Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kl1997

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2595 dnia: Listopada 20, 2010, 20:02:15 »
    A więc pobrałem moda i przy wypakowywanoiu go z archwum że plik jest uszkodzony a dokładniej z tekstur blackwhite.DDS niewiem co mam zrobić pomużcie .

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2596 dnia: Listopada 20, 2010, 20:53:43 »
    pobierz jeszcze raz.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2597 dnia: Listopada 22, 2010, 10:21:43 »
    Gdzie znajdę armię "bandytów z gór"?

Czy za każdą pokonaną heretycką armię jest +1 do siły czy tylko za jedną?

Bonus za wygranie w 25 turniejach nie należy do ciekawych... +100 do reputacji... bida to samo za wykonanie 30 questów... też coś do reputacji...

Wiecie jaki bonus jest za 5k reputacji i 500 honoru?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2598 dnia: Listopada 22, 2010, 12:16:02 »
    -bandyci z gór - pewnie chodzi o plemiona Mystmountain i armię Wolfbrode'a - spawnują się na terenach Ravensternu, wzdłuż gór

-Achievement jest tylko jeden, więc tylko jeden bonus. Ale jeszcze pokonanie innych spawnów daje osobne avhievementy.

-No niestety tak, ale nie są to trudne rzeczy do zrobienia, poza tym gdyby każdy achievement dawał jakiś super bonus, to każdy tylko uganiałby się za achievami, a to taki przyjemny dodatek jest tylko :)

-To są osobne osobne achievy jeden za 500 honoru, a drugi za 5000 reputacji(następny za 7500) i każdy daje +1 do Charyzmy.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2599 dnia: Listopada 22, 2010, 15:45:16 »
    Do niedawna wydawało mi się że tylko raz można rekrutować armię na 10k;
    przyszła do mnie wiadomość z Janos o pilnej sprawie do rozstrzygnięcia więc gnam przez pół Pendoru a mój zarządca informuje mnie o armi Jatu do wynajęcia :) w sumie ok 100 chłopa i dwóch Panów Jatu.
    Wcześniej miałem tu 70 jakichś wojowniczych kobitek... a teraz grupka Jatu :)
    Wydawało mi się, że tylko raz można nająć taką armię. Dziwna sprawa bo znów pojawili się w JANOS.

Jest gdzieś licznik wygranych turniejów??

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2600 dnia: Listopada 22, 2010, 20:47:06 »
    Mam już ponad 600 dzień, podbity Ravenstern i połowę Empire, a dalej nie miałem takiej propozycji, pechowo :P

Licznika raczej nie ma :P

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2601 dnia: Listopada 23, 2010, 09:53:33 »
    Dziwne, że za rozbicie 3widzących nic nie dostałem...

Posiadam miasto Sarleon, mogę rekrutować za kasę 500 $ szlachciców. Jak ich zamienić na konnych rycerzy? Trzeba "wyexpić" samemu?

Offline SzczureQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2602 dnia: Listopada 23, 2010, 10:59:20 »
    Dlaczego mam taką dziwną koronę (może z tego względu , że przejąłem jeden zamek Dasharu?) bo kiedyś jak grałem to zabrałem zamek Revensternovi i miałem taką kozacką koronę...Czy to może być od tego?

Nie mogę zrekrutować , żadnego lorda mam na 17 stosunek z jednym lordem z Firdesvain (czy jak to się tam nazywa) i nie ma żadnej opcji dialogowej...

OTO SS:

Uploaded with ImageShack.us

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2603 dnia: Listopada 23, 2010, 11:34:13 »
    do HUtH

pierwszą armię do przyłączenia miałem ok 200 dnia a drugą 320 dzień. Na razie nie biłem się z Jatu więc mam z nimi neutralne stosunki i podobno w tym tkwi problem, że przyłączają się tylko wtedy gdy ich nie atakujesz i masz w miarę neutralne stosunki.

do Crims

Tak. Konnych rycerzy możesz mieć tylko poprzez wyszkolenie jednostek szlacheckich kupionych w zamku lub odbitych z niewoli.

