Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: MM] Fabuła  (Przeczytany 4438 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #270 dnia: Lutego 24, 2017, 22:22:07 »
    - Tak jest! - zaalutował Ci i uśmiechnął się Emar. Poszedłeś w kierunku, w którym walczyła Inkwizytorka i dostrzegłeś, że ten drugi Elynin (nie który dostał buzdyganem) jeszcze dyszy.
    - To... to Ty. - wypowiedział, uśmiechając się. - Jak... jak zadanie?
    Rozpoznałeś w nim jednego z żołnierzy z obozu Elynów, który wraz z Tobą dołączał do organizacji. Jego głos był ciężki... umierał.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #271 dnia: Lutego 24, 2017, 22:24:57 »
    - A no ja. Byłoby łatwiej gdyby dowództwo mnie ostrzegało przed takimi pułapkami - Marco obejrzał ciało Elyna i starał się zlokalizować rany i opatrzeć - Powiedz mi szybko, co zamierzacie dalej? O co mam zadbać? Te okręty są nasze? - mówił spiesząc się

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Lutego 24, 2017, 22:30:07 »
    - Zostaw mnie. - machnął ręką na swoje rany. - Atak był niespodziewany. Kiedy tylko dowiedzieliśmy się o tych statkach... które nie, nie są nasze, uznaliśmy, że to szansa. Postawiliśmy wszystkich na baczność, porucznik zarządził mobilizację sił... ach. Mamy doprowadzić do uszczuplenia sił... - warknął z bólu nagle, a następnie kontynuował. - Sił Kompanii i jak najszybciej uderzyć...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Lutego 24, 2017, 22:31:56 »
    - Gdzie znajdę porucznika, albo kogoś z dowództwa? - zapytał Marco, czując żal na widok cierpiącego żołnierza.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Lutego 24, 2017, 22:37:29 »
    - W... - jęknął. - Obozie... wszyscy są w obozie. I wszyscy.. - ostatnie podrygi życia ulatywały z jego ciała. - Liczą na Ciebie. - odpowiedział, a następnie jego wzrok zastygł w niebie. Zmarł...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Lutego 24, 2017, 22:42:29 »
    - Szlag - zaklął cicho. Wstał i ruszył dalej szlakiem pościgu.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Lutego 24, 2017, 23:02:07 »
    Szedłeś... szedłeś... i szedłeś... aż w końcu usłyszałeś, że Emar krzyczy, komunikując Ci, że kogoś znalazł.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Lutego 24, 2017, 23:03:22 »
    Marco szybko pospieszył w stronę Emara. - Co jest? Co masz?- zapytał, gdy znajdował się blisko.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Lutego 24, 2017, 23:10:16 »
    Dojrzałeś dogorywającego Elyna, który gdy Cię ujrzał najpewniej rozpoznał, jednak nic nie powiedział.
    - Jeszcze żyje. Powinniśmy go dobić? - zapytał Emar.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Lutego 24, 2017, 23:14:56 »
    - Zajmę się nim - Marco szeroko się uśmiechnął, z lekkim szaleństwem w oku - Też znalazłem jednego, trochę wyśpiewał, ale miał śmiertelną ranę i nie zdążył wszystkiego. - odrzekł do Emara - Po drodze do Ciebie jeszcze mijałem parę ciał, możesz je sprawdzić? Jak skończę z nim to dołączę do Ciebie. - odrzekł Marco bawiąc się bagnetem, jakby się przygotowywał do "operacji". Gdyby Elyn jakoś zareagował na jego słowa, Marco skieruje na niego wzrok i mocno kopnie, zanim jeszcze zdąży coś powiedzieć (A najlepiej naciśnie lekko na jego ranę, jeśli ją widzi).

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Lutego 24, 2017, 23:33:20 »
    Chłopak uśmiechnął się do Ciebie i chciał coś powiedzieć, gdy nagle spojrzał Ci przez ramię i wyszczerzył oczy. Złapał głęboko oddech i zanim zdążyłeś się obejrzeć, on rzucił się na Ciebie i obrócił tak, że zamieniliście się stronami. Wtem, usłyszałeś huk wystrzału i poczułeś, jak ciało Emara nagle drga. Dostał kulkę w plecy, osłaniając Cię swoim ciałem. Spojrzał głęboko w Twoje oczy, uśmiechnął się... i osunął na ziemię. Ty zaś dostrzegłeś w oddali elyńskiego snajpera, który właśnie przeładowywał muszkiet...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Lutego 25, 2017, 00:23:04 »
    - Szlag - zaklął zaskoczony Marco wpatrując się w osuwającego się Emara. Rusz się! Podpowiadał mu głos w jego głowie. Zerknął najpierw na snajpera, później na leżącego obok elyńskiego żołnierza - Wybacz kolego, ale będziesz musiał mi pomóc. - podniósł elyna i "zasłonił się" nim przed snajperem - Rozpoznałeś mnie, wiesz że jestem z Wami. Nie zabiję Cię, tylko przemów swojemu koledze do rozsądku. Szybko! - mówił elyńskiemu żołnierzowi.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Lutego 25, 2017, 00:24:40 »
    - Ja... ja nie mam sił... on... zabij... - po czym Elynin wyzionął ducha, opadając na Ciebie całym ciężarem. Snajper był już w połowie przeładowywania broni, wkrótce będzie gotowy do kolejnego strzału.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Lutego 25, 2017, 00:27:39 »
    - Szlag by to - ponownie zaklął biorąc muszkiet i celując do snajpera - Masz ostatnią szansę aby się poddać. - powiedział do niego. Jeśli tamten nadal przeładowywał broń, Marco wystrzelił.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Lutego 25, 2017, 00:31:25 »
    Wycelowałeś w niego muszkiet i ostrzegłeś, ten jednak kontynuował przeładowywanie. Już skierował swą broń na Ciebie, gdy Twoja kulka ugodziła go w pierś. Snajper jęknął i padł. Wtedy zwróciłeś wzrok na leżącego na ziemi Emara. Jego bok krwawił, a on patrzył na Ciebie z nadzieją w oczach...