Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32334 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 13, 2009, 18:40:31 »
    Ostatnio strasznie dużo czytałem o rysunkach z Nazca, ale bardzie fascynujace są dla mnie piramidy (ale o tym podyskutujemy jak już skończymy mówić o rysunkach z Nazca). Według mnie te linie to starożytny kalendarz, oraz hołd oddany bogom (gdyż tylko oni mogli podziwiać te rysunki), z tego co czytałem to większość z tych rysunków pokrywa się z datami siewów i zbiorów.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 14, 2009, 13:13:21 »
    Istnieją. Jest tyle przypadków, więc COŚ musi być w tym. Polecam tym, którzy lubią zjawiska paranormalne, obejrzeć na Zone Reality Od poniedziałku do soboty (?) o godzinie 19:00 program o nich. Ostatnio było, że jakiegoś faceta piorun strzelił, lał deszcz, było późno, przyszło pogotowie. Stan był krytyczny, a tu nagle kobieta w czarnym ubraniu przychodzi, uderza w pierś tego faceta Biblią i mówi w różnych językach. Ona odeszła tak szybko jak się zjawiła, a stan rannego się stabilizował. I najlepsze jest to, że w historii tego miasteczka w którym się to zdarzyło istnieje właśnie kobieta w czarnej sukni z biblią. Można jej posąg zobaczyć w tamtejszym kościele.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 13:56:44 wysłana przez Cirmius »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 14, 2009, 13:30:13 »
    Yhy, to jest trochę, bez obrazy, mało wiarygodne. A telewizji raczej nie warto ufać. Może się jakiejś osobie przydarzyło się coś związane z duchami, a nie oglądali program w telewizji lub stronkę w internecie?
    pozdro

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 14, 2009, 13:34:30 »
    Yhy, to jest trochę, bez obrazy, mało wiarygodne. A telewizji raczej nie warto ufać. Może się jakiejś osobie przydarzyło się coś związane z duchami, a nie oglądali program w telewizji lub stronkę w internecie?
    pozdro

W tym programie wypowiadają się ludzie, którzy przeżyli cuda. To powiedz mi, jak wyjaśnisz mi do ciężkiej choroby, to:
    Stara kobieta, jest ciężko chora, nie przeżyje, jest sparaliżowana. Przyszła do pewnego takiego "Lekarza który używa energii" i uleczył ją i co? Ta choroba śmiertelna znikła, a ona powoli odzyskiwała czucie w rękach etc. Najpierw obejrzyj to, a potem komentuj.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 14, 2009, 13:51:57 »
     Po raz kolejny przypominam. BIBLIA i BÓG (jako imię bóstwa) piszemy z DUŻYCH LITER!. Dziękuję za uwagę.
    BTW, z tymi uzdrowicielami coś jest. Np. moja mama pojechała do takiego jednego uzdrowiciela, takiego prawie łysego z wąsami i bródką, gdzieś na Dolnym Śląsku i potem mówiła, że jak ją dotknął, to poczuła takie fest gorąco z jego ręki. Robił jakiś tam masaż i potem przestało ją w krzyżu nawalać. Może coś w tym jest?

Panie poprawny, jak już to wielkich liter...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 14:10:08 wysłana przez Alkhadias »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 14, 2009, 14:12:26 »
    Mój katecheta mówił mi o tym. Tacy "uzdrowiciele" albo są obdarowani przez Boga, albo (co się częściej zdarza) mają swoje umiejętności dzięki różnym "złym mocom", typu szatan. Po takich uzdrowieniach ludzie mają różne inne dolegliwości.  Wiem, że to debilnie brzmi, ale ten katecheta to bardzo mądry człowiek.

Co do tych programów, to większość to fotomontaż. Nie mam zamiaru tego udowadniać, jak nie mam zamiaru czytać postów typu "eeee nie wiesz nie oglądałeś obejrzyj a pogadamy", bo wszystkie programy, które obejrzałem mogłem sam nagrać i obrobić w Deep Paincie. Takich wydarzeń nie sfilmuje się w programach telewizyjnych.

pozdro

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 14, 2009, 14:21:28 »
     Eee, sorry Przybor, ale twoje posty nabierają coraz bardziej... Yyyy... "Radiomaryjnych" poglądów. Od razu odrzucasz tezę, że kosmici przebywali chociaż raz na naszej planecie.
     Mojego kolegi klasa ma fajnego katechetę, organistę z pobliskiego kościoła. Raz się wkurzył i zamiast bani postawił mu pięć (bań) xD

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 14, 2009, 14:42:02 »
    To, że obcy nie byli na naszej planecie jest oczywiste. Albo by z kimś się skontaktowali, albo by dali jakiś znak. Gdybyś był jednym z ufoludków lubiłbyś się bawić z ludźmi w chowanego? Jeśli potrafią się przenieść z planety na planetę po to, żeby sobie pożartować z ludźmi, to to, za przeproszeniem, d*pa, a nie ufoludki. I dlatego właśnie wierzę, że jeśli są, to się nie skontaktowali z nami.
    P.S. To, co mówi telewizja rozrywkowa to zazwyczaj nie prawda, co innego wiadomości :)
    pozdro

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 14, 2009, 14:44:28 »
    To, że obcy nie byli na naszej planecie jest oczywiste. Albo by z kimś się skontaktowali, albo by dali jakiś znak. Gdybyś był jednym z ufoludków lubiłbyś się bawić z ludźmi w chowanego? Jeśli potrafią się przenieść z planety na planetę po to, żeby sobie pożartować z ludźmi, to to, za przeproszeniem, d*pa, a nie ufoludki. I dlatego właśnie wierzę, że jeśli są, to się nie skontaktowali z nami.
    P.S. To, co mówi telewizja rozrywkowa to zazwyczaj nie prawda, co innego wiadomości :)
    pozdro

Nie wierzę w UFO, ale jeżeli ty uważasz te przyjazdy tutaj za "zabawę", to śmiechu warte.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 14, 2009, 14:55:49 »
    Nie wiem dlaczego ale większość rzeczy, których nie rozumiemy, tacy "mądrzy" katecheci przypisują od razu diabłu. Od średniowiecza jednak nie zmieniło się tak wiele. Na ostatnich rekolekcjach ksiądz wygłosił bardzo ciekawe kazanie. Twierdził on, że jak jakieś dziecko za długo czasu spędza przy komputerze i telewizorze jest to wina diabła i niechybnie zostanie opętane. Później dostało się Pokemonom, że jakieś dziecko zostało przez tą kreskówkę opętane itd.(W połowie kazania wyszła moja nauczycielka od chemii bo tego dłużej słuchać nie chciała.)
    To, że po takim "uzdrowieniu" występują inne dolegliwości nie znaczy zaraz że ta moc pochodzi od szatana. Może po prostu są to skutki uboczne bo organizm nie jest raczej przyzwyczajony do tak gwałtownego uzdrowienia. Może takie umiejętności ma każdy człowiek tylko musi je odkryć?

Proszę nie mówić że tym postem obraziłem kogoś uczucia religijne. Najwyżej obraziłem księdza i katechetę bo według mnie (choć sam jestem chrześcijaninem) religia, a kościół to nie to samo.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 17:49:01 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 14, 2009, 14:59:02 »
    Nie wiem dlaczego ale większość rzeczy, których nie rozumiemy, tacy "mądrzy" katecheci przypisują od razu diabłu. Od średniowiecza jednak nie zmieniło się tak wiele. Na ostatnich rekolekcjach ksiądz wygłosił bardzo ciekawe kazanie. Twierdził on, że jak jakieś dziecko za długo czasu spędza przy komputerze i telewizorze jest to wina diabła i niechybnie zostanie opętane. Później dostało się Pokemonom, że jakieś dziecko zostało przez tą kreskówkę opętane itd.(W połowie kazania wyszła moja nauczycielka od chemii bo tego dłużej słuchać nie chciała.)
    To, że po takim "uzdrowieniu" występują inne dolegliwości nie znaczy zaraz że ta moc pochodzi od szatana. Może po prostu są to skutki uboczne bo organizm nie jest raczej przyzwyczajony do tak gwałtownego uzdrowienia. Może takie umiejętności ma każdy człowiek tylko musi je odkryć?

Proszę, żebyś nie mówił że tym postem obraziłem twoje uczucia religijne. Najwyżej obraziłem księdza i katechetę bo według mnie (choć sam jestem chrześcijaninem) religia, a to co uważa ksiądz to nie to samo.

