Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684146 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2565 dnia: Listopada 09, 2010, 01:30:49 »
    Nie wiem jak jest w polskiej wersji, w każdym razie bez sensu jest to, że nie można wyleczyć konia ze stanu 'swaybacked' i trzeba go dopiero "dojechać", żeby był 'lame' i dopiero wtedy się leczy... absurd :P

Offline Tino

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2566 dnia: Listopada 09, 2010, 12:38:23 »
    Może ktoś kto ma Pop-a w wersji 2.5 i ma dobrego neta mógłby zauploadowac ów moda na megaupload lub hotfile? Znalazłem tylko jakieś linki do rapida, na którym jest prędkośc około 30kb/s... Bardzo chciałbym pograc sobie w poprzednią, epicką wersje tego moda :<
    e/ już nieważne, znalazłem na jakiejś włoskiej stronie ; D
    e2/ jednak nie, 3.0 podpisany jako 2.5...

Zaraz będzie na chomikuj.pl

Jak coś to spolszczenie tez mam, także jakbyś nie miał...
    Jaka jest optymalna wielkość bitew??? Ustawiłem na 200 i przy każdej bitwie praktycznie wywala do windy :/

Zależy od sprzętu...Ja troszkę kombinowałem, ale teraz gram na 250
    Jeśli to jeszcze możliwe to też prosiłbym o jakiś namiar na wersje 2.5 + spolszczenie.
    Hehe. Przeczytałem cały wątek, głowa mi puchnie od nadmiaru wiadomości. Jednak można, wystarczy tylko chcieć.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2010, 16:59:07 wysłana przez Tino »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2567 dnia: Listopada 09, 2010, 18:00:30 »
    Jeśli to jeszcze możliwe to też prosiłbym o jakiś namiar na wersje 2.5 + spolszczenie.
    Hehe. Przeczytałem cały wątek, głowa mi puchnie od nadmiaru wiadomości. Jednak można, wystarczy tylko chcieć.

Rzeczywiście, w sieci nie ma 2.5 ,znalazłem tylko linki  na usenet.nl, ale tam trzeba zadać sobie trud rejestracji, żeby ściągnąć.
    Troche to bez sensu , że twórcy moda wykasowali poprzednią wersję  z www.mbrepository.com.
    Bo to jest jednak, pod wieloma względami, zupełnia inna gra, IMHO -fajniejsza , jeśli chodzi o grywalność.
    I to  ona rozsławiła krainę Pendoru na wszystkie strony świata;)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jestem pod wrażeniem(twojej wytrwałości czytelniczej), i pomyśleć, że ludzie tu już wymiękali przy 50 stronach(a przy staroforumowym sformatowaniu byłoby już grubo ponad 200 stron) do przejrzenia...
    Teraz już spokojnie mogę się udać na emeryturę;), a przy okazji odciążysz też HUtHa, z taką wiedzą o PoP-ie to to Ty teraz jesteś Alfa i Omega:)

PS Swoją drogą, jak Sobie przypomnę jakie tu kilka razy banialuki( pod względem merytorycznym) i zwyczajnie, błędne informacje wypisywałem, to trochę żałuję, że to wszystko przeczytałeś:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2010, 18:11:03 wysłana przez Liveon »

Offline Tino

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2568 dnia: Listopada 10, 2010, 17:07:44 »
    Znalazłem na jakimś chomiku wersje oznaczoną 2.05. W środku było readme dla wersji 2.0. Do chomika było dołączone spolszczenie dla wersji 2.5. Czy jest możliwość sprawdzenia w grze jaka to wersja? Czy to się gdzieś wyświetla?

Offline huth

« Odpowiedź #2569 dnia: Listopada 10, 2010, 18:01:40 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2570 dnia: Listopada 12, 2010, 15:26:50 »
    Może ktoś kto ma Pop-a w wersji 2.5 i ma dobrego neta mógłby zauploadowac ów moda na megaupload lub hotfile? Znalazłem tylko jakieś linki do rapida, na którym jest prędkośc około 30kb/s... Bardzo chciałbym pograc sobie w poprzednią, epicką wersje tego moda :<
    e/ już nieważne, znalazłem na jakiejś włoskiej stronie ; D
    e2/ jednak nie, 3.0 podpisany jako 2.5...

Zaraz będzie na chomikuj.pl

Jak coś to spolszczenie tez mam, także jakbyś nie miał...
    Jaka jest optymalna wielkość bitew??? Ustawiłem na 200 i przy każdej bitwie praktycznie wywala do windy :/

Zależy od sprzętu...Ja troszkę kombinowałem, ale teraz gram na 250

Tak, tak...Pisałem, że będzie na chomikuj.pl, ale po piątej próbie, musiałem sobie odpuścić...
    Wróciłem na tydzień do domu, także mogę spróbować jeszcze raz.Prośba?Dajcie namiar na jakiś dobry serwer, gdzie łącze nie jest przerywane.Będzie 2.5 i spolszczenie!

