Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja  (Przeczytany 25147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 31, 2015, 14:38:35 »
    Jak bardzo Ci się nudzi to na modłę SRC możesz poćwiczyć sobie manuala ze swoimi ludźmi.

W SRC nie ma już czego ćwiczyć, skoro taki Sebek blokuje 5 ataków na raz.
    Ale za to polecam zabawę, w "kto zrobi głupszą rzecz". Można np. wykopać teammate'a za ścianę, gdy jesteście w kątach i pod regularnych ostrzałem, albo niczym Carpe na samym początku rundy pojechać na spawn przeciwnika (konno) i zarąbać im bułaty, gdy zrzuty jeszcze robią.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 31, 2015, 15:22:39 »
    Wypraszam sobie, to ja robiłem rushe na spawna z nachyloną! Kiedyś przyniosłem paczkę oszczepów w Trinity i zabiłem nimi konia Gorna lmao. A z Sebkiem zawsze było zabawnie się pomanualować jak nikt nie patrzył. Najlepsze do tego były namioty w Shariz Village oraz barykady na Village.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 31, 2015, 15:30:53 »
    Wypraszam sobie, to ja robiłem rushe na spawna z nachyloną! Kiedyś przyniosłem paczkę oszczepów w Trinity i zabiłem nimi konia Gorna lmao. A z Sebkiem zawsze było zabawnie się pomanualować jak nikt nie patrzył. Najlepsze do tego były namioty w Shariz Village oraz barykady na Village.

I dlatego właśnie ranga "Bajkopisarz" pasuje ci idealnie xD
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 31, 2015, 15:32:43 »
    Zamiana spawnów i frakcji - Ive, chyba mnie źle zrozumiałeś, ja popieram właśnie to co proponujesz z Nativa, czyli zamianę frakcji po połowie rund na danej mapie. Tak od jakiegoś czasu już gramy na Deluge, to tylko za starej ligi tylko tak było że klan wybierał dla siebie frakcję na całą mapę. Więc tu się zgadzamy :)

Nie ma nawet sensu dyskutować o flagach. Chciałem podać ten sam przykład jaki dał Prusak. Na meczu z RGPK przeciwnika widzieliśmy tylko przez czas kiedy pojawiały się na mapie czaszki. Kampili non stop w jakiś lasach albo na wyspie, a później uciekali by nie było przegranej. Padali jak szmaty przy każdym kontakcie a dzięki braku flag mogli urywać sobie rundy.

Z tymi flagami to przyznaję że jest sytuacja bez wyjścia, tak źle i tak niedobrze. Jak są, to każda runda jest schematyczna, zajmujemy jakąś pozycję możliwie blisko wszystkich 3 flag, czekamy do 2:00 i wtedy czekamy do ostatnich sekund, nikt wcześniej nie będzie normalnie atakował żadnej pozycji wroga no bo po co, lepiej poczekać na flagi i walczyć 10 sekund wystrzelając tylko raz. Brakuje tego co było zawsze fajne w meczach na deluge, na takim na przykład Krakowie, czyli rozstawiania się po równo na każdą alejkę, szybkich zwiadów, zachodzenia kogoś na plecy kanałami, atakowania jednego przejścia nawet ze sporymi stratami byle konnica się wbiła przeciwnikowi na plecy podczas szturmu z drugiej strony... to jest ciekawa gra, kiedy musisz wszędzie pilnować i być czujnym wiedząc, że w każdej chwili możesz się spodziewać jakiejś akcji, a jak się rozciągnie za bardzo swoje pozycje to trzeba się liczyć z tym, że wroga formacja "kupa" rozniesie małą grupkę swoich rozstawionych za daleko. Problem uciekania jak się przegrywa już jest rozwiązany zasadą, że ponad dwukrotna przewaga liczebna wygrywa, więc takiej patologii jak na wspomnianym meczu z RGPK nie będzie.
    Jest tylko jedno ale - jak się znajdzie jakiś klan cwaniaków to zaraz zacznie w każdej rundzie kampić całym teamem w jednym miejscu, na przykład na bocznym daszku na Krakowie. Fakt, wtedy gra jest bez sensu, ale póki co, w każdym meczu ze starymi i poważnymi klanami Deluga obowiązuje pewna niepisana zasada "nie bądź cwelem, nie kamp całym teamem" gdyż gracze po prostu rozumieją, że takie granie nie przynosi wiele satysfakcji i takie sytuacje się nie zdarzają prawie nigdy. Oczywiście jak najbardziej ma to miejsce gdy już trochę ludzi popadało i jedna strona ewidentnie musi się bronić żeby mieć jakieś szanse.

