Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683804 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1470 dnia: Lipca 29, 2010, 10:48:08 »
    To ja może zadam podstawowe pytanie czy warto ściągać wersję 3,0? Czy różnica między 2,5 a 3,0 jest duża? Z moim limitowanym netem  musze dobrze zastanawiać się czy zasysać czy nie... Może ktoś by wyraził swoją opinie?

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1471 dnia: Lipca 29, 2010, 11:25:16 »
    Crims,

warto(choć jak łatwo się domyślić, zbytnio obiektywny nie jestem, jeśli chodzi o PoP), kwestia tylko czy nie lepiej poczekać na stable vers.,przynajmniej u mnie pod kiepską Viśtą wygląda to wyjątkowo kiepsko.
    A warto, bo... jest trudniej(początkujący gracze w M&B , będą mieli spore problemy-już przy stopniu trudności na 100)  i jest ciekawiej,mimo wszystko.
    Masa nowych jednostek, chyba D'shar został w końcu poprawnie zbalansowany, zwykli lordowie mają korpusy złożone(w większości) z doborowych jednostek(jeszcze lepsi są np Ravenstern Rangers-nie dość, że to wyborowi łucznicy, to w zapasie mają 2h/ wielkie miecze pendorskie-zdarza się, że zdejmują jednym cięciem Poszukiwaczy Przygód.
    Poza tym, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale być może istnieje możliwość wejścia w trwały sojusz z Noldorami, dość enigmatycznie sugeruje  'szef kupieckiej gildii' noldorskiej w Larii(też nie widziałem jeszcze, co u niego można kupić, bo elfy {standardowo- na dzień dobry} chcą się ze mną naparzać-muszę im zrobić jakąś ustawkę i dopiero się dołączyć jako sojusznik).
    Pojawiły się chyba nowe zakony( przynajmniej ja wypatrzyłem jakichś Knight of Evidence)-co trochę zmienia moją strategię-kilka gemm trzeba jednak zdobyć, żeby to sprawdzić, kosztem relacji z wodzami" frakcji niezależnych".
    No i fajna nowa muzyczka w tle:)

Pzdr

PS Jeszcze nie byłem po sprzęt w kopalni, dziś tam wpadnę, to dam znak, czy coś nowego się pojawiło.
    PS Główne frakcje są dużo bardziej agresywnie/ofensywnie nastawione do Siebie- obserwowałem walkę na pograniczu Ranevenstern i Fierdsvain(18 dzień czasu pendorskiego)-łomoczą się okrutnie, zamki przechodzą z rąk do rąk jak tania dz...:)-co z drugiej strony daje szansę szybkiego przejęcia  przy słabo obsadzonej załodze zamkowej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 17:00:55 wysłana przez Liveon »

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1472 dnia: Lipca 29, 2010, 12:38:35 »
    Mam problemik (jeszcze przy wersji 2.5) otóż w trakcie bitew , zwłaszcza w zamkach czasem gra się zwiesza na amen, pozostaje tylko reset kompa. Miał ktoś podobny problem i jakoś go rozwiązał?

Druga sprawa, chciałbym pomóc pretendentowi do tronu Pendoru, ale nie chcę by całkiem znikła inna frakcja da się gdzieś ustawić inne warunki dla zwycięstwa takiej rebelii?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 12:41:01 wysłana przez afagddu »

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1473 dnia: Lipca 29, 2010, 14:44:58 »
    Właśnie ściągam :). Ale ludzie na innych forach skarżą się niestety na liczne bugi... podobno u Noldorskich Rycerzy nie widać tarcz!

Lithilrandir? Kolejne imię wyglądające na tolkienowskie :). Ale to u Noldorów nie powinno dziwić.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 15:22:46 wysłana przez Turin Dagnir »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Lipca 29, 2010, 15:42:22 »
    @Raven - Jeśli możesz to na początek zajmij się dialogami z NPC ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1475 dnia: Lipca 29, 2010, 16:57:10 »
    Mam problemik (jeszcze przy wersji 2.5) otóż w trakcie bitew , zwłaszcza w zamkach czasem gra się zwiesza na amen, pozostaje tylko reset kompa. Miał ktoś podobny problem i jakoś go rozwiązał?

Druga sprawa, chciałbym pomóc pretendentowi do tronu Pendoru, ale nie chcę by całkiem znikła inna frakcja da się gdzieś ustawić inne warunki dla zwycięstwa takiej rebelii?

Spróbuj zmniejszyć  różnorodność jednostek w swojej ekipie, jeśli to nie pomoże, zmniejsz  jakość cieniowania i battlesize.
    Choć to , że masz restarty kompa wskazuje raczej na problemy z systemem/kompem, a nie modem- gdyby chodziło tylko o mod wywalałby Cię na pulpit.

Co do drugiej sprawy, raczej nie da się  jej ominąć(tzn  jednego z warunków ostatecznego zwycięstwa-podbicia wszystkich głównych frakcji), chyba że poprzez grzebanie w plikach/kodzie, ale w tym Ci nie pomogę.

Pzdr
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 16:59:09 wysłana przez Liveon »

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1476 dnia: Lipca 29, 2010, 17:19:24 »
    Kurde no, mam problem. Miałem go już od jakiegoś czasu z poprzednią wersją, ale myślałem, że teraz zniknie.

