Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683656 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2490 dnia: Października 31, 2010, 17:03:34 »
    Syron,
    Dużo tu już różnych odlotowców widziałem, ale ty ich bijesz na głowę i o głowę.
    A mówiąc wprost : Co Ty tu p..., Syron?;D
    Jakie znów  "Nie jestem w  innym zakonie"?
    W tym zdaniu brak przecinka, czy też ogłaszasz wszem i wobec wszystkich, że nie jesteś Ofelią i do zakonu się nie wybierasz?

I co , do cholery, znaczy:
    ". A swoją drogą to mam takie staty ... -4 honoru
                   i jestem lordem frakcji Sarleonu .. :D i król jest moim przyjacielem                                                                - 1150 honoru
    "

Tak nabroiłeś w tym Sarleonie ze swoim kumplem , Królem, i to są ujemne wartości, które należy zsumować?
    Jak bune-dune, skumać Cię, to jak Ogólną Teorię Wszystkiego ogarnąć...
    Może Ty i pijesz już piwo, ale może w tym, że pijesz, tkwi problem...

EDIT: Spróbuję po raz ostatni, wyraźnie i powoli: Czy Ty, Syronie, lordzie Sarleonu, możesz rekrutować jakichś rycerzy zakonnych, którzy (później) wchodzą w skład twej niezwyciężonej armii?
    _______________________________________ _______________________________________ __________________
    @down: Sisek
    Ja tylko  korzystałem z opcji poborców podatkowych, którą uaktywnia się po rozmowie z Kasztelanem na zamku.
    I podczas dalekiej podróży/ kampanii kasa spływała do mnie systematycznie, bez odwiedzania lokacji.
    W kodach/edytorach nie grzebałem, jeśli o to Ci chodzi.

Rubinowy Łuk Runiczny dostaje się tylko raz(nie pamiętam czym to jest obwarowane/oquestowane) i ze skillem/umiejetnościami nie ma to żadnego związku. Mnie ten łuk Bóstwo ofiarowało około 350-go dnia gry.

EDIT2: Tak ,to ten facet, co siedzi zawsze w głównej komnacie zamkowej-tyle że tej opcji nie masz zawsze i nie od początku zdobycia zamku(z tego , co pamiętam-bo od 2 miesięcy już w ogóle nie gram w PoP-a)

« Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 12:00:35 wysłana przez Liveon »

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2491 dnia: Października 31, 2010, 17:09:29 »
    Liveon, wiesz może jak zrobić by wchodząc do miasta zbierało wszystkie podatki z moich lenn?

A i słyszałem, że ty zawodowy łucznik i mam pytanie. Bo jak grałem wcześniejszą postacią przejeżdżając koło Rane dostałem łuk 50k od Boga.
    Wiesz może jak to zrobić? Kolega też dostał ale ja na 2 postaci (500 dni ponad, 2.000 reputacji prawie i łucznictwo na 10,a w skillu 300)   nie mogę tego powtórzyć :d

Powiedz jak możesz co zrobić ^^

Liveon// Ja takiej opcji nie mam w zamku ;/ Chodzi o tego typa co siedzi w zamku (komnacie Pana)? Jak nie podaj mi gdzie sie kitra :D Albo jaka opcje dialogową wybrać...

Ach...To chyba miałeś z Ravesternem stosunki na +...Ja mam -100 ^^ Poszukam po miastach misji by zakończyć wojnę i nabije na +5 relacje to może dostane :d
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 17:21:26 wysłana przez sisek »

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2492 dnia: Października 31, 2010, 17:24:10 »
    Liveon, wiesz może jak zrobić by wchodząc do miasta zbierało wszystkie podatki z moich lenn?

A i słyszałem, że ty zawodowy łucznik i mam pytanie. Bo jak grałem wcześniejszą postacią przejeżdżając koło Rane dostałem łuk 50k od Boga.
    Wiesz może jak to zrobić? Kolega też dostał ale ja na 2 postaci (500 dni ponad, 2.000 reputacji prawie i łucznictwo na 10,a w skillu 300)   nie mogę tego powtórzyć :d

Powiedz jak możesz co zrobić ^^

Liveon// Ja takiej opcji nie mam w zamku ;/ Chodzi o tego typa co siedzi w zamku (komnacie Pana)? Jak nie podaj mi gdzie sie kitra :D Albo jaka opcje dialogową wybrać...

Ach...To chyba miałeś z Ravesternem stosunki na +...Ja mam -100 ^^ Poszukam po miastach misji by zakończyć wojnę i nabije na +5 relacje to może dostane :d

łuk dostaje się LOSOWO , ja dostałem raz po 80 dniach a za drugim po 250 dniach

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2493 dnia: Października 31, 2010, 19:17:08 »
    Nie losowo!
    Musisz zbliżyć się do Wolfbode, w lasach na N od Poinsbruku.

A Syron miesza reputację(pierwsza od góry) z honorem.
    I Reputację ma 1150 a honoru 4.

U HuTHa jest b. pomocny polski FAQ i spis zakonów.

Zarządca powie ile honoru i kasy trzeba mieć na założenie zakonu, w większości przypadków, do założenia zakonu w dowolnym zamku potrzebny jest gem.
    Jak go masz, to gdy powiesz zarządcy że chcesz założyć zakon (narada wojenna), wyświetli się lista dostępnych Ci zakonów.
    Z reguły trzeba 20 000 kasy i od 10 do 25 pkt. honoru, więc, Syron, musisz podnieść swój honor, najprościej wypuszczając po bitwie pokonanych lordów(5 pkt.) lub uwalniając lordów z niewoli(7 pkt.)

