Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89369 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #375 dnia: Września 05, 2014, 14:56:53 »
    Theodling
    -Istotnie Brego, szczęście nam sprzyja! - stwierdzam, po czym biernie przyglądam się wysiłkom towarzysza, jako pasażer z tej odległości i tak nie mogę nic zrobić.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Września 05, 2014, 18:24:50 »
    Xander
    - Więc w mieście jest pewien handlarz kamieniami szlachetnymi o imieniu Dante Białowłosy, który był ofiarą zamachu lecz przeżył. Celem zamachu najpewniej była próba zagarnięcia jakiegoś kamienia. Kilka godzin temu zabójcy porwali jego syna a ja i krasnolud musimy go odszukać. Teraz mamy przerąbane bo straż myśli że się opierdalamy i chcą nas powiesić. - Mówię do towarzyszy spokojnym tonem. Po chwili dodaje cicho:
    - Jeśli nie ujmiemy sprawcy tego incydentu albo uciekam z tego miasta będąc ściganym albo idę zawisnąć, więc jak pomożecie ??
    Następnie normalnym tonem:
    - Był już tu ten zleceniodawca na którego czekaliśmy ??

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #377 dnia: Września 05, 2014, 19:21:47 »
    Gerlan
    Zeskakuję z wierzchowca Brega, po czym staram się złapać jednego z koni, które kompani zaganiają w moją stronę.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #378 dnia: Września 05, 2014, 19:26:05 »
    Borin
    Konie, konie konie! Jakby nóg swoich nie mieli! Na cholerę komu te cholerne zwierzęta... - mruczę pod nosem przerywając stagnację.
    Nie mając żadnego pomysłu co ze sobą zrobić, czekam co zrobią Manveru i Brego. Jeśli pójdą za resztą, niechętnie podążam za nimi.

/// Sorry za obsuwę, postaram się pisać często ale może być teraz różnie z aktywnością...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #379 dnia: Września 05, 2014, 20:40:56 »
    Manveru
    Witam nadchodzącego Beorna.
    - Patrząc stąd wygląda mi na to, że twój lud miał więcej szczęścia w poszukiwaniach. Chodźmy zatem.
    Kieruję się w stronę karczmy/koni, żeby zdobyć wierzchowca i ruszyć z resztą.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #380 dnia: Września 08, 2014, 19:50:12 »
    Drużyna 1

Kroghar
    Nie robiąc nic zasnąłeś pod drzwiami.

Drużyna 2

Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Falquan przewracając oczami zwraca się do was:
    Jeśli będę musiał płacić za to zdrowiem, osobiście obedrę Cię ze skóry, co z tym drinkiem, siadamy czy będziemy dalej stali jak słupy

Kedayveth
    Twoje dalsze rozmyślania zasłonił tłusty brzuch barmana, który przyszedł wraz z twoim gestem.
    Coś się stało, że nie mogła panienka podejść do lady? - Zapytał i się przysiadł, wyciągając z kieszeni resztkę pieczywa.

(click to show/hide)

Drużyna 3

Gerlan
    Biegniesz tuż za koniem, lecz się potknąłeś o wystający korzeń. Zasmakowałeś ziemi a w ustach czujesz krew... oraz resztki ziemi. Kręci ci się w głowie i straciłeś lekko orientację.

Brego
    Zagoniłeś konie pod granicę małego zagajnika.

Theodling
    Konie są spłoszone, lecz zagoniliście je w dość dobre miejsce by je wyłapać.

Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    Stwierdzając, że sytuacja jest dosyć opanowana zmierzacie do reszty kompanów. Po drodze znajdujecie leżącego Gerlana który widocznie zaliczył bliskie spotkanie z twardą ziemią i ledwo kontaktuje.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2014, 09:35:05 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #381 dnia: Września 08, 2014, 20:19:05 »
    Kedayveth

Słysząc pytanie karczmarza, odpowiedziała półszeptem : -Co mi możesz powiedzieć o tej bandzie? I nie odwracaj się w ich stronę, pytam o tą grupkę z elfką, która podejrzanie się zachowuje - po czym rozsiadła się wygodniej by obserwować karczmarza jak i również elfkę i jej "partnerów". -Co wiem o elfach? - pomyślała Kedayveth - tyle, że zawsze wtrącali nosy w nie swoje sprawy, zawsze chcieli rządzić a wszystkich innych uważali za imbecylów, no może poza ludźmi, bo tych to za półgłówkóch, poza niektórymi osobnikami. Z krasnoludami oczywista nienawiść, do ludzi południa również po tym, jak sprzymierzyli się z siłami Ciemności. Trzeba mieć ją na uwadze, może być niebezpieczna - pomyślała Kedayveth, przy czym jednocześnie zaczęła "bawić się" pucharkiem.

