Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686165 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2610 dnia: Listopada 26, 2010, 15:47:58 »
    A co do gry na kodach ... to juz nie gram ... mam Qualis Gema .. i się zastanawiam ... teraz ... co zrobić by dołączyć do Zakonu :D ?? Pomoże ktoś
    mianowicie zakon Lwa czy coś

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2611 dnia: Listopada 26, 2010, 17:04:06 »
    A co do gry na kodach ... to juz nie gram ... mam Qualis Gema .. i się zastanawiam ... teraz ... co zrobić by dołączyć do Zakonu :D ?? Pomoże ktoś
    mianowicie zakon Lwa czy coś
    Braciszku! nie leń się! Przejrzyj wątek, to już tyle razy było wałkowane...
    Zacznij od bugfixa i spisu zakonów u HuTH-a!
    A na resztę jest opcja "szukaj".

Pomimo blokady znalazłem np. sposób jak przyłączać do siebie Noldorów - więc może i któś umie to samo zrobić z NPCami?

JAk werbujesz Noldorów?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2612 dnia: Listopada 26, 2010, 19:12:41 »
    Ja mam do was takie pytanie. Zająłem cały D'Share i zdobywam Signal. Po zdobyciu idę do swojego zarządcy w mieście Signal i wyskakuje mi wiadomość ,, Zakon Srebnej Mgły, opuścił miasto z powodu twojego okrucieństwa ''. Zastanawiam się czy jest opcja przywrócenia tego zakonu do miasta i wogóle czy ma nową siedzibę, gdzieś w innym mieście.

Grając widze, że lordowie Imperium mają jednostkę ,,Imperialny Obrońca" nie wiem skąd mają ją ( może z zakonu Promiennego Krzyża ? ) bo chciałbym ją bardzo mieć w swoich oddziałach.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2613 dnia: Listopada 26, 2010, 19:27:12 »
    A ja musze sie poskarżyc na wersję 3.1 - usunęli ( przynajmniej wg info ) mozliwość przyłączenia do swojej świty przywódców armii neutralnych.
    To był bug, a nie feature.

Pomimo blokady znalazłem np. sposób jak przyłączać do siebie Noldorów - więc może i któś umie to samo zrobić z NPCami?
    Można wiedzieć jak to ominąłeś? :)

Drugi problem, który mnie załamał to nieśmiertelność neutralnych NPC. A mianowicie - pokonałem Dread Legion army - pojmałem tą całą Maltese czy jak jej tam i wybrałem opcje zabicia jej. Wszystko było fajnie przez jakiś czas a tu nagle przychodzi informacja, że Maltese ze swoim Dread Legionem znowu wylądowała koło Cez - WTF!!!!!!!!!!!!!!!1
    Pewnie jakiś bug albo coś kombinowałeś w grze, że tak się stało.

Ja mam do was takie pytanie. Zająłem cały D'Share i zdobywam Signal. Po zdobyciu idę do swojego zarządcy w mieście Signal i wyskakuje mi wiadomość ,, Zakon Srebnej Mgły, opuścił miasto z powodu twojego okrucieństwa ''. Zastanawiam się czy jest opcja przywrócenia tego zakonu do miasta i wogóle czy ma nową siedzibę, gdzieś w innym mieście.

Grając widze, że lordowie Imperium mają jednostkę ,,Imperialny Obrońca" nie wiem skąd mają ją ( może z zakonu Promiennego Krzyża ? ) bo chciałbym ją bardzo mieć w swoich oddziałach.
    Na pewno Srebrnej Mgły? Ich nie ma w żadnym mieście od początku gry, dopiero gracz może założyć ich siedzibę. W Singal jest zakon Zmierchu, z którym gracz ma od początku gry stosunki -40, więc zwykle od razu się z Singal wynoszą.
    Zakony, z którymi gracz ma negatywne stosunki opuszczą miasta, które weszły w twoje posiadanie i nie można ich odtworzyć, bo nie można zakładać siedzib zakonów, z którymi ma się negatywne stosunki.

