Mozna zapłacić za natychmiastowy pokój ale to chyba 40k kosztuje...nie wiem bo nigdy tego nie testowałem. Od początku założenia swojego własnego królestwa tocze wojne z trzema państwami naraz (tylko z zielonymi mam dobre stosunki) i nie powiem, żeby było ciężko. Na turnieje też specjalnie się nie wybieram, tylko jeśli jakiś akurat się trafi. A kasy mam jak lodu. Niedawno kupiłem sobie za prawie 200k zbroję, teraz mam jakieś 110k...wszystko z jeńców (po zdobyciu miasta 90 pojmanych żołnierzy po 200+ kazdy) ale najwiekszy zysk mam z podatków. W swoim władaniu mam zamek i dwa miasta oraz 10 wiosek (w pobliżu tych miast i zamku)...po prostu nie mam na co wydawać :D Jeszcze jak zredukowałem ilość obrońców w swoich posiadłościach to już w ogóle. W sumie utrzymuje po stu ciężkozbrojnych wojaków w każdej posiadłości (czyli razem trzystu)...i razem z moją drużyną składającą się zazwyczaj z dwustu chłopa płacę im żołdu gdzieś ponad 10 tysięcy denarów.
Do wyszkolenia Imperialnego rycerza postrzebujesz zamku lub miasta ze zbudowanym placem ćwiczeń (training ground). Potem rozmawiasz z zarządcą, War Room i tam powinna być opcja wyszkolenia Empire Noble ---> czyli szlachty. Ją szkolisz na legioniste a potem na rycerza, którego znowu możesz przeszkolić na rycerza zakonnego.
A swoim towarzyszom ufundowałem ciężkie zbroje, kusze i dwuręczne miecze. Taka 7-osobowa drużyna potrafi nieźle namieszać.