Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687494 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2655 dnia: Grudnia 15, 2010, 17:17:36 »
    Sam chciałbym wiedzieć :P

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2656 dnia: Grudnia 15, 2010, 17:31:35 »
    Chciałbym się zapytać o bohaterów którzy się przyłaczają do królów w tej grze do Tych zielonych przyłączył się jakiś gostek żę ich król ma woja koło tysiaka do tych pustynnych też czy to do każdego króla się taki przyłancza i od czego to zależy?? Co do pytania u góry dostałem łuk zawalisty mocniejszy od tego z kopalni od boga i kazał mi zniszczyć wrogą armie taka moja w tym nagroda była.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 17:54:01 wysłana przez Kapsel146 »

Offline huth

« Odpowiedź #2657 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:01:32 »
    Władcy nacji "wynajmują" takie unikalne armie, żeby było trudniej i ciekawiej :) Jest to ustalone z góry, że ktoś się do nich w końcu przyłączy, ale losowe jest kto to będzie.
    Gdy ma się własne królestwo i jest się w co najmniej neutralnych stosunkach z jakimś unikalnym spawnem, to po jakimś czasie u jakiegoś twojego zarządcy pojawi się propozycja wynajęcia takiej armii najemniczej. Gracz nie jest w tej kwestii gorszy od AI :P

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2658 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:08:26 »
    Witam, prosiłbym o pomoc w odpaleniu moda, grałem w niego już kiedyś, ale miałem formata i teraz mam Windows 7 64bit, podczas uruchamiania gry wyskakuje mi błąd "unalble to open file CommonRes\arabian_horses.brf", natomiast gdy wgrałem łatke z pierwszej strony to wyskakuje mi błąd "unable to open file: Modules\Prophecy of Pendor 3.2\Resource\pendor_chest_AQs2.brf"

Co najdziwniejsze nie moge zlokalizować podanych plików. Native uruchamia się normalnie.

Offline huth

« Odpowiedź #2659 dnia: Grudnia 18, 2010, 11:40:05 »
    To dlatego, że link na pierwszej stronie prowadzi do downloadu PoPa na Warbanda, tutaj masz link do wersji na MB, już z patchem -> http://www.mountfanblade.com/index.php?cat=addons&id=5
    Nie mogę sam zmienić wstępniaka w tym wątku, a zapomniałem wysłać PM do autora pierwszego postu :P

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2660 dnia: Grudnia 18, 2010, 11:48:39 »
    Ok, wielkie dzięki, już sie zaczynalem bać że nie będe miał co robić przez weekend ;p

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #2661 dnia: Grudnia 18, 2010, 21:16:10 »
    Macie jakieś pomysły na to aby coś się działo w mojej frakcji? Gram po stronie Sarleonu i mija dzień 211. Przez ten czasu udało im się zdobyć miasto ,a stracili dwa zamki oraz miasto :/ więc jest nieciekawie. Marszałek nic nie robi, to samo król. I mam pytanie w związku z tym jak przejąć tytuł marszałka? Marszałkiem byłem dwa razy w Nativie (wspomogłem pretendenta) i w TEATRC i już nie pamiętam co trzeba było zrobić.

Pozdrawiam!

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2662 dnia: Grudnia 18, 2010, 21:23:28 »
    Powinieneś wykonywać misje od króla i lordów, by w ten sposób poprawić z nimi relacje.Im więcej lordów będzie cię ''lubić'', tym większa szansa że przy następnym głosowaniu ty zostaniesz marszałkiem.Chyba właśnie tym sposobem zostawałem marszałkiem w nativie, i innych modach.

Offline huth

« Odpowiedź #2663 dnia: Grudnia 18, 2010, 23:00:19 »
    Macie jakieś pomysły na to aby coś się działo w mojej frakcji? Gram po stronie Sarleonu i mija dzień 211. Przez ten czasu udało im się zdobyć miasto ,a stracili dwa zamki oraz miasto :/ więc jest nieciekawie. Marszałek nic nie robi, to samo król. I mam pytanie w związku z tym jak przejąć tytuł marszałka? Marszałkiem byłem dwa razy w Nativie (wspomogłem pretendenta) i w TEATRC i już nie pamiętam co trzeba było zrobić.

Najlepiej będzie jak się zbuntujesz i założysz własne królestwo. Wtedy na pewno będzie ciekawie :)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #2664 dnia: Grudnia 19, 2010, 00:06:03 »
    A wiesz może masz rację :-) Tylko potrzebuje poparcia :/ cholera i w tym jest problem bo póki co ciężko będzie zdobyć jakiś zamek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2665 dnia: Grudnia 19, 2010, 11:44:38 »
    Zamki zacznij zdobywać najlepiej wtedy kiedy będziesz marszałkiem, bo przy obleganiu zamku pomogą ci lordowie.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2666 dnia: Grudnia 20, 2010, 10:01:38 »
    Najlepiej zbuntować się gdy zdobędziesz kolejne miasto. Wtedy miasto zostanie u Ciebie - korzystniejsza opcja od zamku, więcej kasy i mozliwości.

Offline huth

« Odpowiedź #2667 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:40:03 »
    Ja zrobiłem tak, że będąc lordem(Empire) ostro im pomagałem w wyprawach wojennych tak, że połowa D'Shar została przejęta przez Empire(przy małej pomocy Fierdsvain) i o dziwo kolejny zdobyty zamek(przy oblężeniu w ogóle nie brałem udziału) dostałem ja :) Nie miałem większych problemów z jego obroną, bo tylko jakieś pojedyncze armie przetrzebionego D'Shar próbowały go odbić. Od razu w zamku założyłem zakon(ale i tak nie mogłem szkolić zakonników, bo nie miałem pendor noble rucruits), umocniłem się, w między czasie wybuchła wojna Raven.-Empire, stwierdziłem, że najwyższy czas na własne królestwo i zdobyłem ze sporymi trudami Poinsbruck(niemiła niespodzianka na koniec szturmu - ze 40 Raven Spearów :)) i założyłem Kingdom of Pendor :P Nie wiem jakim cudem, ale mojego zamku na terenach Empire w ogóle nikt się nie tykał i wszyscy walili na Poinsbruck, ale tam nie miałem żadnych problemów - jeśli nie dało się samemu to doprowadzałem do spotkania armii Mystmountain albo Jatu z najeźdźcami i po kłopocie :) No i oczywiście miałem bardzo dobre relacje z kilkoma lordami Empire(a rówineż mój honor podniósł również relacje z lordami Ravensternu i D'Shar), których szybko wyszukałem, pokonałem i przyłączyłem, pomoc ogromna.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2668 dnia: Grudnia 21, 2010, 19:22:36 »
    Moglibyście podać mi link do Pop-a w wersji 2.5 (tej w której jeszcze można odbijać z więźniów high-levelowe jednostki) ?? Z góry dzięki!

Offline huth

« Odpowiedź #2669 dnia: Grudnia 21, 2010, 21:07:01 »