Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129530 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 18, 2009, 00:45:42 »
    Ja chciałby teraz wyrazić swoje zdanie jeśli chodzi o swaidan. Po pierwsze proponuje nie rozbijać się o jeden tylko kraj ,który by ta nacja przypominała.Proponuje zrobić ogólne rycerstwo zachodnie i dodać symbole franków anglików polaków szkotów niemców   etc etc, lecz jeśli autor woli zrobić to inaczej to wspomne tylko ,że w tym okresie (XIII) istniało coś takiego jak ,,rozbicia" w wielu państwach(coś jak w Polsce z testamentem krzywoustego).Ponieważ było to dość popularne w całej europie.

Obecnie biję się trochę z sobą samym, bo z jednej strony widziałbym Swadian w bieli (mam nawet przygotowane fajne pancerze dla nich). Z drugiej jednak strony kusi mnie Swadia jako kraj pod sztandarem lwa, w barwach ciepłych - żółć, pomarańcz, czerwień. Gdybym wybrał wariant pierwszy, to musiałbym jeszcze mocno przerobić Rhodoków, gdyż obecnie u nich sporo jest bieli. W najbliższych dniach zadecyduję co z tym fantem zrobić.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 00:52:52 wysłana przez Daedalus »

Offline Nyggu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 18, 2009, 00:51:58 »
    Ok trochę pogmatwałem sprawę z tymi statystykami :D Napisze to jeszcze raz krótko i zwięźle:
    Chodzi mi o to by dana frakcja wyróżniała się swoimi żołnierzami. Statystyki miały by na celu pomocy przy szybkim znalezieniu najlepszej konnicy, piechoty, łuczników z wszystkich frakcji w grze. Inni mają lepszą piechotę inni łuczników a jeszcze inni konnicę. Dlatego przy założeniu że będziemy grali jako "własna republika" przydało by się mieć wiedzę na temat kto ma lepszych żołnierzy z trzech wymienionych wyżej klas.

Mniej więcej o to mi chodziło :)

Ale to już wiadomo. ;P Vaegirzy - najlepsi łucznicy. Swadia - ciężka konnica. Khergici - doskonała lekka jazda i łucznicy konni. Nordowie - doskonała piechota. Rhodocy - najlepsi kusznicy i dobra piechota przeciw konnicy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 00:57:11 wysłana przez Daedalus »

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 18, 2009, 01:01:02 »
    Wybór należy do Ciebie ,ale według mnie powinieneś to połączyć

Offline Nyggu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 18, 2009, 01:09:27 »
    Eh no dobra dzięki chociaż za info z tym bo miałem problem z dobrym balansem swojej grupy :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 18, 2009, 08:43:58 »

Obecnie biję się trochę z sobą samym, bo z jednej strony widziałbym Swadian w bieli (mam nawet przygotowane fajne pancerze dla nich). Z drugiej jednak strony kusi mnie Swadia jako kraj pod sztandarem lwa, w barwach ciepłych - żółć, pomarańcz, czerwień. Gdybym wybrał wariant pierwszy, to musiałbym jeszcze mocno przerobić Rhodoków, gdyż obecnie u nich sporo jest bieli. W najbliższych dniach zadecyduję co z tym fantem zrobić.

Powiem Ci, że wariant z kolorkami słoneczka dla swadian (czerwony i reszta paczki) wydaje mi się być dużo lepszy :-)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 18, 2009, 10:37:44 »
    Mi się tak samo wydaje - mi bardziej pasuje Swadia w ciepłych kolorach tzn. odcienie żółci, czerwieni, pomarańczu. Biały mi w ogóle nie pasuje, jeśli już to do Rhodoków.

Offline Eporedorix

• BANITA
    • Użytkownik
    • Ładna? Jest moja xD
    « Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 19, 2009, 15:22:48 »
    No, zdecydowanie kolory. Bialy to taki uniwersalny kolor i nie wygladal by dobrze u swadian :) Tak mi sie przynajmniej wydaje
    Rdk

Offline ABC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 19, 2009, 17:00:30 »
    Ja tam uważam, że mod powinien być jak najszybciej ukończony, a potem co jakiś czas wydawane nowe wersje.