Jeszcze jedno, sisek, musisz podnosić umiejętności zarządcy zamku, wtedy masz z nim lepsze stosunki i pojawiają się nowe opcje.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 19:21:25 wysłana przez Agis »
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2494 dnia: Października 31, 2010, 19:35:23 »
    w większości przypadków, do założenia zakonu w dowolnym zamku potrzebny jest gem.
    Gemma może posłużyć do założenia tylko 4 zakonów bonusowych-Cieniasy/Shadow Legion, Rękawicznicy/Ebony Gauntlet, Gryfficiarze/Griffin i Siwodymni/Silvermist.
    Reszta to zakony lokacyjne(przypisane do konkretnego miasta/frakcji) lub zakony założycielskie, do których mamy dostęp w chwili zdobycia pierwszego zamku i założenia królestwa(to, jaki zakon możemy założyć na początku, zależy od tego jaki typ/życiorys/profil postaci stworzyliśmy).
    Teoretycznie jest jeszcze możliwy  dostęp do pewnych zakonów(lokacyjnych), jeśli wesprze się  któregoś z Uzurpatorów(i ma się go w swojej załodze) w Rebelii, ale ze względu na bugi, tę drogę/opcję raczej należy unikać.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 19:44:29 wysłana przez Liveon »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2495 dnia: Października 31, 2010, 20:43:16 »
    1.Dlaczego gra wykrzacza się przy większych bitwach? Jest na to jakaś łatka?
    2. Jak złapać dowódców tych wielkich armii? Potrzebuję gema żeby założyć zakon. Rozwaliłem już(z niewielką pomocą ;]) 2 armie i pomimo zmiany szansy na ucieczkę lorda na 0% (naprawdę mi zależy na gemie;d) nie złapałem dowódcy żadnej z dwóch pokonanych z takim trudem armii :/. Jest jakiś inny sposób na te smocze łzy??

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2496 dnia: Października 31, 2010, 20:51:48 »
    Mam dziwny problem, mam PoP 3.1 + spolszczenie, wkońcu udało mi się podbić zamek imperium ale po podbiciu nie stworzyło się królestwo pendoru tylko " Rebelianckie Imperium " Co jest ? mam też zarządce w środku ale niema on żadnych kwestii dialogowych, co zrobiłem źle ?, nie byłem niczyim wasalem ?

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2497 dnia: Października 31, 2010, 20:55:48 »
    Nie losowo!

ciekawe ,że za pierwszym razem dostałem na stepach d'sharu a ostatnio obok sarleonu

Offline nod18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2498 dnia: Października 31, 2010, 21:02:03 »
    Dobrze już nieważne, wiem co zrobiłem źle :)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2499 dnia: Października 31, 2010, 21:36:32 »
    Jaka jest optymalna wielkość bitew??? Ustawiłem na 200 i przy każdej bitwie praktycznie wywala do windy :/

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2500 dnia: Października 31, 2010, 21:38:19 »
    Może ktoś kto ma Pop-a w wersji 2.5 i ma dobrego neta mógłby zauploadowac ów moda na megaupload lub hotfile? Znalazłem tylko jakieś linki do rapida, na którym jest prędkośc około 30kb/s... Bardzo chciałbym pograc sobie w poprzednią, epicką wersje tego moda :<
    e/ już nieważne, znalazłem na jakiejś włoskiej stronie ; D
    e2/ jednak nie, 3.0 podpisany jako 2.5...

Zaraz będzie na chomikuj.pl

Jak coś to spolszczenie tez mam, także jakbyś nie miał...
    Jaka jest optymalna wielkość bitew??? Ustawiłem na 200 i przy każdej bitwie praktycznie wywala do windy :/

Zależy od sprzętu...Ja troszkę kombinowałem, ale teraz gram na 250

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2501 dnia: Października 31, 2010, 21:38:41 »
    Nie losowo!

ciekawe ,że za pierwszym razem dostałem na stepach d'sharu a ostatnio obok sarleonu
    Pewnie tam się kręcił:) Nie jest uwiązany...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2502 dnia: Października 31, 2010, 22:02:59 »
    Zależy od sprzętu...Ja troszkę kombinowałem, ale teraz gram na 250

A mi się wydaje, że od silnika gry... Na moim sprzęcie gram w nowości na najwyższych detalach a na m&b jest za słaby?? Nawet przy dużych bitwach gra chodzi płynnie ale wywala do windy. Przy wlk bitew 200 wywala praktycznie przy każdej bitwie(szczególnie przy obronie/zdobywaniu zamku).

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2503 dnia: Października 31, 2010, 22:09:47 »
    Parę postów wcześniej HuTH podał linka do Stability Pack POP 3 , u mnie się sprawdza, zacinki jak ręką odjął, a gram na battlesizer 300.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2504 dnia: Października 31, 2010, 22:24:03 »
    tak....bardzo dużo zależy od silnika gry...Ostatnio zainstalowałem sobie 1257AD na warband i gram na maksymalnych na 250, Nie mam najmniejszych przycinek, nawet w lasach, gdzie potrafią być naprawdę gęste...To samo Brytanwelda.
    Nasuwa się fakt, że PoP, pomimo tego, iż jest najlepszym modem pod M&B , jest słabo zoptymalizowany