Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43281 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #90 dnia: Września 11, 2015, 00:43:46 »
    @Dedal
    Wiadomo, że ten aktualny rząd nic nie zrobi Dedalu ja piszę jak powinno być. I podkreślam muzułmanie nie są żadnym zagrożeniem kompletnie żadnym, dopóki nie da się im ani złotówki ani dodatkowych praw i przywilejów. Wystarczy spojrzeć na Stany, niektóre kraje bliskiego wschodu, azjatyckie itd. Jest tam znacznie więcej muzułmanów niż 20 tysięcy i nie ma z nimi żadnego problemu. Nawet gdy jest ich więcej w niektórych krajach niż np. chrześcijań to żyją w pokoju. Jest po prostu prawo, które się egzekwuje i nie daje się im żadnych pieniędzy i przywilejów. Paranoja dopiero się zaczęła niedawno po wywołanej przez Europę i Stany "wiośnie ludów" i teraz wojnie w Syrii. Jeśli tego nie widzisz nie dostrzegasz prostych rzeczy ani nawet faktów, które mają i miały miejsce no to cóż.. Nic nie poradzę z dwojga złego lepsze dla państwa nie będzie przyjęcie ich w ogóle na żadnych warunkach. Co nie zmienia faktu, że to skrajny rasizm (taki prawdziwy nie ten poprawny politycznie) dlatego zawsze będę tępił taką ksenofobię i ograniczone myślenie. To są normalni ludzie tacy jak my. W niczym nie są lepsi od nas ani my gorsi od nich.

@banszi
    Co do dzieci. Jako historyk powinnaś wiedzieć, że całą historię ludzkości w różnych kulturach i okresach rodzice decydowali o swoich dzieciach. W zedcydowanej większości rodzice chcieli i chcą dla swoich dzieci dobrze i krzywda im się nie działa/dzieje. Po prostu była taka/jest kultura i tyle. Niektóre rzeczy dla nas mogą być niezrozumiałe bo jesteśmy z innej kultury, czasami zdarzy się akt pedofii czy to w rodzinie polskiej czy gwałt w muzułmańskiej i nic nie poradzisz. Życie nie jest idealne i sprawiedliwie dla wszystkich. Ingerencja państwa może tylko jednak zaszkodzić, nigdy nie da pozytywnych efektów i odbiera wolność.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #91 dnia: Września 11, 2015, 00:47:04 »
    IvE ma rację, jeśli przyjmiesz kogoś i powiesz, że ma żyć na naszych zasadach i uczciwie pracować, to może on, nie będzie czuł się Polakiem, ale jednak dzieci wychowa na Polaków, aby im było łatwiej. Polacy jak jadą do Anglii, często tak robią. Tymczasem w Niemczech, powstały własne dzielnice, dla takiej ludności, a to jest problem.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2015, 01:26:48 wysłana przez Warder »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Września 11, 2015, 00:52:15 »
    IvE ma rację, jeśli przyjmiesz kogoś i powiesz, że ma żyć na naszych zasadach i uczciwie pracować, to może on, nie będzie czuł się Polakiem, ale jednak dzieci wychowa na Polaków, aby im było łatwiej. Polacy jak jadą do Anglii, często tak robią. Tym czasem w Niemczech, powstały własne dzielnice, dla takiej ludności, a to jest problem.

Oczywiście, na tej zasadzie powstały, pierwszy przyklad z brzegu - takie Stany Zjednoczone. Po kilku pokoleniach potomkowie polaków, niemców, afrykanów, azjatów czy whateva żyją w pokoju wyznając różne religie. Wszystko pod egidą nowego państwa i w świetle jego prawa. Wszyscy się jakoś dostosowali. Ba! stworzyli państwo. które trzesie całym światem. Tylko tam wtedy obowiązywało prawo a nie promowanie chrześcijań czy tam buddystów,o wszystkim decydowała ciężka praca. Kto nie dostrzega tak prostych zależności no cóż..
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2015, 01:16:13 wysłana przez ^IvE »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #93 dnia: Września 11, 2015, 00:56:05 »
    Polska powinna postawic twarde zasady po przyjeciu imigrantow. Minimalne zasilki (o ile w  ogole) i pomoc w integracji. Ci ktorzy rzeczywiscie uciekali przed wojna beda mieli szanse przy odrobinie checi ulozyc sobie zycie a ci ktorzy przyjechali za zasilkami zwieja do Niemiec placzac jaka to polska zla i nietolerancyjna. Trzeba jasno pokazac ze tu jest Polska, obowiazuja inne zasady i zapobiec stworzeniu zalazkow jakichkolwiek gett.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #94 dnia: Września 11, 2015, 00:59:20 »
    Naprawdę nie nadążam za Twym tokiem myślenia. :|

