Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129456 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 06, 2009, 00:34:19 »
    Świetnie się zapowiada, szkoda, że nie mam aż tyle czasu, żeby to wszystko ogarnąć, ale widać, że społeczność sobie radzi z pomocą.
    Powodzenia DD! Czekam z niecierpliwością na wieści o poczynaniach.

Offline Calathar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 06, 2009, 11:06:55 »
    @Daedalus:oby wyszlo z obserwowaniem custom setlements przez Ciebie, dlatego ze to najlepszy mod w jakiego do tej pory gralem (tzn dal mi najwiecej radochy ^^ ),a jako ze gosc wypuscil kod zrodlowy, to chociaz jedna lub dwie osadki moglbys ew w przyszlosci rozwazyc do wrzucenia :P

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 07, 2009, 09:59:29 »
    Ja nie wnikam w Twojego moda tylko podsuwam pomysly według mojego gustu. Ale i tak zapowiada sie niesamowicie i nie mow ze nic nie umiesz bo samo to ze sie za to wziales to ejst cos. chcialem jeszcze spytac na jaka wersje bedzie mod?
    ps. przydało by sie ćwiartowanie przeciwnikow i blizny na ciele bochatera ale niekoniecznie jesli nie chce Ci sie tego robic

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 07, 2009, 12:49:14 »
    Prośba.
    Mógłbyś udostępnić do zassania samą rekrutacje lordów ;p?

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 07, 2009, 15:11:57 »
    (...)
    Możecie też zgłaszać jakie dodatkowe informacje - jeśli idzie o postacie, frakcje i miejsca - chcielibyście widzieć w zakładce "zadania". Takie rzeczy bowiem banalnie łatwo zrobić, a znacznie umilają grę.
    (...)

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,49803.0.html
    Tutaj ludzie się udzielają właśnie w tej sprawie.
    Można by "podkraść" pomysły.

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 07, 2009, 15:28:37 »
    Ha, już pisałem nowe frakcje ;], w rogach mapy jest dość miejsca, mogą mieć mniej miast/zamków/wsi, jednostki takie jak sąsiad, byłoby bosko.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 07, 2009, 16:17:56 »
    chcialem jeszcze spytac na jaka wersje bedzie mod?

Oczywiście na 0.751 ;))

A poważniej - na obecną, czyli 1.010/1.011

Prośba.
    Mógłbyś udostępnić do zassania samą rekrutacje lordów ;p?

Mam wszystko usunąć i wydać sam skrypt Highlandera? :D Źródło jest dostępne w modzie Age of Machinery, więc najprościej stamtąd sobie rekrutację lordów wyciągnąć.

(...)
    Możecie też zgłaszać jakie dodatkowe informacje - jeśli idzie o postacie, frakcje i miejsca - chcielibyście widzieć w zakładce "zadania". Takie rzeczy bowiem banalnie łatwo zrobić, a znacznie umilają grę.
    (...)

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,49803.0.html
    Tutaj ludzie się udzielają właśnie w tej sprawie.
    Można by "podkraść" pomysły.

Eee... Tam ludzie się zgłaszają z pomysłami na questy, a nie na usprawnienia w wyświetlaniu informacji. ;)

Zerknę tam jednak od czasu do czasu i zobaczę, czy jest coś ciekawego.

Ha, już pisałem nowe frakcje ;], w rogach mapy jest dość miejsca, mogą mieć mniej miast/zamków/wsi, jednostki takie jak sąsiad, byłoby bosko.

Na razie nie ma na to szans. Każdą nową frakcję trzeba bowiem najpierw dokładnie przemyśleć, a potem odpowiednio zbalansować.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 07, 2009, 17:36:21 »
    A ja mam pytanie trochę innej natury.Czy chcesz w modzie zachować jakąś powiedzmy,,historyczność".Taką jaką mieli w założeniu twórcy (XIII wiek). I na ten okres robić nowe  przedmioty.Czy nawalać wszystkich przedmiotów z różnych epok ?

Raczej będę się trzymał Native. Na żadne (znaczne) wymieszanie epok nie liczcie. Może się zdarzyć, że jakaś broń z innej epoki się w modzie znajdzie, ale nie na tyle wyróżniająca się z tłumu, by wyłapał to zwykły gracz. Sam wielkim znawcą nie jestem, więc może się też zdarzyć, że coś się "prześliźnie" przez moją pomyłkę/brak wiedzy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 19:53:19 wysłana przez Daedalus »

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 07, 2009, 18:39:36 »
    Mam pytanie. Tylko mnie nie wyśmiewajcie bo jestem nowy na forum i wszystkiego mogę jeszcze nie wiedzieć:
    Czy modyfikacja ta będzie w języku polskim czy angielskim?
    Bo na screenach widać że po angielsku, a miała być to chyba polonizacja?

