Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89630 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #315 dnia: Lipca 24, 2014, 21:26:12 »
    Manveru
    Wstaję z pomocą Borina i dziękuję mu za pomoc.
    - Dziwnym zbiegiem losu nadal żyję... a mogłem zginąć w tym obcym kraju i kto wie czy moi ostatni pobratymcy by się o tym dowiedzieli... - rzekł do Borina - Dla was, krasnoludów znów wstaje nowy dzień, Erebor odzyskany, nowa kolonia w Aglarondzie, pewnie i w Hadhodrondzie znów będzie można usłyszeć szczęk kilofów w poszukiwaniu mithrilu... Lecz Eregionu nigdy już nie ubogacą wieże Ost-in-Edhil... Eh, brednie zamroczonego umysłu, nie słuchaj! Poszukajmy lepiej zgubionego oręża.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #316 dnia: Lipca 24, 2014, 21:33:32 »
    Xander
    Idę do mieszkania Dantego. Gdy jestem pod drzwiami  pukam i czekam na syna kupca.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #317 dnia: Lipca 25, 2014, 09:39:33 »
    Gerlan
    Pochodzę z krainy zwanej Rhun a zwą mnie Gerlan, ale nie chcę mówić o przeszłości ponieważ była dla mnie ciężka. A za ocucenie cię to nie ma sprawy, mam nadzieję że czujesz się lepiej, pozwól że zobaczę czy nie masz roztrzaskanej głowy. - Mówię, po czym przykładam ręce do głowy Brega sprawdzając czy nie krwawi.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #318 dnia: Lipca 25, 2014, 12:01:16 »
    Borin
    Przytakuję Manveru nie mogąc wymyślić sensownej odpowiedzi. Gdy jednak mówi o szukaniu oręża, odpowiadam:
    - I to jest dobry pomysł! Gdzież ten łuk... Niech to szlag, nic nie widać przez ten dym! - dodaję jednak kaszląc. Może jednak najpierw sprawdźmy straty w ludziach, nie broni... Nie dojrzę w tym dymie nic mniejszego od człowieka! - na te słowa idę kierując się w stronę, gdzie ostatnio widziałem ludzi.
    Chodźmy elfie, może ktoś tam potrzebuje pomocy! - mówię, zapraszając go gestem ręki.

Offline huth

« Odpowiedź #319 dnia: Lipca 25, 2014, 17:03:42 »
    Manveru
    Zastanawiam się chwilę i mówię do Borina:
    - Dobrze, chodźmy, teraz broń i tak nie na wiele się zda...
    Idę z Borinem, ale staram się wypatrzeć jakąś broń po drodze.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #320 dnia: Lipca 25, 2014, 23:59:57 »
    Icelin
    Pakując kurczliwie racje żywnościowe wyszłaś pewnym krokiem z karczmy. Ruch nieco zmalał na ulicach, co pewne jest spowodowane zachmurzeniem, zwiastującym rychłe nadejście deszczu.

Xander
    Zapukałeś do drzwi. W momencie gdy twa pięść uderzyła o nie, otworzyły się z wypełniającym twe uszy łoskotem. Mieszkanie jest przewrócone do góry nogami. Nikogo nie ma w domu.

Kroghar
    Stoi przy straganie.

Gerlan
    Nie musiałeś zbyt długo się orientować, gdyż widać było gołym okiem, jak z pod włosów, od lewej strony głowy sączy się krew.

Borin
    Straty są ogromne. Wszędzie leżą pozarzynani chłopi, chłopki i dzieci. Ciał jest tak wiele, że nie w sposób ogarnąć tego w jednej chwili. Gdy przechodziłeś przez ciało Dunlandczyka, stanąłeś na jego dłoń, a ten zająknął z bólu.

Brego
    W oczach Gerlana coś jest nie tak, widocznie jest zaniepokojony.

Theodling
    Rozejrzyj się dookoła, cała wieś wycięta w pień... w imię czego, białej dłoni? Nieistniejącego już sojuszu dwóch wież? To bez sensu - Odezwał się najemnik opatrując kolegę.