Może dlatego, że starasz się czytać coś co chcesz żeby było, bo piszesz już właściwie to co przekazałem, ale tym razem na swój sposób.
    Zluzuj poślady, po krótce wnioskuję, że nie masz poglądów innych niż ja, a czepaisz się o jedno słowo jak prokurator o batonik za 99 gorszy :)
    :D:D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Września 11, 2015, 01:05:45 »
    Nie ma mowy o żadnych zasiłkach. Chyba, że UE im coś odpali na start. To wtedy może ale max pozwolić im na miesiąc w skrajnych przypadkach (dzieciarnia jakaś) do pół roku na pobieranie tego. Za długo się to utrzyma to nie będą chcieli znaleźć pracy i w dupach im się przewróci i będą krzyczeć o prawa. Ewentualnie odpalić im te polskie głodowe zasiłki też fundowane przez UE. Jak człowiek chcę pracować to i będzie spał w namiocie, dworcu (poznałem osobiście takie przypadki, sam też często tak spałem i żyłem :P sęk w tym, że akurat podrózowałem a nie pracowałem w tym czasie ale da się funkcjonować jak się chcę) lub w przytułku, w kwaterze robotniczej. Po miesiącu wynajmie pokoik, po pół roku mieszkanie. Jeszcze inaczej gdyby wprowadzić płacę tygodniową albo gdyby miał mózg to by poszedł na czarno i po dniu pracy i wypłacie już by sobie skombinował coś lepszego z dachem i ścianami. A to i tak przy założeniu, że nie będzie fundacji, które na pewno im coś odpalą z własnej woli, i przy założeniu, że nie będą mieć własnych oszczędności.  Co jest oczywiście praktycznie niemożliwe. Nie da się? Gro polaków, przyjeżdzało do UK z zapasem pieniędzy na 2 tygodnie i był wóż albo przewóz. W sytuacjach podbramkowych od razu jakoś ludzię się potrafią zmobilizować. To co oni nie potrafią? Oczywiscie, że jak chcą to by umieli. A jak się nie podoba to problem ma Pani Angela nie my, bo tam będą uciekać, żadna pomoc w tym nie będzie potrzebna :P Życie ich zmusi do bycia uczciwym obywatelem bo inaczej umrą po prostu.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #96 dnia: Września 11, 2015, 10:19:23 »
    A ja wam radzę poczytać Orianę Fallaci. Kobita miała łeb na karku. I świat islamski poznała jak mało kto. Najpierw jako korespondentka wojenna. Potem przeprowadziła wywiady z "wielkimi" tego świata, min. Kaddafim czy Chomeinim (temu rzuciła w twarz czadorem, ot, włoski temperament). W jednym z artykułów wspominała swój pierwszy kontakt ze światem islamu. Wybrała się w podróż po świecie aby napisać cykl tekstów o roli i pozycji kobiety w różnych kulturach. Gdy trafiła do państwa islamskiego (już nie pamiętam które to było) zauważyła dziwną procesję. Przez wieś szłedł duży korowód. Na jego czele szło "coś". Coś niedużego, okutanego w szmaty tak, że nawet oczu nie było widać. Więc zapytała swojego lokalnego tłumacza, co to jest. A facet odparł najzupełniej normalnie- nic, kobieta. Ta "kobieta" miała nie więcej jak 8 lat. Pan młody coś ze 60.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #97 dnia: Września 11, 2015, 11:41:16 »
    http://wpolityce.pl/swiat/264981-koniec-zartow-schultz-zagrozil-uzyciem-sily-wobec-takich-krajow-jak-polska-jesli-nie-podporzadkujemy-sie-duchowi-wspolnoty-ws-imigrantow-wideo

W innych wiadomościach, w Niemczech siedmiolatka została zgwałcona przez imigranta. https://www.youtube.com/watch?t=3&v=X9cid-8eW3g

Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, że Europa schodzi na psy?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #98 dnia: Września 11, 2015, 15:18:59 »
    Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, że Europa schodzi na psy?
    A kiedy nie była na psach?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #99 dnia: Września 11, 2015, 16:47:27 »
    STOP POLONIZACJI EUROPY!!1

Chrześcijanin Zbigniew H. zgwałcił i zabił 9-latkę we Francji.