do SzczureQ

jest kilka wymogów do posiadania własnych lordów tj.:
    1. musisz być królem (założyć własne królestwo),
    2. jeżeli pojmiesz jakiegoś lorda do niewoli a stosunki z nim masz powyżej 1 to w opcji dialogowej oprócz wykupienia za kasę pojawi się opcja przysięgi lenniczej. Dialog ten jest dostępny w karcie oddziału po kliknięciu na więźnia lorda a następnie zakładki rozmawiaj.
    3. Inna możliwość przyłączenia do siebie lorda to pokonanie danego królestwa. Wówczas lordowie pokonanej frakcji losowo przyłączają się do pozostałych frakcji.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 11:39:00 wysłana przez 19ak82 »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2604 dnia: Listopada 23, 2010, 16:33:04 »
    Dlaczego mam taką dziwną koronę (może z tego względu , że przejąłem jeden zamek Dasharu?) bo kiedyś jak grałem to zabrałem zamek Revensternovi i miałem taką kozacką koronę...Czy to może być od tego?

Nie mogę zrekrutować , żadnego lorda mam na 17 stosunek z jednym lordem z Firdesvain (czy jak to się tam nazywa) i nie ma żadnej opcji dialogowej...

Korona standardowa, każdy (chyba) taką dostaje po założeniu własnego królestwa.

Co do rekrutacji lordów, nie wiem jak to się zmieniło w 3.1, ale w 2.5 należało mieć przed bitwą relacje na +19, jeżeli my atakujemy, albo +18, kiedy nas atakują.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 16:43:32 wysłana przez Liveon »

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2605 dnia: Listopada 23, 2010, 17:06:24 »

Co do rekrutacji lordów, nie wiem jak to się zmieniło w 3.1, ale w 2.5 należało mieć przed bitwą relacje na +19, jeżeli my atakujemy, albo +18, kiedy nas atakują.
    Tracisz dychę gdy gość chce spadać, a ty go lejesz. Są tacy co chcą się bić (czują się silniejsi) i mówią np. "zagnałem cię w kozi róg, nie będzie hańbą jak się poddasz bla, bla, bla..." wówczas nie tracisz punktów. Zależy to też od twojej siły perswazji, ale ogólnie trzeba mieć min. 7-8 p. w chwili rozmowy z pokonanym lordem.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2606 dnia: Listopada 24, 2010, 18:46:54 »
    Dziwne, że za rozbicie 3widzących nic nie dostałem...

bo troje widzących to też heretycy ,tak samo jak eyegrim

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2607 dnia: Listopada 25, 2010, 00:18:41 »

OTO SS:

Uploaded with ImageShack.us

Ej da się jakoś zdobyć ten topór .. co ma  ten kolo w tle .. a masz jeszcze jakieś super bronie to poka screny ... plezz chciałbym zobaczyć co pominołem w grze grając na cheatech

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2608 dnia: Listopada 25, 2010, 16:15:36 »
    Masz przykład, że czitowanie jest bez sensu...
    A topora Waldisa, kopii Ulrica, miecza Mariusa, łuku Kadana Bahadura nie da się chyba zdobyć, możesz się nimi pobawić na polu bitwy, jak strugniesz króla i uda Ci się podnieść jego oręż, ale potem znika:(
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2609 dnia: Listopada 26, 2010, 14:12:49 »
    POMOCY

A ja musze sie poskarżyc na wersję 3.1 - usunęli ( przynajmniej wg info ) mozliwość przyłączenia do swojej świty przywódców armii neutralnych. Straszna lipa - bo ich tropienie i kolekcjonowanie to był smaczek w wersji 2.5... A tu czytam, że koniec i że to był bug...lipa

Czy aby na pewno jest to prawda??? A może jest sposób jak to obejść???

Pomimo blokady znalazłem np. sposób jak przyłączać do siebie Noldorów - więc może i któś umie to samo zrobić z NPCami?

Drugi problem, który mnie załamał to nieśmiertelność neutralnych NPC. A mianowicie - pokonałem Dread Legion army - pojmałem tą całą Maltese czy jak jej tam i wybrałem opcje zabicia jej. Wszystko było fajnie przez jakiś czas a tu nagle przychodzi informacja, że Maltese ze swoim Dread Legionem znowu wylądowała koło Cez - WTF!!!!!!!!!!!!!!!1
    Ile razy do ku...y nędzy mam zabijać te same armie po 1k luda i łapać tych samych NPCów - co jest grane? Może trzeba było kazać mu spier...lać i nie wracać więcej czy może trzymać ich jako więźniów to może się nie sklonują??? O CO CHODZI - POMOCY -jeśli tak ma być to kłade lachę na ten mod bo to skrajna bezedura panie hrabio.