Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684264 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2505 dnia: Października 31, 2010, 23:02:21 »
    Nie losowo!
    Musisz zbliżyć się do Wolfbode, w lasach na N od Poinsbruku.

ciekawe ,że za pierwszym razem dostałem na stepach d'sharu a ostatnio obok sarleonu
    Pewnie tam się kręcił:) Nie jest uwiązany...

wątpię ,bo to na drugim końcu mapy i NIGDY nie widziałem go poza terenami ravensternu/jatu ,chyba że ktoś sobie go sam zluruje to będzie miał

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2506 dnia: Października 31, 2010, 23:34:12 »
    Wiesz, 100% pewności nie mam, ale sprawdzałem, i trzy razy ( 3 różne postacie, na różnym etapie rozwoju) Ullvetr dał mi łuk właśnie gdy zbliżałem się do Wolfboda.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2507 dnia: Października 31, 2010, 23:35:24 »
    A czo jak tego placka zabili? ;(

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2508 dnia: Października 31, 2010, 23:48:54 »
    Mówi się trudno, i kocha się dalej...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2509 dnia: Października 31, 2010, 23:56:20 »
    Tylko gracz może go zabić :) Zrespawnuje się w końcu. Poza tym ten noldorski, taki niebieski łuk nie jest celniejszy? Chyba 95 accuracy ma. Na pewno zadaje mniej obrażeń, ale przy tak wysokim power draw wymaganym, czy robi to w ogóle jakąś różnicę? Nie używam w ogóle łuków, za dużo straconych punktów przy tworzeniu postaci :P

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2510 dnia: Listopada 01, 2010, 00:23:40 »
    A według mnie łuk jest szalenie potrzebny. Po pierwsze, jest najlepszym mozliwym (IMHO) środkiem do zwalczania jazdy. Ciągniemy za sobą sznureczek wrogiej kawalerii i gdy tylko jakis wychyli się zza tarczy to strzała w oko...i leży. W trakcie oblężenia gdy czasem nie możemy się przepchać przez tłum naszych rozochoconych wojaków tłoczących się na blankach, nie ma to jak wziąć łuk w garść i wpakować cały kolczan w stłoczonych obrońców. No, a jeśli będziemy sporo walczyć w pierwszym szeregu to istnieje duża szansa, że znajdziemy się jedną nogą nad grobem...więc na resztkach sił można się wycofać i spokojnie postrzelać do wroga, nie ryzykując zbytnio utratą przytomności. O dalszych zaletach łuku już mi się nie chce mówić :D
    Co do celności, ten boski łuk rzeczywiscie jest taki średnio celny...ale to mało przeszkadza. Na bliski i średni dystans jest boski, tylko przy dalekim czasem ciężko trafić, ale ile razy mamy potrzebe strzelać do kogoś oddalonego o pół stajania? (lub staja...nigdy nie pamiętam jak to się odmienia). A obrażenia zadaje wspaniałe. Headshot kończy się natychmiastowym nakryciem się nogami każdej jednostki, trafienie w pieś zresztą przeważnie też.

Co do zakonów, to strasznie mnie denerwują te ograniczenia. Na początku rozgrywki, gdy jeszcze potężny nie byłem, dołączyłem do Empire i po jakimś czasie wywalczyłem swój zameczek...znajdujący się, o zgrozo, na obrzeżach mapy (Valorshield Castle...). I tam oczywiście musiałem założyć swój zakon Nieśmiertelnych. Potem podbiłem Empire...i w żadnym cholernym zamku lub mieście nie mogę już założyć tego jedynego interesującego mnie zakonu...w jakimś bardziej dogodnym miejscu. Wybrałem kulture Imperium a mimo to moge zakładać jedynie Pendorskie zakony...ech

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2511 dnia: Listopada 01, 2010, 00:45:58 »
    A może trzeba mieć gema? Jak zakładałem drugi raz Cieńturionów to łyknął znowu Qualis Gem, wiem że to inny zakon ( patrz Liveon parę postów wcześniej), ale może to to.

