Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32288 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 02, 2009, 18:14:53 »
    Zgadzam się z Aexalven'em. I do przykładu maga: ot, pierwszy lepszy z okładki książki pt. 'Magia - jak korzystać z mocy, by ulepszyć nasz świat', J. H. Brennan.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 02, 2009, 18:42:52 »
    Jak patrzę na wypowiedzi przybora, to mi się przypomina słynna anegdota z facetem, co to się wybrał do ZOO i zobaczywszy żyrafę stanął jak wryty i zaczął wrzeszczeć oburzony "To nieprawda! To oszustwo! Takie zwierzęta nie istnieją!". ;)

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 02, 2009, 19:33:00 »
    No widzisz :) Jemu udowodniono istnienie takiego zwierzęcia. A więc udowodnijcie, że istnieje magia, telekineza i inne pierdoły, o jakich mówiliście.
    W duchy wierzę, ale to wszystko typu psionika, psychokineza (jasnowidzeniu jeszcze wierzę, bo to udowodniono) to bezsensowne wymysły rodem z filmów SF.
    pozdro

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odpowiedź
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 02, 2009, 19:49:59 »
    przyborze: udowodnij mi swoje istnienie. Co? Jak to 'to pewne, że istnieję'? Ja nie mam pewności. Jeśli nie podasz mi argument, który sprawi, że zrozumiem, że istniejesz, uwierzę. Że możesz mi się pokazać 'w realu'? A jeśli jesteś jedynie jakimś wytworem ludzkiej psychiki, którym ktoś kieruje telekinezą i telepatycznie każe mu wymawiać swoje słowa? Nie wiem, czy jesteś prawdziwy!
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 02, 2009, 19:55:30 »
    Był kiedyś znany prosty sposób na problemy tytpu "Udowodnij mi swoje istnienie".

Polegało to na tym, że delikwentowi w ramach udowodnienia ścinano głowę. Jeśli przeżył, znaczy, że nie istnieje, bo to nie do pomyślenia, by coś żyło bez głowy. Jeśli nie przeżył to znaczy, że istnieje, a raczej istniał. Ktoś chętny?:D

Poza tym, przyborze, istnieje zasada domniemania niewinności ; d Ty musisz udowdnić nieistnienie tego czegoś, nie odwrotnie.
    XXX

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 02, 2009, 21:06:49 »
    Barudokuku, jeśli nie wierzysz w moje istnienie, ja Ci nie każe wierzyć. Masz wolną wolę i wybór, poza tym możemy się spotkać, bo jeśli się nie mylę mieszkasz w Ełku. Ale to chyba nie będzie konieczne ;)
    pozdro

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 03, 2009, 12:51:16 »
    A ktoś ci karze wieżyć w magię?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2009, 12:55:12 wysłana przez Elavion »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 03, 2009, 23:55:37 »
    Moim zdaniem - duchy są. Mam w nosie że mnie wysmiejecie. Nie mówie tu o białych duszkach w prześcieradle tylko o ulotnej duszy. 3 lata temu, w wigilię bożego narodzenia bombki zaczeły sie bimbać. Tylko te wyżej. I co? I Godzine wcześniej umarł brat mojego dziadka.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 04, 2009, 00:15:04 »
    Znalazłem ciekawy filmik na yt ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=jDc_Ym0ImpU

A tak pozatym to pamiętacie że w 2012 mamy koniec świata. (Planeta nibiru zderza się z ziemią, wyskakują reptilioni którzy chcą skolonizować ziemię. Na ratunek nam przybywają Plejadianie do tego przebiegunowanie ziemi i euro w Polsce ;D) Im bardziej brnę w tematy konspiracyjno-paranormalne wszystko składa się do kupy ;D

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 04, 2009, 00:17:15 »
    przyborze: udowodnij mi swoje istnienie. Co? Jak to 'to pewne, że istnieję'? Ja nie mam pewności. Jeśli nie podasz mi argument, który sprawi, że zrozumiem, że istniejesz, uwierzę. Że możesz mi się pokazać 'w realu'? A jeśli jesteś jedynie jakimś wytworem ludzkiej psychiki, którym ktoś kieruje telekinezą i telepatycznie każe mu wymawiać swoje słowa? Nie wiem, czy jesteś prawdziwy!

Żeby Wierzyć nie trzeba mieć jakichkolwiek dowodów.

Gedus przez ten film miałem trudności z zaśnięciem bo wg. tego filmu sen to opuszczanie ciała. A ja lubie swoje ciało. I wg. tego filmu, umierając czasem można umrzeć z powodu szyszynki a nie ze śmierci.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2009, 06:40:31 wysłana przez tibijczyk »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 04, 2009, 13:35:56 »
    Coś mi tu nie gra. Ja też wierzę w duchy, jako dusze zmarłych, a magię całkowicie wyśmiewam.
    Gedus, to nie będzie koniec świata, ewentualnie śmierć większości ludzi.
    Sen to stan umysłu, w którym mózg pracuje mniej wydajnie. Są też wtedy wyłączone niektóre narządy w mózgu, np. odpowiadające z logiczne myślenie. Dlatego sny wydają nam się dziwne po obudzeniu. Z duszą NIC się w czasie snu nie dzieje, jak ktoś ma dar jasnowidzenia to sny mogą mieć jakąś większą wartość.
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 04, 2009, 15:03:19 »
    A mi wszystko gra, komp szybko śmiga.

To chyba oczywiste? Człowiek to coś zbyt skomplikowanego by pośmiertnie nic po nim nie zostało poza pamięcią bliskich.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 04, 2009, 15:30:09 »
    Gedus, to nie będzie koniec świata, ewentualnie śmierć większości ludzi.
    No wiesz, ja czytałem że Polska po 2012 będzie jakimś centrum duchownym i przykładem dla całego świata ;)

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 04, 2009, 17:18:26 »
    Komp coś nawala i M&B się zacina.
    2012 r. będzie masakrą na stadionach, ale wystarczy sobie poczytać, żeby się dowiedzieć, że będzie tam coś jeszcze...
    pozdro

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 05, 2009, 23:39:16 »
    No rozmawiamy sobie tutaj o telekinezie i procentach wykorzystywania ludzkiego mózgu... A nawet naukowcy tym się zajmujący mówią, że bardzo mało wiedzą o możliwościach mózgu no i co?? przybor mówi że w magie nie wierzy, ja tez nie jezeli strzelicie mi cos na rodzaj harrego pottera albo merlina ze sredniowiecze i ze "pioruny uderzaja tylko w tych zlych"... Mózg człowieka jest (raczej, ale głowy nie dam) obecnie najbardziej skomplikowaną rzeczą na Ziemii i nie wiemy co potrafi. Możliwe, że gdy będzie wykorzystane 40-50% to ten ktoś będzie miał telekineze itd.