Patch, jak patch, innowacji za wiele nie ma, za to broń cieszy...

Pozdrawiam!