Imperialny obrońca, to jedna z unikalnych jednostek, które są przypisane danemu lordowi, gracz nie może ich zrekrutować, może ich tylko przejąć, ale tylko w przypadku gdy ich level nie jest wyższy niż 40.

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2614 dnia: Listopada 26, 2010, 23:23:27 »
    Hmmm - widzę, że Kolegów zainteresowałem obejściem nowych zasad gry nie pozwalających na przechwytywanie wysokopoziomowych jednostek...
    Ok ja robię to w bardzo prosty sposób ( sprawdzałem to tylko na Noldor Nobles ale podejrzewam, że działa na wszystkie jednostki Noldorów ). Najpierw atakujemy Noldorków w dłoni dzierżąc blunt weapon ( czyli broń obuchową ).; ogłuszamy ile się da - ja skupiam się głównie na Noblach. Mając ich jako jeńców można było standardowo przyłączyć się do jakiejkolwiek potyczki a po jej zakończeniu uwolnić swych jeńców tak aby stali się jeńcami naszych chwilowych sprzymierzeńców. Po chwili atakowaliśmy tych u których w niewoli są obecnie pożądane przez nas jednostki i voila - uwalniamy kogo chcemy i przyłączamy ich do swej armii. No taaaak, tylko, że teraz ten sposób nie działa...chyba, że dołączymy do potyczki, w której jedną stroną są Noldorzy ;) oczywiście pomagamy im potem wypuszczamy naszych Noldorskich więźniów tak aby stali się więźniami samych Noldorów. Potem tak jak poprzednio - atakujemy ich i uwalniamy ich więźniów i tym razem : taraaaa - możemy przejąć Noldów. Dzięki temu mam obstawę 30 Noldorskich Nobli. A co najlepsze w oknie ulepszenia widać, że z czasem można ich upgrejdnąć na Twilight Knightów a tego nie było nawet w wersji 2.5.
    To lepsze niż wydawanie qualis gemów na paru wojowników.

Nie zmienia to faktu, że jestem poirytowany brakiem możliwości przyłączania neutralnych NPCów do siebie.
    Może jednak ktoś zna patent na obejście tego systemu?
    A poza tym zostaje kwestia ponownego spawnowania Maltese i Dread Legion. Przyznaje się bez bicia, że hakowałem scripts.ini żeby zmienić morale wojska i przestać się przejmować dezerterami ale nie wydaje mi się żeby od tego gra zwaliła...

Offline huth

« Odpowiedź #2615 dnia: Listopada 27, 2010, 00:03:27 »
    Jakoś nie kminię tego.. znaczy się atakujemy Noldorów, wygrywamy i bierzemy jeńców, potem szukamy bitwy z Noldorami i przyłączamy się po stronie Noldorów, po wygranej dajemy im naszych jeńców, potem atakujemy tych Noldorów i po wygranej ich jeńcy mimo +40lvl wchodzą do naszej armii? [edit: w moim następnym poście piszę jak się to u mnie sprawdziło]
    To chyba można to wykorzystać i przy Demonic Magnus albo Fallen Revenant oraz innych?
    Musiałbym czytać wątek o bugach na Taleworlds, może tam o tym było :P
    W każdym razie to jest jak czitowanie :P