Offline huth

« Odpowiedź #2571 dnia: Listopada 12, 2010, 16:14:08 »
    ^ może sendspace, speedyshare? one mają jakieś limity do 200 albo 300 MB, ale to spakujesz na dwie części i wejdzie. to jest ciekawe http://megashares.com/ edit: ciągle wyskakuje, że dobiło do limitu pobierań

Znalazłem coś takiego, nie wypróbowałem linków:

http://dl3.playground.ru/DB3/6/5/Prophesy_of_Pendor_V2.5.zip - z ruskiej strony, pewnie gdzieś na ich stronach jest więcej linków(ich scena M&B jest ogromna), ale czytanie cyrylicy nie idzie mi dobrze :P

http://www.totalgamesitalia.com/downloads.php?do=file&id=77 - jakaś włoska strona, trzeba się zarejestrować edit: v3.01

A po spolszczenie piszcie PW do Daedalusa albo Ravena, myślę, że chyba gdzieś jeszcze będą to mieć.

Edit: Tak z ciekawości zrobiłem pierwszy raz torrenta :P PoP2.5 z tej ruskiej strony. Będę seedować dzisiaj myślę tak do 1 w nocy, nie wiem czy w ogóle będzie to działać :P http://www.speedyshare.com/files/25156574/Prophesy_of_Pendor_V2.5.zip.torrent

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 23:49:00 wysłana przez HUtH »

Offline Tino

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2572 dnia: Listopada 13, 2010, 23:02:52 »
    To na włoskiej stronie to wersja 3.01. Zacząłem sciągać tego torrenta. Myślę, że do 1 się wyrobię.

Przecież jest link w poście HUtH'a.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 23:08:36 wysłana przez Tino »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2573 dnia: Listopada 13, 2010, 23:05:46 »
    Ale byś mógł podać link.
    Inni też może chcą sprawdzić.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

« Odpowiedź #2574 dnia: Listopada 14, 2010, 00:08:06 »
    Zacząłem sciągać tego torrenta. Myślę, że do 1 się wyrobię.

O dobrze wiedzieć, że zrobiłem dobrze torrenta :P Coś tu widzę, że uploadowało 201 MB, czyli nie wszystko. Nie mam dobrego uploadu - 1Mb/s i jeszcze dałem limit 100kB/s, dopiero teraz sobie policzyłem że 1Mb to 122kB, dam limit wyżej :P

Offline Tino

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2575 dnia: Listopada 14, 2010, 00:42:58 »
    Ściągnięte. W środku readme wersjii 2.0. Patrząc po rozmiarze po wypakowaniu (480 MB) to jest chyba to samo co sciągnąłem z innych zródeł. Dzięki za linka i za pomoc.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2576 dnia: Listopada 14, 2010, 01:24:30 »
    oj tam sie z tym bawicie, najnowsza wersja jest poki co najlepsza.

A ja powoli sie zblizam do finalu w PoPie...wczoraj wybiłem resztki Empire, D'Shar i Ravensternu, które miały bodajże po jednym mieście/zamku na terytorium Ravensternu...zostałi juz tylko zieloni mieszkancy wybrzerza...którzy u mego boku zajeli sobie trzecią część świata. I teraz nie wiem, atakować ich? Przy mojej armii 250 chłopa przy sobie to pozajmuje sam im pół terytorium, zanim bede musial przerwać kampanie celem uzupelnienia strat, jeszcze w każdym zamku mam lorda, którego moge wciagnac w wyprawe. A poki co wlocze sie bez celu po swiecie, wytluklem dwie heretyckie armie i jedne zgrupowanie siostrzyczek...i zieje nudą, bo boje sie atakowac moich sojuszników. W sumie nawet nie chcialem tak szybko konczyc z tamtymi nacjami, ale akurat musialem poswiecic trzy dni (w grze) na rekrutację nowych jednostek, wracam na front...i dwa zamki zdobyte a pod miastem stoi Justus Dus z trzystuosobową armią :)

Offline huth

« Odpowiedź #2577 dnia: Listopada 14, 2010, 12:13:28 »
    Mi tam też bardziej odpowiada 3.01, ale jeśli ktoś chce grać w 2.5, a twórcy, jak widać, narzucają tylko jedną słuszną wersję, no to trzeba coś z tym zrobić :P

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2578 dnia: Listopada 15, 2010, 09:34:31 »
    Mortis podnieś sobie poziom trudności bo po pokonaniu wszystkich gra nie ma sensu...

Co do Twoich sojuszników jak ty im nie wypowiesz wojny to oni sami to zrobią - pokój w Pendorze nie wchodzi w grę do puki wszystkich nie wybijesz :)

Ja swoją drogą wczoraj przy pomocy 1 lorda rozbiłem 1 armię jatu i teraz Lord posiada 650 chłopa do dyspozycji - co śmieszne zostały mi jeszcze 2 armie jedna z 80 jeńcami druga znowu ok 700 więc lord niezłą ekipę dzięki temu zyska :).

Otworzyłem sklep noldorów i powiem wam że cacka fajne ale drogie... jak holera... teraz tylko za turniejami ganiam :P
    Czy armie Jatu odradzają się?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2010, 15:39:22 wysłana przez Crims »

Offline huth

« Odpowiedź #2579 dnia: Listopada 15, 2010, 15:44:08 »
    jeśli nie zniszczyłeś całkowicie Jatu, to się odrodzą.