Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 323471 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #165 dnia: Marca 14, 2009, 20:25:45 »
    Szczerze? Nie lubię w Rome łuczników za to że jak stoją za moimi to moi zawsze od nich oberwą :/
    I wiesz co?
    Nie trzeba mieć wcale mieszanej armii. Raz armią 5 oddziałów Hoplitów(zwykli, greccy Hoplici) udało mi się pokonać z 6 oddziałów piechoty wschodniej i ze 3-4 oddziały konnicy. Jak? Wiedziałem że konnicą będzie próbował mnie oskrzydlić więc..Ułożyłem pięciokąt xD Szczerze mówiąc to uwielbiam ten manewr xD Przy rozstawianiu przed bitwą ustawiłem ich i ci idioci nie byli wstanie się potem przebić xD

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Marca 14, 2009, 20:35:32 »
    Fakt strzelają w swoich dlatego trzeba ich dobrze ustawiać. W medieval2 kiedyś przypadkiem zastrzeliłem swojego dowódcę z działa :) Armii mieszanej mieć nie trzeba ale na wyższych poziomach lepej mieć mieszne łatwiej się dostosować do różnych sytuacji na polu bitwy Falanga jest świetna w obronie Germanie też mają o dziwo formację falangi Kiedyś broniłem się czworobokiem w centrum miasta (tzw plaza czy jakoś tak) przed pełną armią galów W zasadzie wystarczy zablokować uliczki do centrum i jest spokój obrona na murach niekoniecznie jest dobrym rozwiązaniem Większe trudności są w medieval2

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Marca 14, 2009, 21:05:31 »
    Heh, uwielbiam robić tak ze ustawiam JEDEN. oddział hoplitów w mieście bez murów i ten jeden oddział może się obronić przed maksymalną liczbą wschodniej piechoty ;) Tak w ogóle. To ta wschodnia piechota jest tak słaba ze to koniec xD Raz jak odgrywałem taką bitwę to oni szli w tym korytarzu to zanim jeszcze dotarli do moich to już wpadali niektórzy w panikę xD

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Marca 14, 2009, 22:32:30 »
    Taaaa... To coś jak z bitew Alexandra Macedońskiego Persowie mieli przewagę liczebną ale nijak nie przekładało to się na jakość szybko uciekali Może tym się sugerowali twórcy dając im słabe morale? Zapewne grałeś w bitwy historyczne. Którą uznajesz za najtrudnejszą? Ja uważam że ta pod Carrhae, katafrakci robią młóckę ale największe problemy robili konni łucznicy nawet rzymską jazdą nie mogłem ich dogonić i ztąd problemy.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Marca 15, 2009, 08:04:10 »
    Nie chodzi mi o bitwę Hist. tylko o własną. Ci ze wschodu to zwykli tchórze i tyle.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #170 dnia: Marca 15, 2009, 08:07:37 »
    Taa wschodnia piechota ma wyjątkowo niskie morale i można ich rozjechać praktycznie wszystkim :D Ale jak już tacy partowie będe mieli katafraktów a co gorzej katafraktów na wielbłądach to przeje...
    Dla tych którym sie znudziło już normalne granie w Roma to polecam mod Europa Barbaronum, a jeśli ktoś jest fanem władcy pierścieni to LOTR mod pod alexandra - miodzio :D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Marca 15, 2009, 08:09:47 »
    A jest jakiś fajny mod pod Rome TW ver. 1.0? Nie chce mi się szukać skoro wy możecie mi powiedzieć :P

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #172 dnia: Marca 15, 2009, 08:22:35 »
    Nie wydaje mi sie żeby pod taką starą był, a co szkodzi Ci ściągnąć nowszą wersje :P

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Marca 15, 2009, 12:23:31 »
    Taa wschodnia piechota ma wyjątkowo niskie morale i można ich rozjechać praktycznie wszystkim :D Ale jak już tacy partowie będe mieli katafraktów a co gorzej katafraktów na wielbłądach to przeje...
    Dla tych którym sie znudziło już normalne granie w Roma to polecam mod Europa Barbaronum, a jeśli ktoś jest fanem władcy pierścieni to LOTR mod pod alexandra - miodzio :D
    Pod Alexandra? Wiem że też pod inwazje barbarzyńców jest mod '4 era' czasy po LOTR

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #174 dnia: Marca 17, 2009, 01:13:08 »
    Zdaje sie ze ten temat jest ciagle na topie,wiec moze jakis turniej?? Wszyscy na tej samej wersji Rome TW,co wy na to ? :) Jak wielu z was przegralem w to wiele godzin,ale szczerze mowiac nie mialem okazji z kims zagrac.Nie mamy poki co opcji mp w M&B to moze by tak stary dobry Rome??
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Marca 17, 2009, 11:14:21 »
    Zdaje sie ze ten temat jest ciagle na topie,wiec moze jakis turniej?? Wszyscy na tej samej wersji Rome TW,co wy na to ? :) Jak wielu z was przegralem w to wiele godzin,ale szczerze mowiac nie mialem okazji z kims zagrac.Nie mamy poki co opcji mp w M&B to moze by tak stary dobry Rome??
    Ja na razie odpadam łącze za słabe przynajmniej tak mi się wydaje pozatym teraz studia to priorytet taka sesja zajęła by zbyt dużo czasu

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #176 dnia: Marca 17, 2009, 16:31:28 »
    Pod Rome 1.5 (chyba) jest mod SPQR, granie rzymem to normalnie przez kilka tur jakaś masakra, ale mod jest fajny, tylko że grecy stracili falangę na włóczników dźgających "z nadgłowy" i przez to są słabsi, do tego dochodzi wymaksowana mocarność słoni co z faktów historycznych nie było tak prawdopodobne i totalne osłabienie macedońskiej falangi, którą przełamują (od przodu) głupie rzymskie oddziały.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Marca 18, 2009, 23:18:31 »
    O yeah! Dokupiłem sobie dodatek Barbarian invasion! :D I się zawiodłem :( Nie ma mojej ukochanej falangi, Sparta gdzieś zniknęła(sic!) A jednostki rzymian nie są już tak ciekawe jak wcześniej :/ I w dodatku tyle tych barbarzyńskich plemion że nie wiem które zniszczyć najpierw :/ Najpierw chyba zacznę od...nie pamiętam jak się nazywają ale mają brązowy sztandar..Zaatakowali mi Bizancjum w liczebności 8000(vs moje 1800)(Gram na najwyższym ustawieniu liczebności)..poradzenie sobie z nimi zajęło mi bite 1,5 bo idioci załatwili se tylko jedną wieżę do oblegania... I wygrałem ze stratami nie większymi niż 200 jednostek..a pod moim miastem czekają na bitwę jeszcze z 3 takie armie....

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #178 dnia: Marca 19, 2009, 08:02:16 »
    W BI nie ma już żadnych frakcji hellenistycznych z oczywistego powodu - zostali poprostu kolejną prowincją syfiastego rzymu. Popatrz na tej stronie, jest tam dużo ciekawych modów, zarówno pod R:TW jak i dodatek BI (np. Fourth Age - Władca Pierścieni, Europa Barbaronum itp.)

http://www.totalwar.org.pl/?ArtId=337

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Marca 19, 2009, 15:40:49 »
    Ojojo 'syfiasty rzym' po co takie słowa nie ich wina że mieli taką dobrą organizacje armii i państwa co do barbarian invasion to lubiłem takie gigantyczne bitwy