Nie zmienia to faktu, że jestem poirytowany brakiem możliwości przyłączania neutralnych NPCów do siebie.
    No to nie są znów tacy neutralni NPCe, w ogóle to obecność ich w armii nie uniemożliwiała zakończenia gry?
    BTW zabawne, że bug stał się pożądaną przez graczy funkcją gry, mogli twórcy wziąć to pod uwagę, choć z tego co słyszałem, to posiadanie takiego NPCa w jakiś sposób psuło grę(technicznie, nie gameplayowo), ale jednak wielu osobom się to podobało i taki feature nie byłby zły... tylko, że musiałoby to być oczywiście zrobione lepiej formalnie, nie jakieś bawienie się w bugi tylko jakiś quest czy coś, a to już kolejne godziny skryptowania i debugowania...
    Jednak opcji dołączania do armii jednostek +40 jestem przeciwny, bo to odsuwa od normalnego zdobywania jednostek(i tak mnóstwo ludzi z braku możliwości łatwego posiadania Noldorów itp, wzięła się za awansowanie Adventurerów :P) i sprawia, że gra może szybko stać się łatwa(tu znów masowe zdobywanie Empire Knight i awansowanie do Shadow Centurionów :)). Ludzie chcą wycisnąć z gry jak najwięcej czegoś unikatowego najłatwiejszymi sposobami, wg mnie psuje to rozgrywkę. Ewentualnie opcja przejmowania +40 mogłaby zostać odblokowana przez jakiś uber-trudny quest możliwy do zrobienia dopiero, gdy juz jest daleko w grze(własne królestwo itp). W kazdym razie, żeby była równowaga, a nie popalanie w 60 dniu, gdy jest się podrzędnym najemnikiem czy lordem z cudem zdobytymi Noldor Nobles, którzy jakby chcieli, to wypatroszyliby potrać gracza małym palcem :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 01:08:01 wysłana przez HUtH »

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2616 dnia: Listopada 27, 2010, 00:22:01 »
    Sprawa questów jest całkiem zwalona. Myślę, że dobrze zrobione mocno polepszyłyby rozgrywkę w, powiedzmy, drugiej fazie.
    Tzn. jak podbijesz ze dwa królestwa. Dla mnie gra wtedy staje się dość monotonna... Gonienie od zamku do zamku, bitwy jedna za drugą:) może znudzić...
    Liczyłem na "Ducha pani", ale poleciałem tu, tam, i dostałem parę groszy, brrr...
    Nagrodami mogłyby być ciekawe żelastwo, ot choćby ten rubinowy łuk, który dostaje się za frajer, ni z gruchy, ni z pietruchy:)
    Zadania mogliby dawać bogowie, zamiast pieprzyć głupoty i straszyć bez pokrycia.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #2617 dnia: Listopada 27, 2010, 01:06:52 »
    Fakt, gra może znudzić, choć trzeba przyznać, ze jest o wiele lepiej niż w wielu modach, no i ciągle żywo, po 500 dniu jest oskryptowana jeszcze większa ilośc spawnów i fakt, ciągle coś lata obok mnie.
    Nowe questy to jest coś czego brakuje mi najbardziej, zarządzanie królestwem i sprawy strategiczne mi nie są potrzebne, ale jakieś epickie questy mogłyby by być. Tylko, że jest z tym pewnie kupa roboty, a podejście SaxonaDragona do sprawy odbugowania moda maksymalnie jak się da, jeszcze bardziej wydłuża i utrudnia proces(choć dla graczy jest to jednak w końcu dobre, można grać bez problemów)

Sprawdziłem tą metodę co podał Rall, tzn tak jak ją odczytałem(post wyżej) tylko, że na Mystmountain w celu zdobycia Wolfbrode Honor Guard i działa to tylko gdy daję automatyczne rozegranie bitwy, normalnie grając się ich po bitwie przejąć nie da. Nie chce mi się robić dalszych testów, bo nie chce mi się kombinować i wolę grać normalnie, ale albo coś przez zmodowanie scripts.txt się przestawiło u ciebie Rall albo działa to tylko na Noldorów... W każdym razie dawanie auto-calc w bitwie z Noldorami chyba nie wychodzi za dobrze.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 01:10:21 wysłana przez HUtH »