Offline Syliusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 19, 2009, 17:17:11 »
    Taki sposób ukończenia moda jaki preferujesz jest zły ponieważ trzeba by było zaczynać grę ciągle od początku.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 19, 2009, 18:24:52 »
    Ja tam uważam, że mod powinien być jak najszybciej ukończony, a potem co jakiś czas wydawane nowe wersje.

Możesz sobie uważać, co tylko pragniesz. Masz do tego prawo. Ja nie mam zamiaru na nikogo się oglądać i robić "jak najszybciej", byle tylko coś wydać. Ja robię "jak najdokładniej" oraz "jak najlepiej umiem" i nie mam zamiaru tego stanu rzeczy zmieniać.

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 19, 2009, 18:28:39 »
    Gratuluje ! Zapowiada się fajny mod.Widziałem screeny które wystawiłeś - wszystko ,ok. Czekam na moda !!

Gadu-Gadu 1423373

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 19, 2009, 18:51:26 »
    Cześć. Jestem tu nowy, ale nie będę się pytał czy mógłbyś podać date ukończenia ;p. chciałbym się tylko zapytać czy mógłbyś uaktualnić rzeczy które już dodałeś, a które chcesz jeszcze dodać. Z góry dzięki

Może jutro znajdę na to czas. No ale i tak niewiele się w sumie zmieniło, bo nic nie ukończyłem, a tylko rozgrzebałem (zacząłem) więcej rzeczy. ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2009, 20:12:09 wysłana przez Daedalus »
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:45:49 »
    Cześć. Jestem tu nowy, ale nie będę się pytał czy mógłbyś podać date ukończenia ;p. chciałbym się tylko zapytać czy mógłbyś uaktualnić rzeczy które już dodałeś, a które chcesz jeszcze dodać. Z góry dzięki

Wszystko jest w miare uaktualnione. Niewiem ile Deadelus zrobil w 2 tyg, ale lepiej niech czas na aktualizacje przeznaczy na robienie tego moda xD

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:49:56 »

Kurde co wam się tak śpieszy, ludzie przecież teraz sesje mają i chyba nie chcecie żeby ją zawalili :P

Mam pytanie, czytałem cały wątek ale chyba nie było odpowiedzi lub była częściowa:
    -z tego co wyczytałem to mod ma być na wersję 1.010 i 1.011  i tu pytanie: "pliki" moda będą takie same zarówno na 1.010 i 1.011 czy różne?, którą wersje gry jest lepiej mieć (mam pudełkową 1.010 ale zawsze mogę ściągnąć 0.11)

Pozdrawiam

Wersja gry nie ma znaczenia. Mod będzie można zainstalować na 1.010 oraz na 1.011 i w obu przypadkach będzie działał tak samo.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2009, 20:10:55 wysłana przez Daedalus »

Offline Obuch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:57:07 »
    Przepraszam, że moja prośba może wydawać się dla niektórych tu osób zbyt egoistyczna, ale cóż..

Czy byłbyś wstanie, Daedalus'ie, dodać kolor czerwony do kolorów które możemy wybrać dla własnego królestwa?
    Właściwie jest kolor "Fuksja", kwiat o tej nazwie ma kolor czerwony, ja zaś jestem przyzwyczajony, że w WordPad'ie fuksja jest kolorem bardzo zbliżonym do różowego. Jak jest w tym przypadku?

W każdym razie, dziękuję i życzę powodzenia =)

Dodanie nowego koloru nie jest absolutnie żadnym kłopotem. Problem może się pojawić wtedy, gdy ten kolor kiepsko będzie wyglądał w samej grze lub mieszał się z pozostałymi. Do tego jednak można dojść tylko metodą prób i błędów. Tutaj macie listę kolorów i jak będziecie chcieć jakiś zgłosić do dodania, to podajcie jego nazwę i (przede wszystkim) kod w hexach.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_colors
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2009, 20:16:41 wysłana przez Daedalus »