W polskim - na pewno. W angielskim - bardzo prawdopodobne.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 19:54:13 wysłana przez Daedalus »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline SowaEvil

• Użytkownik
    • http://zalukaj.pl/polecony,292110/
    « Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 07, 2009, 18:54:16 »
    Mam pytanka:
    -są już może wykonane nowe przedmioty?(jeśli tak to prosiłbym o jakieś screny)
    -Swadianie mają dobrą jazde, Nordowie piechotę a khregnici konnych łuczników jakie typy jednostek bedą w dodanej kulturze?

- jak będą przedmioty, to będą i screeny
    - jeszcze nie zdecydowałem. Prawdopodobnie rozwinięci bandyci (by można sobie było poprowadzić bandyckie państewko) oraz jednostki ze zmiennym ekwipunkiem (o ile uda mi się odpowiednio zbalansować i stworzyć odpowiedni system płatnych ulepszeń ekwipunku)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 19:57:48 wysłana przez Daedalus »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 07, 2009, 19:02:20 »
    Mam pytanie. Tylko mnie nie wyśmiewajcie bo jestem nowy na forum i wszystkiego mogę jeszcze nie wiedzieć:
    Czy modyfikacja ta będzie w języku polskim czy angielskim?
    Bo na screenach widać że po angielsku, a miała być to chyba polonizacja?
    Który raz piszę, że w języku Polskim i Angielskim? Proszę, szukaj po temacie, bo to jest offtop i nabijanie postów.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 08, 2009, 00:02:09 »
    *(...)
    Eee... Tam ludzie się zgłaszają z pomysłami na questy, a nie na usprawnienia w wyświetlaniu informacji. ;)

Zerknę tam jednak od czasu do czasu i zobaczę, czy jest coś ciekawego.
    (...)

Damn, przeczytałem to kompletnie bez zrozumienia tekstu.... Tak to jest jak się zobaczy słowo "zadania" i już się myśli, że się wie wszystko. Sry. Co by jednak nie było, może warto by było takie mini-questy, które wymagałyby od Ciebie mało wkładu również zaimplementować bo jak sam mówisz, mało roboty a cieszy.

A co do informacji, których mi brakuje, a chciałbym je widzieć (o ile to możliwe i racjonalnie proste):
    - ilość zabitych wrogów przez moją postać podczas bitwy (w statystykach po bitwie),
    - ilość złota, które przynoszą mi fiefs'y np. za tydzień w grze (w "zadaniach"),
    - ilość bitew, w których brałem udział (wygrane, przegrane, ucieczki)(w "zadaniach"),
    - informacja o tym, czy któraś z moich wiosek potrzebuje pomocy do questa (trochę jak cheat, ale byłbym za uznaniem tego jako przybycie posłańca z takową informacją)(w "zadaniach"),
    - stan lordów - aktywny/w niewoli (trochę jak cheat ale j/w)(w "zadaniach"),
    - jeśli jestem dowódcą w szeregach jakiegoś królestwa to info o tym, czy mogę się zgłosić po opłatę za najemnictwo (trochę jak cheat ale j/w)(w "zadaniach"),
    - i tyle na tą chwilę..

"- O czym będziesz myślał, jeśli powiem, żebyś nie myślał o kolorze czerwonym?
    - O seksie."

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 08, 2009, 07:22:58 »

- ilość zabitych wrogów przez moją postać podczas bitwy (w statystykach po bitwie),
    - ilość bitew, w których brałem udział (wygrane, przegrane, ucieczki)(w "zadaniach"),

Zabitych wrogów masz w character/statistics
    Ilość przegranych bitew masz jak dasz camp/retire from adventuring (ale ostrożnie bo tym możesz sobie sejwa zwalić jak dasz po przeczytaniu statystyk OK więc robisz to na własną odpowiedzialność.

Mam ciekawy pomysł: Król mógłby nam dawać więcej kasy np 4000 w chwili gdy zdobywamy zamek a on nam go nie chce przyznać. Bp tyranie za 900 to pomyłka jakaś ;/

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 08, 2009, 10:58:12 »
    Zabitych wrogów masz w character/statistics
    Ilość przegranych bitew masz jak dasz camp/retire from adventuring (ale ostrożnie bo tym możesz sobie sejwa zwalić jak dasz po przeczytaniu statystyk OK więc robisz to na własną odpowiedzialność.
    1. To jest liczba zabitych i ogłuszonych wrogów we wszystkich bitwach, a nie w konkretnej ('po konkretnej', dokładniej mówiąc).
    2. Zatem pewnie było łatwo eksportować tą liczbę do zakładki "zadania", a chodzi mi przecież o to by pewne informacje były łatwo i szybko dostępne.

Mam ciekawy pomysł: Król mógłby nam dawać więcej kasy np 4000 w chwili gdy zdobywamy zamek a on nam go nie chce przyznać. Bp tyranie za 900 to pomyłka jakaś ;/
    Ciekawy pomysł.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 08, 2009, 15:02:38 »
    W modzie Age of Machinery po walce pokazuje nam ilość zabitych przez nas wrogów. Można by było to wyciągnąć -.-

A po co, skoro coś takiego banalnie jest napisać? To raptem dwie linijki kodu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2009, 16:29:36 wysłana przez Daedalus »