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1422708,9latka-we-Francji-zabita-przez-Polaka-Mezczyzna-uslyszal-zarzuty
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #100 dnia: Września 11, 2015, 16:49:35 »
    Nie rozumiem, psioczenie na państwo ingerujące w życie, że jakieś prawa człowieka, równouprawnienie płci, itd... Ja dla mnie to te getta muzułmańskie powstają na dowód tego, że cała ta sfera 'wtryniania' się do życia rodzinnego, jakieś kontrole socjalne itp. są za słabe i zapewne zdławione jakimiś innymi przepisami i politycznymi wytycznymi. Daje się wolność w jakiejś nadziei na państwo obywatelskie, tylko że to nie są obywatele, bo obywatel państwa, powienie chcieć jak najlepiej dla całego społeczeństwa(państwa), a nie tylko dla swojej grupy kulturowej.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #101 dnia: Września 11, 2015, 23:16:43 »
    No cóż...
    Zdecydowałem się na poparcie Korwina Mikke, ponieważ uważam, że cała sprawa to problemy w relacjach Polska - Unia, a nie Polska Afryka.
    Przeraża mnie chamstwo jakie przy okazji z Polaków wylazło, co boli mnie najmocniej. W sumie to nawet nie wiem, czy nie wolałbym tych Arabów, kurcze niektórzy to naprawdę ciekawi ludzie, zamiast rozhisteryzowanych i obłąkanych agresją naiwniaków, jakimi okazało się być wielu moich rodaków.
    Dziękuję Tawernie za wypowiedź w palącym problemie - dostaliście piwa pomimo zajmowania różnych stanowisk nie ma w tym żadnej sprzeczności, doceniam zaangażowanie w ważną kwestię.
    Cała sprawę widzę jako próbę wmanewrowania Polski w obozy dla emigrantów z Niemiec. Pełne buty słowa Martina Schulza były wypowiedziane już po moje decyzji o odłożeniu politycznej neutralności na bok. Nie ma problemu Polski zalewanej muzułmanami, ale problem spychania do Polski ludzi siłą z Niemiec - tak to widzę.
    Jestem przekonany, że cała sprawa jest zjawiskiem które trwa od dawna i histeria jaka wybuchła teraz jest dość zabawną próbą szukania rozwiązania nawarstwionych problemów.
    Zaciekawił mnie styl podróżowania ^IVE, fajny sposób na poznanie świata - nie umniejszałbym jego doświadczeń. Oczywiście jakiś margines błędu jest, ale to i tak poszerza horyzonty.
    W tym problemie zamierzam zachować dużą elastyczność, więc fajnie że mogę weryfikować dzięki wam informacje.
    Imponuje mi również konsekwencja beanshee - mam tylko pytanie jak postrzegasz problem o którym opowiada film Persepolis - czyli kobita powraca z pięknego zachodu do Iranu?

Dziękuję wszystkim ładnie za piwa, które dostałem za baner, który powstał z mojej irytacji na nonsensowne, przepełnione agresją memy.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #102 dnia: Września 12, 2015, 02:06:49 »
    Z Iranem to jest w ogóle niesamowicie ciekawa sprawa. Po pierwsze- jest to jedno z nielicznych państw islamskich gdzie dominuje islam w wersji szyickiej, nieuznawanej przez sunnicką większość a nieraz wręcz zwalczanej. No i nie da się ukryć, że Iran bardzo gwałtownie się zmienia. W ciągu ostatniego półwiecza przeszedł drogę od państwa liberalnego przez totalne załamanie po rewolucji Chomeiniego. Teraz z powrotem się liberalizuje. Co prawda oficjalnie nadal Koran jest nadrzędnym prawem a jego przestrzegania strzegą budzący grozę Strażnicy Rewolucji, ale to, co dzieje się w irańskich domach to inna rzecz. Trochę jak u nas... kler swoje wierni swoje.  Natomiast w sprawie kobiet też pojawił się promyk nadziei- mogą głosować, mogą prowadzić auta (w krajach islamskich nie jest to oczywiste), uczyć się i pracować w zawodach wymagających wysokich kwalifikacji, ba- mogą być nawet ministrami. O ile nic nagłego nie dupnie, to za pokolenie, dwa Iran stanie się krajem niewiele różniącym się od Europy.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Września 12, 2015, 11:21:23 »
    No nie wiem jak Wy ale ja jako typowy polak ukradłbym coś sobie i zgwałcił jakieś 9-latki a na końcu zachlał pałę i doprawił dopami.. chwila czekajcie. To tylko sterotypy. Jeśli chcecie tak samo myśleć o innych jak niektórzy o nas to gratuluje.

Jedyny problem to zasiłki. Ba! Gro polaków też je bierze a więc panowie i panie hipokryzja !

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 12, 2015, 12:21:30 »
    Nie wierzyłbym temu portalowi na 100%, ale dość zabawna sprawa: http://ndie.pl/polska-parafia-przyjela-uchodzcow-ci-uciekli-do-niemiec-bez-podziekowania/