(Przydałby się jakiś pokrótki plan karczmy, ponieważ nie mam pojęcia jak siedzi Kedayveth z karczmarzem, gdzie są drzwi i ogólne umeblowanie :) )

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #382 dnia: Września 08, 2014, 20:28:11 »
    Theodling
    Zeskakuję z konia i oceniam sytuację. Jeśli Brego da radę sam wyłapać konie, patrzę czy Gerlanowi nic nie jest, zaś jeśli szanse na to, że Brego sam sobie poradzi są małe, wówczas po zeskoczeniu pomagam mu w wyłapaniu koni.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #383 dnia: Września 08, 2014, 20:45:08 »
    Icelin
    "Prowadz wiec" -mówię do falquana , po czym czekam na zbieg akcji
    (click to show/hide)

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Września 08, 2014, 21:01:58 »
    Xander
    Idę do stolika za elfami. Gdy już zajmiemy miejsca krzyczę:
    - Oberżysto napitek prędko i jakąś strawę dla moich kompanów i mnie. Następnie ciszej do towarzyszy:
    - To jak pomożecie nam ??
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2014, 13:20:50 wysłana przez Xander »

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #385 dnia: Września 09, 2014, 08:01:49 »
    Borin
    Podchodzę do Gerlana oceniając co mu jest. Układam go na boku i wołam Manveru. Ten powinien wiedzieć lepiej co zrobić w tej sytuacji...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #386 dnia: Września 09, 2014, 17:40:58 »
    Manveru
    - To chyba lekkie zamroczenie po uderzeniu, wy ludzie macie słabe głowy... Nie posiadam nic, co mogłoby mu pomóc, dajcie mu powąchać coś ohydnie śmierdzącego to go ocuci - rzekł, spoglądając na Gerlana krytycznym okiem. - Przez jakiś czas nie powinien wykonywać gwałtownych ruchów i przemęczać się... co oczywiście nie jest możliwe w naszej sytuacji, cóż takie życie śmiertelników - dokończył z gatunkową wyższością...

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #387 dnia: Września 09, 2014, 21:43:13 »
    Gerlan
    Wąchając coś strasznie śmierdzącego budzę się. Próbuję się podnieść, ale przez ból głowy nie mogę ruszyć żadnym członkiem. W końcu opadam z powrotem na ziemię i zasypiam.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #388 dnia: Września 11, 2014, 09:30:31 »
    Drużyna 1

Kroghar
    Jeśli jeszcze przez 2 ruchy nie odpowiesz to MG przejmuje Twoją kwestię, śpisz.

Drużyna 2

Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Nie wiem jak Ty Icelin ale dla mnie to śmierdząca sprawa. Jaką mam pewność, że nie poderżniesz nam gardeł gdy będziemy spali? - Brwi Falquana zmarszczyły się przykuwając wzrok do Xandera.
    Gdy usiedliście, nikt z was już nic nie mówił, a karczma zaczęła powoli pustoszeć. Przez chwilę zdawało wam się, iż nad wami ktoś się nieźle bawi wystukując rytmiczne -dum dum dum-, lecz ta chwila została przerwana prze barda, który rozpoczął balladę "Zmierzch Saurona".

Siadacie nad stolikiem Kedayveth.

Kedayveth
    Hmm, ich widzę pierwszych raz w tych stronach, ale po szatach elfki mogę wywnioskować, iż pochodzi z północy. Może Ukryta dolina, może mroczna puszcza, sam nie wiem. A teraz Cię przeprosić muszę, iż wołają mnie właśnie Twoi interesanci.
    //(Siedzisz w prawym dolnym rogu karczmy)

(click to show/hide)

Drużyna 3

Gerlan
    Świat nabiera odcieni szarości a czas zwolnił, czujesz jak krew pulsuje Ci w tętnicy szyjnej jakby chciała wytrysnąć. Poczułeś, że ktoś Cię odwraca na bok. To Borin i Manveru, którzy rozmawiają o czymś, jednak będąc w szoku słyszysz tylko dziwne pomruki o niskiej tonacji.

Brego
    ...

Theodling
    Złapałeś 2 konie za uzdy, jednak jak na złość zaczynają się szarpać, i rozjeżdżać w 2 różne strony. (Jestem Ciekaw co zrobisz)

Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    To co z nim robimy - Pyta się Beorn - Chyba nie zostawimy go na pastwę losu? - Kończąc swoją wypowiedź chwyta Gerlana za ramię jednocześnie kiwając głową na znak aby ktoś z was mu pomógł.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #389 dnia: Września 11, 2014, 14:54:14 »
    Theodling
    Konia, który jest bliżej Brega puszczam, z nadzieją, że mój towarzysz go złapie, zaś drugiego trzymam z całej siły, i szukam wzrokiem miejsca, do którego mógłbym przywiązać uzdę. Oczywiście biorę pod uwagę jedynie wystarczająco wytrzymałe rzeczy.