Tnie się diabelnie i nie ma muzyki. To chyba wystarczy :]. Powiecie zapewne, bym obniżył to czy tamto, ale... do licha, przedtem wszystko działało bez zarzutu? Może zapomniałem teraz zainstalować jakiejś łatki (wszystko zaczęło się wtedy, gdy drugi raz zainstalowałem PoP)? O co chodzi?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1477 dnia: Lipca 29, 2010, 17:25:14 »
    Spróbuj zmniejszyć  różnorodność jednostek w swojej ekipie, jeśli to nie pomoże, zmniejsz  jakość cieniowania i battlesize.
    Choć to , że masz restarty kompa wskazuje raczej na problemy z systemem/kompem, a nie modem- gdyby chodziło tylko o mod wywalałby Cię na pulpit.
    Jakość grafiki na 50% - u mnie niezawodny sposób na wszystkie wywalające się mody.
    @Raven - Jeśli możesz to na początek zajmij się dialogami z NPC ;]
    Jeśli chodzi o towarzyszy, to obawiam się, że nie ma szans - nie tłumaczę, po pierwsze nie są takie trudne do zrozumienia, po drugie można w ich przypadku niezawodnie klikać pierwszą odpowiedź z brzegu (jak gram od ponad roku to jeszcze nigdy ich nie czytałem), po trzecie i najważniejsze, nie chce mi się. Co do reszty dialogów to zostaną raczej na koniec, tłumaczę wg z góry ustalonej kolejności i nie mam ochoty jej zmieniać.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1478 dnia: Lipca 29, 2010, 17:30:08 »
    Kurde no, mam problem. Miałem go już od jakiegoś czasu z poprzednią wersją, ale myślałem, że teraz zniknie.

Tnie się diabelnie i nie ma muzyki. To chyba wystarczy :]. Powiecie zapewne, bym obniżył to czy tamto, ale... do licha, przedtem wszystko działało bez zarzutu? Może zapomniałem teraz zainstalować jakiejś łatki (wszystko zaczęło się wtedy, gdy drugi raz zainstalowałem PoP)? O co chodzi?

Jeśli masz system 64-bitowy, to po rozpakowaniu PoP-a jest tam jeszcze jeden plik rar "PoP3 stability pack"- rozpakuj i wrzuć do głównego katalogu gry, może to trochę pomoże, ale fakt-jeszcze parę patchy musi być wydanych, żeby mod był stabilny i bardziej wydajny(ja mam/miałem tylko problemy z bitwami, ale odpukać, ostatnio nic się nie dzieje).
    Z tym Lithilrandirem to "cóś" w podobie z pisownią-pisałem z pamięci, ale rzeczywiście duch tolkienowski się unosi nad Noldorami.

Pzdr
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 17:37:55 wysłana przez Liveon »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1479 dnia: Lipca 29, 2010, 19:00:36 »
    @Raven - No ok też w sumie ich nie czytam ;p. Ale znalazłem błąd nie pamiętam gdzie, ale pamiętam, że pojawia się "puki" zamiast "póki" zdaje się, że pojawia się jak zahaczy nas jakaś grupa na mapie.

@Edit: A jaka jest ta kolejność?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1480 dnia: Lipca 29, 2010, 19:47:54 »
    Poprawiłem już to puki, dzięki. Zazwyczaj lecę w porządku alfabetycznym od końca, tzn troops, skins, skills (te dwa ograniczają się zwykle do przekopiowania), quick_strings, quests itd
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1481 dnia: Lipca 29, 2010, 20:45:36 »
    Mam pewien problem o co chodzi w kopalniach Al-ziz czy cuś takiego. Jest tam typ który chce wina ale jak mu daje to chce znowu wtf? I gdzie są Ci noldorowie?

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Lipca 29, 2010, 21:48:28 »
    Noldorowie są tam gdzie przedtem tylko że teren zmienił się na góry, na granicy imperium i sarleonu (chyba tak sie nazywa) Ja mam problem z zakupami od noldorskiego handlarza. Mam przyjazne stosunki z noldorami ale nadal niemoge kupowac od niego uzbrojenia ponieważ nie posiadam Tears Dragon (łzy smoka?) wiecie gdzie moge je dostać lub zdobyć?
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1483 dnia: Lipca 29, 2010, 22:11:10 »
    Mam pewien problem o co chodzi w kopalniach Al-ziz czy cuś takiego. Jest tam typ który chce wina ale jak mu daje to chce znowu wtf?

Bez dwóch gemm, nie masz po co tam łazić, nota bene w 2.5 mnie dziadek ulepszał bronie bez wina, taki bug niby:)

Ja mam problem z zakupami od noldorskiego handlarza. Mam przyjazne stosunki z noldorami ale nadal niemoge kupowac od niego uzbrojenia ponieważ nie posiadam Tears Dragon (łzy smoka?) wiecie gdzie moge je dostać lub zdobyć?

To już dalej zaszedłeś niż ja(mnie się nawet o uszy nie obiły te "smocze łzy"), i chyba dziś, ani w najbliższym czasie Cię nie "dogonię", bo chyba w dzisiejszą noc nie dam rady:)
    Zrobiła się pogoda- czas zmienić okoliczności przyrody z tych czterościenno-monitorowych, nawet kosztem pykania w PoP-a , przynajmniej na tydzień, może dwa.

Pozdro

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1484 dnia: Lipca 30, 2010, 19:42:57 »
    Szukam i szukam, ale znajduję tylko gemm w Rane i łup w jakimś zielonym mieście więc gdzie jest drugi gemm O.o?. A i jak ktoś rozwiąże ocb z tymi smoczymi łzami to niech napisze, bo też tam utknąłem. ;]