Offline huth

« Odpowiedź #2512 dnia: Listopada 01, 2010, 00:57:25 »
    Używam kuszy, największy minus to czas przeładowywania, ponadto lekkie na koniu są kiepskie, ale oblężnicza to masakra, no i mają doskonałą celność(co jest w sumie niezbyt realistyczne, no ale balans gry jest ważniejszy) i trzeba tylko siłę do używania ich.
    No nie mówię tu już o mojej postaci, mającej być czymś w rodzaju późnośredniowiecznych zachodnich pieszych pancernych(pełna płyta + polearm), a do tego pasuje tylko kusza :P Kiedyś lubiłem pokosić w elfim stylu, ale więcej funu daje mi walka w totalnym zamęcie bitewnym mimo, że czasem się to źle kończy :P Dążę do tego, żeby mieć tylko Ebony Gauntletsów + paru pieszych towarzyszy, konnych tylko Hero Adventurers i zwykłych, trochę Raven Spearów no i reszta towarzyszy. Rzadko gram i powoli, jestem tak w 1/3 drogi(60 KotEG-ów w składzie).

Rzeczywiście jest to trochę dziwne, że nie możesz już robić nowej 'placówki' Immortali, mając kulturę Empire... no ale lordem Empire już nie jesteś :P Ale chyba w Janos powinien być ten zakon, tak w każdym razie wynika z wymagań.
    Przystąpienie do zakonu powinno dawać możliwość zakładania, ale chyba tak nie jest.

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2513 dnia: Listopada 01, 2010, 10:47:45 »
    Gdzie mogę znaleźć ten obrazek z relacjami pomiędzy bohaterami z PoPa w wersji 2.5?

http://popmod.wetpaint.com/page/The+Companion+Bubble

Dziękówka.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 14:17:28 wysłana przez ajronmen123 »

Offline huth

« Odpowiedź #2514 dnia: Listopada 01, 2010, 11:10:28 »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2515 dnia: Listopada 01, 2010, 11:11:51 »
    Mortis,
    Tak, tylko w Janos jeszcze będziesz mógł założyć zakon Nieśmiertelnych,  a pewnie , jak znam życie, z rozpędu założyłeś już tam inny zakon:)

PS Immortale to klasyczny zakon lokacyjny(a nawet, można rzec-stołeczny) i miałeś wielkiego farta  tworząc swoją postać , że się idealnie wpasowałeś w ich preferencje i , w efekcie, to był twój zakon założycielski.
    Ja , na przykład, zawsze na początku miałem zakon Sokolników/Falcon(takich solidnych, ale jednak średniaków), pomimo że kombinowałem z różnymi życiorysami.

PS1 Ktoś tu, dawno temu, pisał(odnośnie PoP-a 2.5) , że jego pierwszym zakonem był Ebony Gauntlet, i to już jest dla mnie spora zagwozdka, że  zakony bonusowe/gemmiczne  też można wygenerować swoim życiorysem.

@down
    EDIT: HUtH, ale chodzi o dostępność do pierwszego zakonu bez wykorzystania gemmy. W twoim przypadku płaciłeś gemmą za Rękawiczników/EG?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 12:22:49 wysłana przez Liveon »

Offline huth

« Odpowiedź #2516 dnia: Listopada 01, 2010, 12:06:15 »
    Hmm pierwsi dostępni dla mnie zakonnicy do rekrutacji to również Ebony, po prostu ten zakon założyłem z pierwszym uzyskanym zamku... potem zdobyłem Poinsbruk(i się zbuntowałem) więc doszli Raven Spear, a potem jeszcze Rane, czyli Dragoni...

Akurat te zakony niezwiązane z nacjami, są łatwiejsze do założenia, bo zwykle wystarcza tylko Qualis Gem albo jakiś towarzysz, choć są też i takie, że trzeba mieć miasto, a to już problem.
    Zakony "narodowe" w sumie dobrze, że nie są dostępne dla Pendoru, w końcu to zakony danych nacji.. za to grając jako lord danej nacji posiadanie narodowego zakonu to spory plus, bo ulepszanie go działa globalnie, czyli wszyscy lordowie nacji są silniejsi :)

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2517 dnia: Listopada 01, 2010, 13:33:47 »
    Wskrzeszam zakon Gryfa mam Qualis Gema i tego typa w odziale co dalej

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2518 dnia: Listopada 01, 2010, 15:52:14 »
    Idziesz do swojego zarządcy(czy jak mu tam) w mieście/zamku gdzie chcesz mieć zakon, wchodzisz w naradę wojenną i wybierasz opcję założenia zakonu.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2519 dnia: Listopada 01, 2010, 23:40:05 »
    W Janos nic nie założyłem, oddałem miasto pod opiekę Justusa Duxa :) Ja rezyduję w Ethos, Avendor i Valorshield Castle. Ale pamietam, ze jak Janos zdobywalem to patrzylem jakie zakony mozna zalozyc i Immortali chyba nie bylo...no ale zobacze jeszcze raz, dzio.