Manveru
    Dookoła leży wiele prymitywnych broni. Oszczepy, miecze, topory, maczugi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2014, 00:44:36 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #321 dnia: Lipca 26, 2014, 00:09:41 »
    Theodling
    -Przeklęci Dunlandczycy... zawsze wydawało mi się, że to dzikusy. Niby poddali się po wojnie o Pierścień, ale kto wie, co tu ta banda robiła... - mówię, po czym po chwili dodaję:
    Nie macie jakiegoś pancerza na zbyciu? Łotrzykowie w drodze mnie okradli, i podczas bitwy, o mało co nie przypłaciłem jej braku życiem.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #322 dnia: Lipca 26, 2014, 00:11:36 »
    Borin

Gdy tylko słyszę jęk, pochylam się nad Dunlandczykiem. Łapię go za ramiona i mówię głośno:
    Hej, ty! Gadaj, kto was przysłał i po co, to skrócę ci męki.  Radzę się śpieszyć, bo noga mi ciężeje. - na te słowa lekko przyciskam jego dłoń do ziemi.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Lipca 26, 2014, 00:23:29 »
    Gerlan
    Nie zastanawiając się długo, biorę bukłak i przemywam ranę a następnie szukam czegoś co mogło by posłużyć jako bandaż.

Offline huth

« Odpowiedź #324 dnia: Lipca 26, 2014, 00:25:07 »
    Manveru
    Na widok umierającego Dunlandczyka, którego napotkał Borin wzdrygam się z obrzydzenia i staram się ignorować go. Mój wzrok pada na walający się oręż, staram się wyszukać i zabrać jakiś niezbyt uszkodzony i nieciężki miecz i wrócić do Borina.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #325 dnia: Lipca 26, 2014, 01:48:41 »
    Icelin
    "O ja pierdzielę"-złapałam się za rozbolałą głowę . "Ciekawe ile czasu spędziłam w tej cuchnącej niczym portowe ścieki karczmie "
    Po chwili uciechy zewnętrznym otoczeniem rozgladam się po okolicy i szukam wzrokiem jakiegos tubylca (jedynie trzezwego), a o tej porze o takich trudno .
    Jeśli jednak znajde taka osobę pytam o  -Dantego Białowłosego -handlarza kamieniami szlachetnymi .
    Po czym jesli bedzie to łatwe udaję się we wskazane miejsce z wielka elfią przyjemnościa bo jak gdyby nic mam na uwadze ze moge byc śledzona ale mi to tam kwiatuszek .
    Przecież chodzi aby wrócic jeszcze na nastepna biesiade do karczmy .
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #326 dnia: Lipca 26, 2014, 11:22:11 »
    Brego
    Przeklęci barbarzyńcy, nawet nie wiedziałem, żem tak mocno oberwał. Po chwili dziwiąc się, że przybysz z Rhunu ma takie dobre intencje pytam - dobry z ciebie człowiek Easterlingu, ale co skłoniło cię do pomocy nam, wrogom twego ludu?

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Lipca 26, 2014, 13:34:47 »
    Xander
    Bez namysłu wpadam do mieszkanie. Przeszukuje wszystkie izby w poszukiwaniu syna kupca, włamywaczy i  jakiejś informacji lub poszlaki. Patrze też porozrzucane rzecz w poszukiwaniu czegoś cennego.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Lipca 26, 2014, 14:54:49 »
    Gerlan
    Mój ród od zawsze był przeciwko Morgothowi a później Sauronowi. Ja nie stanowię wyjątku, Musiałem uciekać z Rhunu, bo podzieliłbym losy ojca którego zabili słudzy Saurona, podczas Wojny o Pierścień. - Tłumaczę robiąc prowizoryczny opatrunek z nie poplamionego krwią kawałka tuniki którą miał na sobie pobliski Dunlandczyk. - Tak w ogóle to zwą mnie Gerlan. - Mówię po skończeniu pracy podając dłoń mężczyźnie.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #329 dnia: Lipca 27, 2014, 22:09:48 »
    Kroghar
    Odchodzę od straganu i idę w jakieś miejsce z którego mógłbym idealnie go obserwować.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty