Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 06, 2009, 09:48:20 »
    Warto zrozumieć definicję tego słowa- telekineza to możliwość poruszania przedmiotów nie dotykając ich. Czyli załóżmy, że jakbym umiał robić tą telekinezę, to mógłbym sobie jak chcę podnosić i przesuwać przedmioty, które widzę. A teraz spójrzmy na to obiektywnie- BEZ JAJ nie wiem kto to wymyślił, ale to pomysł rodem ze Star Warsów. Jakby ten ludzki mózg nie był skomplikowany, to może powstać komputer, nie tak samo skomplikowany, ale może choć w połowie i wykorzystujący 100% swojej siły, czyli 50% ludzkiego mózgu. I wy myślicie, że taki komputer miałby telekinezę, itp.?
    Na prawdę chce mi się śmiać, jak czytam posty typu: "magia istnieje, otworzyłem windę nie dotykając jej!". Poza tym spójrzcie na największe intelekty świata, np. Albert Einstein. Potrafił wykorzystywać ok. 10% swojego mózgu i robił jakieś triki paranormalne? Wręcz przeciwnie, zajął się fizyką, czyli nauką najbardziej gardzącą wszystkimi pseudonaukami.
    pozdro

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 06, 2009, 10:24:06 »
    No właśnie 10%, a nie 30-40 czego jeszcze raczej nikt nie osiągnął. Skąd mamy wiedzieć co on będzie umiał??

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 06, 2009, 10:50:48 »
    Ale on się najbardziej zbliżył. Jak rekord to 10%, to skąd wiemy, że takie zjawisko w ogóle zaistniało? W czasach najnowszych ludzki mózg jest najbardziej rozwinięty, bardziej niż w średniowieczu. Dając przykład, że skoro najinteligentniejszy człowiek tych mądrzejszych czasów używał 10% mózgu, to najinteligentniejszy człowiek tamtych czasów używał ok. 5%, co oznacza, że ilość % używanej części mózgu nie ma nic z tym wspólnego.
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 06, 2009, 13:03:06 »
    Mały 007, jakby mózg wykorzystywany był w 40% to by wiedział że istnieją prawa fizyki.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 06, 2009, 13:07:00 »
    O czym Wy wogóle mówicie?? o jakim wykorzystaniu pracy mózgu?? o jakich 10%.... poczytać troche książek na temat neurofizjologii, a nie chrzanić wszystko co usłyszycie w internecie bądź w telewizji....

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 06, 2009, 13:13:38 »
    Kto wierzy w FSM? Na nonsensopedi znajdziecie co to.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 06, 2009, 20:06:49 »
    Mały 007, jakby mózg wykorzystywany był w 40% to by wiedział że istnieją prawa fizyki.
    STFU imo! Wiedza a inteligencja to dwie różne sprawy. Oczywiście, można by się było domyślić, co właściwie kieruje ruchem wszystkiego na tej planecie, a a także masę innych rzeczy.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 06, 2009, 20:52:45 »
    O czym Wy wogóle mówicie?? o jakim wykorzystaniu pracy mózgu?? o jakich 10%.... poczytać troche książek na temat neurofizjologii, a nie chrzanić wszystko co usłyszycie w internecie bądź w telewizji....
    Jak nie wiesz o czym mówimy, to zobacz kilka wypowiedzi w tył ;) A żadnej informacji poznanej w internecie bądź w telewizji nie przedstawiłem w tym temacie.

Kto wierzy w FSM? Na nonsensopedi znajdziecie co to.
    Ja wierzę tylko w NRJ ;)
    STFU imo! Wiedza a inteligencja to dwie różne sprawy. Oczywiście, można by się było domyślić, co właściwie kieruje ruchem wszystkiego na tej planecie, a a także masę innych rzeczy.
    To oczywiste! Wiedza to... wiedza, a inteligencja to zdolność uczenia się. To znaczy, że jak ktoś będzie przez 2 dni kuł jakąś informację i ją wykuje, to będzie mądry, a jak ktoś tę informację tylko przeczyta i już zapamięta, to będzie (jest) inteligentny, a także madry ;)
    pozdro

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 07, 2009, 14:57:35 »
    Może temat nie pasuje najlepiej ale nie chciałem zakładać nowego.
    Znalazłem w internecie bardzo ciekawy artykuł dotyczący "tajemnicy Projektu Chronos". Więcej nie mówię, zapraszam do czytania: http://www.greendevils.pl/rozne/hyperborea/nowa_szwabia/1_nowa_szwabia.html
    Wstęp może wydać się dziwny ale jakoś przebrnijcie przez niego.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 10, 2009, 16:45:34 »
    Co mieli by szukać "Obcy" na naszej planetce? Złotych gaci na dnie morza? Oczywiście, napewno gdzieś "tam" żyją  stwory ludzio-podobni.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 10, 2009, 21:35:30 »
    a'propos mózgu, to:

(click to show/hide)

a te złote gacie to jest po prostu offtopic.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 11, 2009, 09:42:48 »
    Tibijczyk, niekoniecznie muszą żyć ludzio-podobni. Mogą żyć podobni do wszystkiego. Natura sprawiła nam wiele różnym dziwnych zwierząt, czemu ma być tak samo na innych planetach?
    Yyy Elavion, proszę o przełożenie ;)
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 12, 2009, 15:11:37 »
    Chodziło mi o coś w rodzaju "ludzia" czyli w miarę inteligentnego.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 12, 2009, 15:58:54 »
    Inteligentnych stworów jest na pewno cała masa, ale wydaje mi się, że one raczej nie skontaktowały się z nami. To wszystko, co mówią media, książki i gazety powoduje nasze zaciekawienie i kupujemy te rzeczy, a oni cieszą się z kasy i kłamstwa. To, że ktoś jest przekonany, że widział zielone ludziki to głupota.
    pozdro

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 12, 2009, 17:33:24 »
     Więc skąd biorą się kręgi w zbożu? Rozumiem, niektóre na pewno były stworzone ręką człowieka, potwierdzają to min. krzywość i nieregularność spotykane przy innych przypadkach itp. Ale, np. zboże idealnie równo zawinięte? Piktogram o średnicy kilkuset metrów? Może o tym powinniśmy teraz rozmawiać, a nie kłócić się o istnienie Boga, bo to raczej nie jest paranormalne ;p