Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684257 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2625 dnia: Listopada 29, 2010, 11:04:51 »
    No to Amen w kwestii "Noldorskich najemników" ;-) Nie spodziewałem się, że ta kwestia wzbudzi aż tak wiele emocji. Dziękuję za wpisy wszystkich Kolegów : i tych, którzy użyliby mojego patentu ( że tak nieskromnie napiszę ... ) i tych dla których to pójście na pewne skróty. Kazdy gra jak lubi i cieszy mnie bardzo, że możemy sobie o tym uprzejmie pogadać na tym formu. Każdy ma swoją wizję moda idealnego. Ja pewne bugi zamieniłbym na feature ale  jest jak jest.

A teraz małe pytanie  : gdzie w wersji 3.1 mogę spotkać Burilgi the Usurper?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2626 dnia: Listopada 29, 2010, 11:36:10 »
    Burilgi jest na południu, tzn. można go spotkać na terenach D'Shar oraz za rzeką, na tej wielkiej pustyni.

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2627 dnia: Grudnia 01, 2010, 16:06:00 »
    Jest do tego spolszczenie?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2628 dnia: Grudnia 01, 2010, 16:33:08 »
    Jest. W spolszczeniach.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2629 dnia: Grudnia 01, 2010, 17:04:35 »
    Dzięki.

Offline huth

« Odpowiedź #2630 dnia: Grudnia 04, 2010, 22:25:13 »
    Jeśli ktoś wchodził na forum PoP na Taleworlds, to już wie, w każdym razie wydanie PoP-a v3.2, czyli portu na Warbanda najprawdopodobniej odbędzie się jeszcze przed Świętami :) (taki jest plan :P)

Features: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,147709.0.html
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2010, 01:09:41 wysłana przez HUtH »

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2631 dnia: Grudnia 05, 2010, 00:12:34 »
    HUtH! Dzięki za wiadomość! Ile ja się kiedyś nakombinowałem żeby założyć Pop-a na Warbanda:) Krzyczał że pomost wieży za krótki... Po dwóch dniach doczytałem że się nie da...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2632 dnia: Grudnia 05, 2010, 00:52:56 »
    No nie no, nie spodziewałem się, że to będzie tak szybko, a nawet  , że w ogóle będzie....
    Nie ma to, tamto, to trzeba musowo zobaczyć.PoP pod WB, kto by pomyślał...

PSMam nadzieję ,że  kilka  spraw wyprostują w tej wersji , jeśli chodzi o grywalność.

Offline huth

« Odpowiedź #2633 dnia: Grudnia 05, 2010, 01:21:33 »
    Ile ja się kiedyś nakombinowałem żeby założyć Pop-a na Warbanda:) Krzyczał że pomost wieży za krótki... Po dwóch dniach doczytałem że się nie da...

Pomysł w stylu "z motyką na słońce" :D

PSMam nadzieję ,że  kilka  spraw wyprostują w tej wersji , jeśli chodzi o grywalność.

W tym linku co dałem są wypisane zmiany, oprócz tego oczywiście, że system jest z WB(z wieloma małymi ulepszeniami i dodatkami tak PoPa jak i WB) to najważniejszymi nowościami są nowe AI oraz formacje, co raczej poprawi grywalność...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2634 dnia: Grudnia 05, 2010, 03:19:12 »
    Czy nie wkurzają was pancerze w modzie?
    Bo niektóre są naprawdę solidnie wykonane, ale niektóre są takie że szkoda mówić.
    Chodzi mi np. o te z OSP  mod_armor1208.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

« Odpowiedź #2635 dnia: Grudnia 05, 2010, 12:06:01 »
    Mi brzydkie egzemplarze specjalnie nie przeszkadzają, tym bardziej, że i tak biega się zwykle w jakiejś high-endowej zbroi, które są zwykle wykonane bardzo dobrze. Poza tym w 2.5 było znacznie gorzej :P

I nie wiem, które to są z tego OSP :P

Offline LuQas88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2636 dnia: Grudnia 06, 2010, 09:05:06 »
    Jeżeli chodzi o tą wersje pod Warband to jest już na M&B Repository ja właśnie ściagam.

link:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2637 dnia: Grudnia 06, 2010, 10:24:00 »
    Wydaje mi się ,że  PoP 3.2  zasłużył Sobie na  samodzielny wątek w dziale  Mody do Warband(choćby ze względów  czysto formalnych).
    Sam bym go założył, ale ponieważ priorytetem dla mnie jest obecnie WB/cRPG/Strategus, to może Ty, HUtH, jako najbardziej , w tej chwili, zaangażowana osoba  w klimaty Pendoru wykonasz podejście pod ten temat(tym razem obiekcji ze strony adminów/moderatorów raczej nie będzie;).
    No i jak wszyscy wiemy, gwarantujesz rzetelne i konsekwentne opracowanie i prowadzenie tego wątka:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2010, 10:34:52 wysłana przez Liveon »

Offline huth

« Odpowiedź #2638 dnia: Grudnia 06, 2010, 14:49:51 »
    Wprawdzie wciąż nie mam WB i na razie wolę nie kupować, mimo nawet tego, że wyszedł PoP(profilaktyka przedsesyjna :P), ale wątek mogę zrobić i "prowadzić", ale oczywiście z pewną pomocą :P

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2639 dnia: Grudnia 06, 2010, 15:14:18 »
    Koledzy wybaczcie moje pytanie jesli już było - ale spytam : Gdzie mozna napotkać Griffon's Adventure Company?

Wyciąłem prawie wszystkie Spawny i dorzynam watahę ;-)

A tak przy okazji - jeśli ktoś pamięta moje kłopoty z zmartwychwstałą Matise - sprawa chyba się wyjaśniła.
    Na wikipedi PoPowej jest info aby bohaterów z armii spawnowych nie przetrzymywać w niewoli bo gra sie wykrzaczy a dokładnie postacie mogą się klonować. Należy od razu wybrać jedną z opcji usunięcia takiego typka. Czyli Klejnot, Kasa, Śmierć albo kop w dupę z ostrzeżeniem. Czyli to nie moje gmerania w pliku a ograniczenie kodu moda.