Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43144 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 08, 2015, 21:25:18 »
    A skąd mam wiedzieć że piszesz o katolicyzmie ? Widocznie myślisz że każdy wie o co masz na myśli.  Oczywiście każdy grzech KrK to muszą pokutować za niego protestanci, bo oni tez są chrześcijan inami. Fajna odpowiedzialność zbiorowa.
    Przypominam że żyjemy w kraju katolickim, prawdopodobnie wszyscy zostali ochrzczeni w tej wierze (oprócz ciebie, ty byłeś w tej dziwnej Jezusowej religii). Wcześniej rozmawialiśmy o KRUCJATACH (nie słyszałem o prawosławnych krucjatach, mormońskich to w ogóle)  i stosunkach Islam-Chrześcijaństwo w tych czasach, na terenach Palestyny i Hiszpanii, nie o stosunkach Grecja-Islam. A co do grzechów KK, to ty się chcesz od nich wymigać, mówiąc że ty w niego nie wierzysz, tylko w pismo święte i Jezusa. Ja uważam że kościoły protestanckie są w pewnym sensie spadkobiercą Kościoła Katolickiego. 
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 08, 2015, 21:37:56 »
    To czekaj chrześcijaństwo nie jest religią zapoczątkowaną przez Jezusa ?          Nie wiem jak ty ale ja nie wierzę w KrK tylko w pismo święte i Jezusa, co jest czymś normalnym dla osoby uważającej się za chrześcijanina.  Ja za grzechy KrK nie odpowiadam,  nie brałem udział w krucjatach więc nie widzę sensu dlaczego mam za nie odpowiadać. Protestanci są odłamem, KrK jeszcze istnieje więc nie są spadkobiercami.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 08, 2015, 21:47:08 »
    https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI dzisiejsze wystąpienie krula.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 08, 2015, 22:04:52 »
    Zresztą nie można zapominać, że protestanci "mają swoje za uszami". Większość pierwszych protestantów poszła tak chętnie za tym nowym nurtem w religii tylko po to, żeby móc ograbić majątki kościelne :P. Oprócz tego pamiętajmy, że rozpad chrześcijanstwa na katolicyzm i protestantyzm przypada na okres od 2 poł. XV w. do 1517 roku kiedy była reformacja.Te 7 krucjat (nie liczę tych "małych" wypraw krzyżowych Cesarstwa czy Brytoli, tylko wyprawy zorganizowane przez Panstwo Koscielne) było przeprowadzanych w latach 1096-1270 więc protestantyzmu jeszcze wtedy nie było. I tak w sumie najgorsze ... zorganizował Kościół w 1212. Mowa tu o krucjacie dziecięcej... Kur... który baran może być takim idiotą, żeby uznać, że "tylko czyste dusze dzieci mogą wyzwolić ziemię świętą z rąk muzułmanów". Toż to się nie mieści żeby wysyłać dzieciaki poniżej 12 roku życia w długą wyprawę morską, żeby nawracały arabów. Zgadnijcie jakie były skutki tej krucjaty. Nie powiodła się... Połowa dzieci zmarła w drodze a reszta została sprzedana przez przewoźników w niewole. Choć i tak "najlepsza" była chyba krucjata dziecięca z Niemiec. Ci poszli przez Szwajcarię (Alpy) do Włoch, bo mieli przejść przez morze. Znaczna część krucjaty zmarła podczas przeprawy przez góry. A jak już dotarli do Morza Śródziemnego to się okazało, że nie chce się rozstąpić... Kto by się spodziewał... Jedynym plusem chrześcijanstwa jest to, że tworzy moralny system wartości, który pokazuje człowiekowi co jest dobre a co złe.Było to szczególnie cenne w początkach powstawania społeczeństw oraz właśnie systemu wartości, gdyż co lepiej trzyma człowieka "na wodzy" niż bicz, który walnie jak się źle zachowasz. Ja czuje się wystarczająco ogarniętą jednostką, że tego absolutnie nie potrzebuje tak samo jak KK. Wracając do tematu referendum to brakowało mi w nim pytania: "Czy Pani/Pan jest za zniesieniem konkordatu między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską". Szczerze jak ktoś chce chodzić na religię to niech chodzi rano na mszę a nie że będzie to finansowane z środków państwa. Już wolałbym, żeby dzieciaki zamiast tej bezsensownej religii miały dodatkową lekcję WF, bo on rzeczywiście coś daje, a na religii masz tylko bezmózgą pozbawioną sensu indoktrynację, która ma na celu stworzenie idioty, który będzie dawał na tacę. Tak o tym konkordacie pisał Ksiądz Wilamowski (chyba jedna z bardziej znanych opinii) „Należy go zaliczyć do tych konkordatów, które kościół w jego działalności możliwie najmniej krępują, a zostawiają mu maksimum swobody”.  Dodatkowo czemu Państwo Polskie nie ma wpływu na tych cholernych kryminalistów z Watykanu? Jak to cholera możliwe, że pedofil i gwałciciel został pochowany z HONORAMI, bo nie doczekał procesu (długo się zbierali...). Troszeczkę się uniosłem, ale ten temat jest dla mnie wyjątkowo drażliwy.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 08, 2015, 22:25:19 »
    https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI dzisiejsze wystąpienie krula.
    Dostanę kupę minusów, ale warto :P:
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 09, 2015, 01:47:12 »
    Temat wydzielony do osobnego wątku, post beanshee musiałem podzielić.

