Chciałbym dodać pewną "ciekawostkę" odnośnie tych kręgów. Słyszeliście może trąbie powietrznej? Niektóre są ogromne i potrafią ciągnąć się przez wiele kilometrów, inne są małe, często niewidoczne i stacjonują w jednym miejscu (głównie na ogromnych równinach).Gdy dwa fronty ścierają się dochodzi do różnego typu zawirowań i efektem tego są te piękne kręgi w zbożu. Nie żadne ufo, wojsko, pijani studenci, itepe, po prostu siła natury, która poprzez działania człowieka na globie totalnie się "chrzani". Zawsze tak jest, że gdy przez parę dni występuje upał nagle "znikąd" dzieje się coś dziwnego, np: trąba powietrzna, hardcorowa burza, piorun kulisty, grad itp, mimo, że meteorolodzy nic nie zapowiadali, a na niebie ani chmurki.
Kiedyś siedząc na ganku a był to gorący sierpień nagle zaczęło mocno wiać, ale to tak mocno, że piach walił mi po twarz (dobrze, że okulary przeciwsłoneczne miałem). Wszystkie doniczki poszły w ruch, na te wiszące jakby grawitacja pozioma zaczęła wpływać, stoliki, krzesła ogrodowe poleciały w siną dal. Nie wiedziałem co się dzieje, więc złapałem się czegoś i obserwowałem. Nagle przeszedł wir, nieduży, ale na tyle silny, by dach z garażu zerwać... przynajmniej było co do roboty. Rozmawiałem ze znajomymi odnośnie tej trąby, powiedzieli mi, że kiedyś jak szli do foli zbierać pomidory, ogórki itp, nagle cała folia poszła w górę... na szczęście krzaczkom nic się nie stało.
Dlaczego ziarna z kłosów nie wypadają? bo to młode zboże... gdy ziarno dojrzeje i wyschnie na słońcu wpadają rolnicy z kombajnami i ścinają... na wsi nigdy nie byliście O.o ?
Odnośnie tych kodów binarnych w zbożu... no ciekawe jak tam dostrzegli 1,0... bardzo ciekawe... przyglądałem się tym zdjęcia i żadnych różnic, na podstawie których można by było stwierdzić, czy to true, czy false nie zauważyłem (specjalnie okulary nawet nałożyłem :P ).
Pozdrawiam!