Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685605 razy)

Opis tematu:

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1395 dnia: Maja 01, 2010, 21:28:28 »
    Macie pomysł jak zrobić, żeby można było ogłuszyć wszystkie jednostki?? Chciałbym sobie np. zrekrutować paru Anaconda Knights, ale nie da się ich ogłuszyć więc lipa. Troop editor? Jeśli jest tu ktoś kto się na tym zna (a jest xd) to proszę o pomoc i instrukcje jak to zrobić :)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1396 dnia: Maja 01, 2010, 23:31:52 »
     Włącz cheaty i w czasie walki wciśnij F4+ctrl. To ogłuszacz. Ale nic Ci to nie da, bo z tego, co wiem, to Anaconda Knights to jednostka elitarna i nie można jej rekrutować z więźniów. Pozostaje tylko walka z Imperium (bo mają najbliżej do kultystów)

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1397 dnia: Maja 02, 2010, 09:47:31 »
    jeśli ma się już jako więźniów np. anakonda knights ,można zostawić całe wojsko itp w miescie/zamku, wziąć anakonda knights jako więźniów ze sobą i jechać samemu z więźniami na jakiegoś lorda/armie itp ,przegrać a później wrócić z armią i zwerbować ich kiedy będą w niewoli pokonanej armii

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1398 dnia: Maja 02, 2010, 10:06:18 »
    jeśli ma się już jako więźniów np. anakonda knights ,można zostawić całe wojsko itp w miescie/zamku, wziąć anakonda knights jako więźniów ze sobą i jechać samemu z więźniami na jakiegoś lorda/armie itp ,przegrać a później wrócić z armią i zwerbować ich kiedy będą w niewoli pokonanej armii
    He? Przecież ten lord wcieli twoich więźniów do własnej armii i niestety będziesz musiał walczyć z wężowymi rycerzykami... 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1399 dnia: Maja 02, 2010, 10:37:54 »
    Ja robie podobny sposób jak z Noldorami. Kiedy jest faza brania jeńców przerzucam Anakondy na drugą strone tak by sojusznik je wziął a później go rozwalam i najmuje tych zajebiaszczych rycerzyków.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1400 dnia: Maja 02, 2010, 10:53:41 »
    Tylko, że Anaconda Knights nie da się ogłuszyć. Jeśli ich ubijam z jakiegoś młota jest po prostu zawsze killed. Dałbym głowę, że jest to ustawione w Troop Editorze, ale ja się na tym w ogóle nie znam. Chodzi o to, żebym mógł ogłuszyć ich i mieć w swoich więźniach, a kto orientuje się w PoP-ie, wie, że od tego tylko małe kroczki do zrekrutowania ich :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2010, 11:23:59 wysłana przez daver194 »

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1401 dnia: Maja 02, 2010, 11:21:39 »
    A ja zauważyłem coś dziwnego. Mianowicie mały 7 osobowy oddział Noldorów buszujący w okolicach granicy D'sharu z tą frakcją na F, ale nie pamiętam dokładnie jak ona brzmiała. Pewnie gonili jakiś oddział :)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1402 dnia: Maja 05, 2010, 15:07:21 »
    Co robić?
    Mam pod swym wladaniem Janos, Singal, 3 zamki, 3 wasali (musialem ich zwerbowac, bo nie chce mi sie latac z zamku do zamku) mam armię liczącą 10npcków + jakies 160 nieśmiertelnych <robią rzeź z 1szego podejscia wroga, z drugiego to samo jesli im zostaje oszczepów, w sumie w zwarciu wiekszosc maja na hita/dwa> ze statami ok 900 (a szybko rosną, bo bawię się ostatnio w porywanie obcych baronów - wogole prowadze wojne ze wszystkimi, z ktorymi jest to mozliwe). Zostały mi tylko 2 armie jatu <bez bohaterów ;/> (wogole mam problem z gemami ,wszystkie takowe armie rozpizdzilem a dowódcy mi zwiali, wiec tylko mam 1 zakon ;/). Przestawiłem battlesizera na 350, bo jednak wolę, by to wyglądało normalnie, a nie grać na low detalach, SI na maxa, obrazenia moje/sojuszników to samo. Nie mam co robić, bitwy ja vs 800woja czy to sarleon/firesdvan~/revenstarn czy imperium to jest dla mnie nic (o d'sharach nie wspominam), żadne armie się nie respią, a zdobycie miasta ze 160 woja jest dla mnie nadal pestką (a jeszcze mam pod sobą 3 wasali) :/, rzadko kiedy cos mnie najezdza, bo wiekszosc co sie rusza po mapie ginie w mgnieniu oka, nie mam z kim walczyc, a podbijanie miast/zamków to monotonia.