Bojar, co takie sprostowanie co do krucjat- obie krucjaty dziecięce to były oddolne inicjatywy lokalnych kretynów. Kościół jako instytucja albo się nie mieszał, albo jak w przypadku krucjaty nimieckiej- papież nakazał zakończyć tę hucpę i wracać gówniarzom do domów.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 09, 2015, 09:58:22 »

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 09, 2015, 23:44:27 »
    Ciekawostka z 1982 roku:
    AUSTRIA FINDS POLISH INFLOW A BURDEN
    AP
    Published: January 10, 1982
     VIENNA, Jan. 9— Austria, a country of 7 million people, prides itself as a haven for East Europeans fleeing Communist rule. In 1981, 34,457 East Europeans -29,059 of them Poles - applied for political asylum in Austria. That was three and a half times the number of refugees who came here in 1980.

In addition, Gabrielle Neugebauer, the press representative of the Interior Ministry said, there are as many as 30,000 Poles in Austria on tourist visas.

Refugees cost the Government $53 million in 1981, $33 million more than expected. The money provided food and housing for refugees who crowd Austria's five transit camps.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 10, 2015, 10:16:26 »
    No i co Waldzios? To mamy popełniać błędy innych krajów? Dawanie jakiejkolwiek złotówki imigrantom nam się nie opłaca. My potrzebujemy jak już robotnych pracowników dokładających się do państwa i napedzących koniukture gospodarki poprzez kupno towarów ze swojej kiesy.

Takie myślenie jest bzdurne. To równie dobrze poprośmy aby oni wprowadzili Gierkowskie pomysły przez kilka lat bo to w Polsce było. Wtedy będzie sprawiedliwie? Bo wprowadzili bzdure rozwiąziania jak my? Frajerów się w polityce i często w życiu się dyma, wykorzystuje do cna, i gra się pod siebie, kto tego nie robi ten jako państwo ginie. Dlatego nam się nie opłaca przyjąc ani jednego imigranta do którego musimy coś dołożyć. Co innego Ci co sami będą pracować. Spore mamy zapotrzebowanie na ślusarzy czy inne zawody typowo robotnicze. Lepsi oni niż leniwe studenciaki. Mądry polityk więc negocjował by,  ze przyjmie nawet i 2x więcej tych imigrantów ale ani złotówki. Chyba, że Unia ich opłaci ale nie zgodziłym się na okres dłuższy niż pół roku. Jeśli jakieś frajery zapewnią naszym dobrym robotnikiom przez jakiś czas dom i żarcie - ok. Dłużej jednak nie ma mowy bo się przyzwyczają i będą drzeć o wiecej. I trzeba mieć jaja bo takie UE nic nam nam nie zrobi. Nawet kilka razy mniejsz Słowacja umie się postawić. Orban gra im na nosie i nic. Niech frajerzy giną po tym jak usłyszałem jaki socjal mają we Francji bo w Niemczech mam tylko poglądową wiedzę to się nie dziwie, że mają problem. Co nas to ma obchodzić. Dobrzy pracownicy czy to będzie z Syrii czy z Mozambiku - owszem. Dokładanie do nich absolutnie nie.

