Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686064 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline detour

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1410 dnia: Maja 08, 2010, 15:54:31 »
    beczki wina? beczki to są piwa (ale) a wina są dzbany. Czyżbym o czymś nie wiedział?!

chodzi właśnie o dzbany wina

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1411 dnia: Maja 11, 2010, 16:46:36 »
    Witam.

Mam wersje 2.5 POP.

Wiecie może jak pozbyć się następującego buga... Widze bitwe w której walczą przyjaźni lordowie a wielkość jej to 600 do 70 jednostek przeciwnika.
    Gdy dołączam sie do bitwy widze informacje że  walczę w składzie 120 przeciwko 70 jednostkom przeciwnika, gdy klikam opcje "nie mieszaj sie do tej bitwy" to na mapie wciąż widze bitwe toczoną przez wspomnianych lordów wciąż w składzie osobowym 600 vs 70.

Wie ktoś jak można to naprawić albo chociaż czy jest wcześniejsza wersja bez tego buga?

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2010, 16:49:11 wysłana przez xDESANTx »

Offline Alex3245

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1412 dnia: Maja 11, 2010, 16:55:42 »
    Witam

Mam wersje 2.5 tego modu i mam problem ,a mianowicie gdy wchodzę do ukrytej kopalni Al-Aziz (czy jakoś tak) i załatwię to co chciałem ,nie mogę  wyjść ,pisze
    Nie możesz wyjść teraz z tej lokacji".Czy ktoś wie jak można rozwiązać ten problem ?

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1413 dnia: Maja 11, 2010, 17:09:13 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2821.51

"Ja szedłem zawsze cały czas w którąś ze stron i po czasie natrafiałem na niewidzialną ścianę.Wtedy naciskałem "f" i już mnie tam nie było ;)"

Chyba znalazłem odpowiedź na twoje pytanie. Wciąż nie wiem co z moim problemem. :)

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Maja 11, 2010, 18:27:31 »
    Witam.

Mam wersje 2.5 POP.

Wiecie może jak pozbyć się następującego buga... Widze bitwe w której walczą przyjaźni lordowie a wielkość jej to 600 do 70 jednostek przeciwnika.
    Gdy dołączam sie do bitwy widze informacje że  walczę w składzie 120 przeciwko 70 jednostkom przeciwnika, gdy klikam opcje "nie mieszaj sie do tej bitwy" to na mapie wciąż widze bitwe toczoną przez wspomnianych lordów wciąż w składzie osobowym 600 vs 70.

Wie ktoś jak można to naprawić albo chociaż czy jest wcześniejsza wersja bez tego buga?

Pozdrawiam.

też to mam i nie wiem jak to naprawić ale czy jest Ci to aż tak potrzebne w rozgrywce?

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1415 dnia: Maja 11, 2010, 20:09:38 »
    Czy ja wiem... no raczej fanie sie wygrywa przewaga liczebną... w sumie to można poczekać aż przeciwnik zostanie mocno "Strzaskany" i dopiero sie przyłączyć.

Zaobserwowałem też coś z rekrutacją jednostek. Niby pisze że moge mieć 85 jednostek a przy 68 już nie moge rekrutować jednostek uwolnionych.

Co do gemów jeden znalazłem w mieście przy rzece u frakcji Raven...coś tam coś tam.... Skrzynka wystawała lekko z siana.
    Miasto na literke  "S"  <<< Może to komuś sie przyda. Tak na marginesie. :)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1416 dnia: Maja 12, 2010, 10:31:30 »
    Jeśli masz walkę 600 vs 70 to mimo iż po dołaczeniu te cyfry są błędne liczebnośc wojsk będzie prawidłowa(zależy oczywiście od ustawienia wielkości pola bitwy)

Jeśli możesz mieć 85 jednostek to tyle możesz tu nie ma błędu. Ograniczenie zato jest w ilości rodzajów jednostek. Jesli masz wszystkich NPC to zostaje mało miejsca na różne typy jednostek. Czyli dla przykładu możesz mieć 85 jednostek 1 typu lub 65 jednostek różnych typów(nie wiem ile można mieć max różnych rodzajów jednostek nie liczyłem).

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1417 dnia: Maja 12, 2010, 12:44:11 »
    Dzięki śliczne :) Wielkość walk mam ustawione na 65... (Stary komp) Ehhh

To ja już wiem wszystko...

Co do wyboru nacji wybrałem Ravenów i używam tylko ciężką jazde z domieszka kawalerii. W Bitwie spisują sie doskonale...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1418 dnia: Maja 12, 2010, 12:49:03 »

Problem prawdopodobnie polega na tym, że oddziały w M&B mogą posiadać maksymalnie 32 różne typy jednostek. Nie przeszkadza to zbytnio, gdy bitwy toczy się samotnie, lecz gdy pojawiają się sojusznicy, wtedy sprawa się komplikuje. Wszystkie oddziały jednej strony konfliktu zostają bowiem przed walką "zsumowane" do jednego oddziału. Wówczas może się okazać, że połączone siły przekraczają znacznie limit 32-óch typów jednostek, a gra nie będzie brała pod uwagę więcej i do boju ruszy znacznie mniej żołnierzy, niż powinno. Ogromna przewaga liczebna nagle więc gdzieś zniknie.

Sytuacja wygląda tym gorzej, im więcej oddziałów zostanie "zebranych do kupy" i im więcej będzie w nich bohaterów, gdyż unikalni wojacy brani są pod uwagę najpierw (a każdy z nich zajmuje jeden slot).

Jeśli masz walkę 600 vs 70 to mimo iż po dołaczeniu te cyfry są błędne liczebnośc wojsk będzie prawidłowa(zależy oczywiście od ustawienia wielkości pola bitwy)

Nie będzie, jeśli błąd dotyczy tego, o czym pisałem wyżej.

Offline edeggg

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Maja 14, 2010, 11:41:56 »
    jak zmniejszyć żołd dla wojska

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1420 dnia: Maja 14, 2010, 13:44:00 »
    Najprościej poprzez rozwój Leadership, każdy kolejny poziom obniża żołd o 5%.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline edeggg

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1421 dnia: Maja 14, 2010, 15:10:06 »
    chodzi mi o jak zedtyowc jakiś plik samemu

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1422 dnia: Maja 14, 2010, 23:19:49 »
    Następująca sprawa... uciekam przed armią Jatu. Dogania mnie... Wyskakuje błąd mount&blade.exe (windowoswki "Wyślij raport o błędzie")

Potem już za każdym razem jak chce uruchomić SAVE gra mi sie przycina... i wyskakuje wspomniany wcześniej error.

Jakieś pomysły jak uratować ten SAVE?

Offline poras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1423 dnia: Maja 15, 2010, 12:25:07 »
    Pytanko, wie ktoś może, gdzie kręci się ten Griffonsword z Kompanii Poszukiwaczy Skarbów???
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 13:07:14 wysłana przez poras »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1424 dnia: Maja 15, 2010, 13:11:42 »
    na północ od ravenstern.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.