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2618 dnia: Listopada 27, 2010, 09:48:09 »
    Szanowni Koledzy udzieliłem na Waszą prośbę wytłumaczenia nt. przejmowania Noldorów i słyszę,że jest to czitowanie.Przykro, że tak to oceniacie. Ja używam tylko tego co daje gra. Nikt nie musi tego robić jak nie chce - samo ich zdobycie wymaga więcej zaangażowania niż większość questów i uważam, że na takich wojaków zasłużyłem, Nie jest to na pewno wynik gmerania w pliku bo jak mówiłem modyfikowałem scripts ale Noldków przejmowałem tym sposobem jeszcze przed zmianami. A tak na prawdę - to nie wiem dlaczego niektórzy Koledzy podchodzą z takim namaszczeniem do tematu. Sam nie czituje i wiem , że to psuje grę. Ale tak na prawdę to tylko gra, rozrywka po robocie i chwila relaksu - dlatego robię w niej to co ja chcę a nie to co  ktoś dla mnie wymyślił. Można przejąć Noldków - robię to. Wkurza mnie opadające morale wymagające bitew non stop i ciągłego dokupowania żarła - modyfikuję scripts - ot co. I wcale nie podróżuje z jakąś mega  armią... I dlatego wersja 2.5 dawała mi o wiele więcej radochy bo można było fajnie kombinować. A teraz idę do sklepu z elfami i mam co chcę - to jest spłaszczenie głębi. Dlatego nic od tego gościa  nie kupiłem a fantów Noldorskich szukam w starciach z nimi. Taki mam styl grania we wszystkie gry - moja przyjemność na pierwszym miejscu. Oczywiście MB należy do moich ulubionych tytułów dlatego nie używam kodów. Ale np gram importowaną postacią aby nie zaczynać od luzera. Gdybym miał levelovać od zera przy każdej rozgrywce to dawno MB poszłoby w kąt. A tak kocham ta grę a PoP jest jednym z najlepszych modów o ile nie najlepszym.

A teraz proszę o pomoc z powtarzającymi się atakami raz zabitych NPCów- a konkretnie Maltese Dread Legion. Może to bug może nie. Może ktoś się zetknął z takim problemem? Ta sprawa mocno mnie niepokoi i sam już nie wiem czy grać dalej czy olać PoPa a byłoby szkoda.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 09:53:01 wysłana przez Rall »

Offline huth

« Odpowiedź #2619 dnia: Listopada 27, 2010, 12:36:43 »
    Dla mnie to omijanie specjalnie nałożonych limitów w grze, które może nie jest wprost czitowaniem, bo trzeba jednak trochę powalczyć, żeby mieć tych nieszczęsnych elfów, ale jednak jest to wykorzystywanie luki w systemie :) I fakt każdy gra jak chce, ja sobie nie wyobrażam np grania z sejwem przy każdym wychodzeniu z gry, a są ludzie, którzy tak grają.

Z Maltise to jest bug, bo niby co innego, może opcja, żeby już nigdy nie wracała do Pendoru działa?

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2620 dnia: Listopada 27, 2010, 14:17:00 »
    Szanowni Koledzy udzieliłem na Waszą prośbę wytłumaczenia nt. przejmowania Noldorów i słyszę,że jest to czitowanie.Przykro, że tak to oceniacie.
    Rall! A co nas to  obchodzi! Chcesz to czituj, nie to nie! Ważne żebyś się dobrze bawił! Jak Ci do szczęścia potrzebna będzie postać na 1000 lvl. to co komu do tego? Były na forum spory, kto gra na trudniejszym poziomie, można się pospierać kto gra zgodniej z założeniami twórcy moda...
    Tylko że sensu to ma tyle co spory o to, która ładniejsza, Jolie czy Alba.
    Więcej sportowego luzu, HUtH Cię nie krytykuje, tylko dopasowuje Twoje wnioski do swojego obrazu gry, i wychodzi mu tak, a nie inaczej:)
    Przecież nie zmusza nikogo żeby grał tak jak on.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2010, 16:38:13 wysłana przez Agis »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2621 dnia: Listopada 27, 2010, 15:01:57 »
    Po prostu wykorzystujesz bugi, taka jest prawda. Gdyby tworca zauwazyl to co ty to juz bys takiej mozliwosci nie mial, bo to wbrew rozgrywce. I uwazasz, ze to trudniejsze niz zrobienie questa... okey, tyle, ze tutaj quest polega na tym, aby zdobyc Qualis Gem. Masz Gem, masz Noldorów. Chcesz Gem? Niszcz wielkie armie. Wszystko jest nam dane, ale to ty, tak TY, postanowiles pojsc na latwizne. I jesli uwazasz, ze nazbieranie...juz nie pamietam, bo dawno nie gralem, jakis 300-600 tysięcy denarów na dobry pancerz to jest ułatwienie, to ja nie wiem jak cie zadowolić. Gdy Noldorów jedziesz, ja mam z nimi pozytywne stosunki i wlasnie dzieki temu sklepikowi moge tak grac, bo w poprzedniej wersji moglem miec do wyboru jezdzic po noldorach lub byc slabszy. Wybralem druga opcje.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2622 dnia: Listopada 27, 2010, 15:54:36 »
    Jolie jest ładniejsza...