Heh, rozbawiłeś mnie tym, nie w negatywnym sensie. Chodzi o tego księdza. Kościół dużo rzeczy uznaje za herezje, dzieła diabła, jak np. Ewangelia w/g Judasza. A akurat historia pisana przez tą Ewangelię jest przez niektórych uznawana za najbardziej realistyczną.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 15:01:25 wysłana przez Cirmius »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 14, 2009, 15:21:36 »
    Co do tych waszych cudownych ozdrowień. Wiecie czym przejawia się tzw. efekt placebo? Nie, no cóż ja pisać tego nie będę ponieważ znów zostane przez jednego usera a'la Radio Maryja nazwany osobą która obraża jego wielką wiarę i kościół... Wiele przeprowadzonych badań dowiaduje, że cudowne uzdrowienia pod wpływem religii, znachorów, czy klechów są niczym innym jak właśnie wspomnianym efektem placebo. Radzę poczytać, a może dowiecie się czegoś więcej, niż tego że świat ma 4000 lat, a ludzie zostali stworzeni przez pstryknięcie palcem.

Wracając do tematu i userów którzy trzymają poziom, czyli  rysunkach z Nazca. Dla mnie jest to bardzo ciekawy temat, ponieważ te rysunki są tak dokładne, że bardzo trudne wydaje się stworzenie ich bez zaawansowanego systemy geometrycznego oraz udziału zdjęć z powietrza. Oglądałem jakieś dokumenty o tym oraz prewinęła mi się nawet jakaś książka i niektóre teorie są na prawdę ciekawe, a jeszcze inne bardzo mało prawdopodobne, ale sam temat jest genialny, podobnie jak piramidy.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 14, 2009, 17:14:06 »
    Michał: amen.

przybor: tak, to, że ktoś jest mądry, znaczy, że zawsze ma rację. Rozumiem i akceptuję Twą wiarę, ale trochę mniej powtarzania po 'mądrych' ludziach i dogmatów się przyda...

proud: wg. mnie starożytne cywilizacje kontaktowały się z UFO. Dowodów jest pełno, nie wymienię wszystkich, ale do wiadomości pewnej osoby: w pewnym świętym piśmie jest napisane o aniołach, które zeszły na ziemię i parowały się z ludzkimi kobietami...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 14, 2009, 18:53:53 »
    Kiedyś piramidami interesowałem się strasznie, jesli toś chce się zagłębić w temat to polecę te artykuły:
    http://divinatio.pl.tl/Tajemnica-Sfinksa.htm?PHPSESSID=ec2034ba0d747bcd31a351bd56b55b8c#
    http://divinatio.pl.tl/Piramidy-cz-.--I.htm?PHPSESSID=ec2034ba0d747bcd31a351bd56b55b8c
    http://divinatio.pl.tl/Piramidy-cz-.--II.htm?PHPSESSID=ec2034ba0d747bcd31a351bd56b55b8c
    http://www.orion2012.pl/piramidy_w_gizie
    http://mipzone.w.interia.pl/art023.htm
    I żeby niektórych zaintrygować bardziej tematem cytat:
    "(Piramida)Jest budowlą niezwykłą nie tylko ze względu na swoją wielkość, ale również z powodu zdumiewającej precyzji, z jaką została wykonana - uzyskanie takiej dokładności wymagałoby obecnie użycia laserowego teodolitu, mapy odwzorowującej teren z dokładnością do 10 metrów oraz współpracy inżynierów astronomów i mistrzów kamieniarstwa:
    - podstawa piramidy jest niemal idealnym kwadratem o bokach przekraczających 230 metrów - różnica pomiędzy najdłuższym i najkrótszym wynosi zaledwie 25 cm.
    - kąty mają po 90 stopni z dokładnością do jednego stopnia."
    "Dr Ron Charles mówi: "Gdyby konstruktorzy dzisiejszych gmachów osiągnęli dla ściany o wysokości 70 metrów odchylenie od pionu mniejsze niż 13 centymetrów byłoby to wspaniałe osiągnięcie, ale Wielka Piramida (149 m) ma zaledwie ćwierćcalowe odchylenie. Powtórzenie takiego efektu jest dla współczesnego budownictwa zupełnie niemożliwe. "
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 18:55:27 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 14, 2009, 19:15:36 »
    efekt placebo?

Gdzie ja to...A! Już wiem! To było to, że człowiek jest 100%-owo przekonany że coś działa, pomimo że tak nie jest?

Przykład:

Osoba ma chorobę morską. Ktoś daje jej witaminę powiedzmy... b12 i mówi że to pigułka z korzenia czegoś tam (zapomniałem nazwę ale chodzi o coś co działa na chorobę morską). Potem płyną statkiem i osoba z chorobą czuje się doskonale ponieważ myśli, że to co połknęła działa.

A tak btw. co do kościoła i Biblii.... Wiecie że kiedyś Biblia była na liście ksiąg zakazanych? 9została tam zapisana przez któregoś Papieża, nie pamietam już którego)