Tego co piszę nie wyssałem z palca, od paru lat gram i sędziuję mecze na Deluge i z własnych obserwacji stwierdzam, że bez flag wbrew pozorom jest ciekawsza i na całe szczęście, wygląda zupełnie inaczej niż na Native. Zresztą, jutro ponoć Masoni grają z RW testowego spara, zobaczymy jak ludziom się spodoba nowa forma z flagami, jeśli gracze po obu stronach będą zadowoleni to odpuszczę i zaakceptuję flagi, jeśli nie to znaczy że tradycyjna forma odpowiada ludziom bardziej ;)

Btw. w temacie mapy Island - RW może potwierdzić jak kiedyś na oficjala ją wzięliśmy i kampy nie było, tylko parę prób szturmów które okazałyby się całkiem skuteczne, gdyby nie lamerstwo konnicy :D
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 31, 2015, 15:39:45 »
    A co przeszkadzają w tym flagi aby zrobić wszystko o czym napisałeś Czeremis? Szczególnie gdy team się rozczłonkuje bo będzie oczekiwał na flagi to Twoja taktyka będzie diablo skuteczna. Nie rozumiem kompletnie tego toku rozumowania :P

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 31, 2015, 15:49:07 »
    I dlatego właśnie ranga "Bajkopisarz" pasuje ci idealnie xD

Tyle że to było sto procent na poważnie!

Nie widzę żadnych problemów w tym co mówisz o flagach. Jeśli ma się okazję, to atakuje się od razu, lub powoli podchodzi pozycyjnie. Jak nie masz szans, to czy z flagami czy bez byś podchodził. A co jeśli kampiąca drużyna nie będzie zdominowana dwukrotnie? Wtedy nie mają powodu by wychodzić, a wy by wygrać musielibyście się w ich wbijać skoro im wystarczy remis. MotF to najlepsze rozwiązanie jakim dysponujemy

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:09:53 »
    Jak już wyciągamy ciężkie działa:

(click to show/hide)

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:21:22 »
    Jak już wyciągamy ciężkie działa:

(click to show/hide)

Zapomniałeś Ganczo że nejtiwy nie potrafią strzelać z armat. :P
    A tak to https://youtu.be/vX7YNYIzwjk?t=30s

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:23:23 »
    Coś wyczuwam jakieś przykre wspomnienia z Krakowem i balkonikiem na długiej. Stop nativizacji Deluga. Nejtiwy uciekają z objętego wojną Native i pryjeżdżają na Deluga ciągnąć socjal i wprowadzić swój masterowy szariat!
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:31:27 »
    Jak ty mi Ganczo przypasowujesz te dialogi w swoich filmach, to czasem się zastanawiam, czy czytasz mi w myślach, gdy piszę te posty, by wyglądały tak, jak inni chcą je zobaczyć O.O

Nejtiwy uciekają z objętego wojną Native i pryjeżdżają na Deluga ciągnąć socjal i wprowadzić swój masterowy szariat!
    Wojny?
    Native ma się bardzo dobrze, pozdrawiam :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:33:21 »
    Jak ty mi Ganczo przypasowujesz te dialogi w swoich filmach, to czasem się zastanawiam, czy czytasz mi w myślach, gdy piszę te posty, by wyglądały tak, jak inni chcą je zobaczyć O.O
    Wojny?
    Native ma się bardzo dobrze, pozdrawiam :)
    Dzisiaj nativowiec musial na Ludusie oklepac delugowca, bo sie chlopak prul na serwerze TFW_Deluge. Pozdrawiamy goraco Kakarotto <3

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:35:01 »
    Nejtiwy mają manuala. Manualem zabijesz zawsze. Armatą nie.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:39:37 »
    Nejtiwy mają manuala.

Nejtivy mają Nejtiva.

Pozdrawiam.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:42:16 »
    Nejtivy mają Nejtiva.

Pozdrawiam.
    Bagnety nie mają nic.

Pozdrawiam.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 31, 2015, 16:49:22 »
    Bagnety nie mają nic.

Pozdrawiam.

Kawaleria z bagnetami, ma to tyle sensu co widłaki bez wideł.