Jak długo trzeba czekać na zrespienie się tych epic armii? Co byście Wy mi radzili?
    Ogólnie jest to jakiś 140-160dzien w ktorym gram.
    Pierwsze 20-30 było ciężkie, później szło jak po maśle, a jak podbiłem Janos z wasalami, to wogóle (Nieśmiertelni odblokowani :P) rządzę...

Powiedzcie mi Panowie bardziej doświadczeni... koleś wali ścieme czy aż taki kozak...? Bo jak dla mnie to bajkopisarz... 150 dzień na max trudności i zamek 800 chłopa swoją garstką zdobywać... Czy ci nieśmiertelni naprawdę są aż tak kozaccy czy koleś śni na jawie...?

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1403 dnia: Maja 05, 2010, 15:29:02 »
    Jeżeli wydał sporo kasy na ulepszenia to jak najbardziej to możliwe, bo ponad połowa załogi zamków to słabe jednostki. Co najmniej ze 100k golda musiałby wydać(5 ulepszeń chyba, bo dawno nie grałem i nie pamietak czy 1 ulepszenie kosztuje 10 czy 20k). Niemniej jednak jest to mozliwe

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1404 dnia: Maja 05, 2010, 15:58:16 »
    Ale na prawdę was obchodzi, to jak albo czy on to zrobił? Pamiętajcie, że to jest gra Singleplayer i raczej nic wam do tego :P Mógł sobie używać cheatów, czy czegokolwiek innego.. A to, że napisał jak napisał powinno być uznane za prawdę.. To coś jakbym napisał, że przeszedłem całego CoD-a 2 w 30 min. Jeśli tak nie jest to nic złęgo się nie dzieje, może chłopak chciał przyszpanować, ale po co od razu dociekać jak jest na prawdę?

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1405 dnia: Maja 06, 2010, 10:50:43 »
    W tym modzie każda nowa rozgrywka jest całkowicie inna od poprzedniej. Ja postanowiłem zagrać jako wasal Imperium i od 100 dni nie dostałem ani jednej misji od Imperatora czy marszałka, chociaż wojny są  z D'Shar i Ravenstern. Jak grałem pod Fierdsvain to kazali mi łazić za sobą ze 20 dni. Co do elitarnych oddziałów - Anaconda Knights faktycznie nigdy nie złapałem, ale mam paru Demonic Warriors. Po kilku bitwach z nich zrezygnowałem, zastąpiłem ich Hero Adventures, bo jakąś szczątkową kawalerię trzeba mieć. A tak szlifuję taktykę walki piechotą, co w walce z D'Shar daje dużo frajdy jak trzeba wyłapać szybkich konnych. Mam 120 dzień i do takich osiągnięć jak kolega kilka postów wyżej mam jeszcze baaaaaardzo dalekoooooo...
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #1406 dnia: Maja 07, 2010, 19:28:42 »
    Może i były takie pytania ale jak do cholery jasnej ulepszyć broń bo podchodzę do gościa a on cały czas nie trzeźwy jak świnia i nic tylko o wino prosi

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1407 dnia: Maja 07, 2010, 20:01:15 »
    No to właśnie musisz mieć kupione beczki wina.

DOWN Beczki czy dzbany, każdy wie o co chodzi, a ty spamujesz.
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2010, 18:21:20 wysłana przez Gedbard »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1408 dnia: Maja 08, 2010, 12:41:23 »
    beczki wina? beczki to są piwa (ale) a wina są dzbany. Czyżbym o czymś nie wiedział?!
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1409 dnia: Maja 08, 2010, 15:14:26 »
    w ekwipunku musisz miec gema i bron ktora chcesz ulepszyć. W ekwipunku, nie na sobie.