:)

Nie no, co wy do niego macie, możecie mówić/pisać/myśleć co chcecie, o ile nie obrażacie innych. Jeśli istnieje taki bug, to jest to niedopatrzenie autora, ale jeśli Rallowi to nie przeszkadza, ba, jemu sprawia przyjemność używanie tego buga - to jego sprawa. I myślę, że to koniec dyskusji o najmowaniu Noldorów na teraz, wszystko zostało już chyba powiedziane w poprzednich postach.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2623 dnia: Listopada 27, 2010, 17:33:01 »
    Ale chodzi o to, ze on mowi, ze wybiera trudniejszą drogę poprzez wykorzystywanie bugów "bo to wiecej roboty". No to ja oznajmiam, ze granie uczciwie jest trudniejsze. Ot i tyle.

A ladniejsza i tak jest Alba.

Swoja droga wpisalem po dwie amerykanskie i dwie polskie znane kobiety w google grafika. Amerykanki pokazano normalnie, natomiast polki mialy sporo nagich zdjec, co wiec musi zrobic polska gwiazda by sie wybic? hmm...
    (Wzialem Jolie i Albe oraz Krupe i Muche ;d )

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2624 dnia: Listopada 28, 2010, 11:01:03 »
    Gdybym sam jeszcze grał w PoP-a , to skorzystałbym, z pewnością, z patentu(a nie z czitu, jak tu niektórzy sugerują:) Ralla.
    Stoczenie 3 bitew, w tym dwóch z Noldorami i jednej z uwzględnieniem (czasochłonnej) ustawki, to ,IMHO, godziwa,ekhm, cena krwi za możliwość walki Noldorami.
    Zwłaszcza jeśli ktoś, tak jak ja, jest ich zagorzałym fanem i do tego konnym łucznikiem(przynajmniej to jakaś rekompensata, za zupełnie niezrozumiałą likwidację  wielkich armii noldorskich w 3.1).
    Poza tym, nie demonizujmy  siły przebicia wojsk elifckich. Przeciwko nim się trudno walczy, ale z nimi, w jednym szeregu, wcale nie jest już tak różowo, wiele zakonów jest dużo bardziej efektywnych na polu bitwy, a dużo szybciej można taką armię zakonną zbudować(np ze wspomnianych tu wyzwoleńców imperialnorycerskich).

PS Przegięciem lekkim było to , co ktoś tu preferował w 2.5, czyli  rozkaz dla własnych wojsk(walcząc po stronie noldorskiej) użycia broni obuchowej:), co, jak wiadomo, w przypadku Noldorów,  kończyło się zbiorowym samobójstwem/hospitalizacją.

EDIT: PS 1 A co do panieniek, no cóż ... wszystkie one , pod każdą prawie szerokością geograficzną(z wyłączeniem fundamentalno-mentalno-kulturowych ograniczeń, niezwiązanych z  euroatlantyckim kręgiem kulturowym)  przeszły przez  nieśmiertelny etap  świecenia gołym tyłkiem lub epatowania dużymi niebieskimi oczami.
    Różni je tylko algorytm wyszukiwania w góglach(tym anglosaskim gwiazdkom np trzeba dorzucić tajemnicze słówko naked do wyszukiwarki, no i , poza tym, je stać na prawników, którzy usuwają tego typu zdjątka z ichnich pudelków.pl itp, w tym bym upatrywał różnicy , jaki i w rygorystyczno-legalistycznym podejściu do ochrony praw autorskich i dóbr osobistych).

« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2010, 19:50:21 wysłana przez Liveon »