No i oczywiście podkreśle bo zaraz ktoś mi zarzuci, że uważam że oni są wszyscy dobrymi pracownikami. Wojownicy Allaha czy inne kretyny pokroju naszych PiSowców, po prostu wyjądą za socjalem w parę dni. Zostaną tylko Ci co będą chcieli a sam pracuję z takim Mohamedem np. nawet gdybyśmy na końcu miało zostać tylko 30 takich Mohamedów to się opłaca. Cenniejszy jak pracownik i bardziej miły chłop niż 99% ludzi. Wierzy sobie w Allaha, nie wiem czy ma żone może i ma 10 co mnie to obchodzi. On ma głęboko w dupie ekstremizm i skupia się na robocie.Trzyma z nami i gada po angielsku.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 10:26:45 wysłana przez ^IvE »

Offline orlando

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 10, 2015, 13:44:56 »
    W skali całego kraju przyjęcie emigranta to jest nic jeśli chodzi o wydatnkii Państwa. Nasza gospodarka tego nie odczuje. Problem jest inny :
    1. Nie wiemy jakiego wyznania są emigranci. Dzisiaj chrześcijanin jutro muzumanin. Wyznawcy w allaha mają innaczej poukładane w głowie. Na ulicy puścisz córkę a on ją zgwałci bo mu na to religia pozwala.
    2. Zagrożenie terorystyczne. Na początku będzie spokój ale później będą ściągać swoje rodziny potworzą się większe grupki.
    3. W Polsce socjial jest niski.. Co będą robić jak nie mają pieniędzy? normalne kraść
    4. Tylko usiąść napić się taniego wina i patrzeć co Tusk zrobi:D
    5. Polecam stronę : http://winotokaj.pl/6-wina-wytrawne
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2015, 17:30:20 wysłana przez orlando »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 10, 2015, 13:51:08 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 10, 2015, 16:22:49 »
    jak widzę napis newsweek (Polska) to mi się trochę słabo robi, ale informacja ciekawa. Choć z 18 sierpnia i chyba nie jest to ten sam problem, co teraz wypalił, bo tutaj tymi ludźmi zajęły się jakieś fundacje(skąd oni mają kasę?...), zajęły się chrześcijanami, a teraz to jest państwowa sprawa i bez segragacji religijnej z tego co rozumiem.
    To świeższe, szefowa tej fundacji, o której stoi w artykule vs jedna z prawicowych gwiazd 'tak czy nie' https://www.youtube.com/watch?v=-JuVJZ4KYoo
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 16:39:41 wysłana przez huth »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 10, 2015, 17:04:54 »
    Ta jasne muzułmanie tylko kradną i gwałcą córki. Tak samo jak Polacy tylko kradną i chleją. To, że jest pewien margines to nie oznacza, że każdy muzułmanin czy Polak jest taki. No ale trudno się dziwić, że w jednolitym narodowościowo kraju są takie sterotypy. Sam tak uważałem dopóki nie pojeżdziłem trochę po świecie i nie poznałem ludzi. Wszędzie ludzie są tacy sami, a ekstermiści są  różnej narodowości i wyznania.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 18:04:01 wysłana przez ^IvE »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #73 dnia: Września 10, 2015, 17:35:30 »
    IvE, to też min. kwestia kultury. Zachowania seksualne w pełni akceptowalne w krajach islamskich u nas są często albo źle widziane albo wręcz karalne. Przykłady? Proszę bardzo- ślub z dzieckiem. U nas nie do pomyślenia. Albo gwałt małżeński. U nas karany tak samo jak gwałt, w islamie coś takiego nie istnieje. Te różnice są kolosale i prędzej czy później doprowadzi do tarć. Swoją drogą- po świecie jeździłeś turystycznie czy na dłużej?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Września 10, 2015, 17:49:22 »
    Błagam Cię a Polacy tylko chleją i kradną rozumiem i to też prowadzi do tarć? Kulturę sobie mogą mieć jaka chcą ale prawa muszą przestrzegać jak im się nie podoba to wypad. Ciągle o tym piszę. Ani złotówki i nasze prawo obowiązuje czyli zero gwałtów i ślubów z dziećmi. Mała ta cena bo znam takich co nie mają problemu z tym. Zresztą gdyby to była prawda w tym co piszesz to by gwałcili codziennie na masową skale w takim UK.

Podróżuje autostopem i mam namacalny kontakt z życiem w danych krajach. Nie siedzę w kurorciku ani nie chodzę po najlepszych dzielnicach z przewodnikiem. Śpie po lasach, dworcach, namiotach, domach i poznaje ludzi od patologii do biznesmenów. Do tego teraz mieszkam parę miesięcy w UK.