Kurcze, ile oni rzeczy pododawali, az chce sie grac!
Opowiem troche o nowosciach, ktore zobaczylem.
Majac swoja wlasna wioske, co jakis czas dostaje sie wiadomosc od soltysa, ze w wiosce wydarzyla sie rzecz wymagajaca naszej uwagi i prosi o jak najszybsze przybycie. Mozemy oczywiscie odmowic...ale mieszkancom sie to raczej nie spodoba. Wydarzenia sa rozne, jak narazie natrafilem na dwa...pierszego za bardzo nie pamietam, bo mialem niezla z tego podniete i czytalem tak polowicznie, ale chyba chodzilo o to, ze przybyli uciekinierzy z daleka i chca sie usiedlic...a ja mam im dac pozwolenie (lub nie) + moze jakis datek na domy...ale to wszystko moge wybrac, sporo opcji jest dostepnych. Innym razem Heretycy wykradli z wioski statue na swieto zbiorow i soltys. Mozemy dac im kase na nowa statue...mozemy dac kase i kazac im zbudowac statue w innym kraju, mozemy powiedziec, ze nie obchodza nas te zabobony...i jeszcze kilka rzeczy, wiec sporo opcji jest ;p I wcale nie jest latwo natrafic na to wlasciwa odpowiedz, za pierwszym razem ruszyl na mnie wsciekly tlum ;p
W tawernach mozna spotkac coraz wiecej ciekawych postaci. Ostatnio spotkalem Rycerza Świtu...ktory mogl mi przedstawic koncepcje swojego zakonu!
Głosy postaci, koniecznie zdobadzcie jakas damska wojowniczke i po zwyciestwie odszukajcie je...ach te damskie glosiki wrzeszczace z uciechy...choc akurat niektore wyszly nieco sztucznie :D Do tego dzwiek rogow i wiele wiecej!
Duzo wiecej budynkow dostepnych dla miast, wiosek i zamkow..jest w czym wybierac!
Zostaly tez zmienione statystyki jednostek, przykladowo teraz Empierowy Legionista, ktory w poprzedniej wersji kosztowal chyba cos kolo 30 tygodniowo, teraz kosztuje...50, do tego ma zwiekszone staty. A Demoniczni Wojownicy (ktory notabene maja zmieniona nazwe i wyglad) teraz prawdziwie sieja spustoszenie na polu bitwy, jak dotad nie udalo mi sie ani jednego zabic...choc moze dlatego, ze rzucilo sie na mnie i moich 50 piechurow cala chmara...
Mozecie sie tez zdziwic obecnoscia bostwa w grze...poki co zauwazylem tylko, ze raz odezwał się głos z nieba, nalezacy do bogini.
W kazdym razie dodatek warty polecenia, czekam co jeszcze ujawni :D
Czyli moja horda :D Jest tego wiecej, ale army sieze limit :(