Longaxe przestaje mieć rację bytów jeżeli gramy drużynowo, każdy wie, ze taka broń zadaje śmiertelne obrażenia podczas zamachu, który jeszcze nie wyszedł zza głowy, a już śmiertelnie rani. Nowe bronie na +++, tylko nie wiem po co dali nowego longaxe i wydłużyli topory, bez zmian w statystykach. Nordowie są przez to jeszcze groźniejsi niż byli. Veagirowie, nowe bronie urozmaicają rozgrywkę nimi i gra nimi zaczyna nabierać sensu. Rhodocy, teraz już niczego tej frakcji nie brakuje, ulepszony nadziak, maczety i fajnie. Khergici mają nowy rodzaj broni przypominający glewię, który jest śmiertelny dla środowiska.
a po za tym nowe animacje trochę wkurzają ;/ ale są ładne :) jakoś wygodniej mi się walczy z tarczą, nie wiem czemu. Ogólnie patch na - przez te ff na każdą broń. Trochę przesadzili z tym. Fajnie, realizm trudniej itd, ale w tym momencie jedyny atak jaki można stosować to pchnięcia i ciosy od góry, a w zasadzie tylko pchnięcia, bo podczas ciosy od góry jak kolega jest bezpośrednio za tobą to możesz go zabić.