Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322719 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #225 dnia: Maja 11, 2009, 18:18:21 »
    Dzieki za pomoc Mat :) Niedlugo po tym poscie pojawili mi sie nowi Longbowman i to wlasnie oni maja tego skilla.Odwalzylem sie tez w koncu powalczyc na GSie  i niestety moja pierwsza bitwa zakonczyla sie totalana porazka.Byla to bitwa 2x2 i za 10k nie bylo mi latwo dobrac jednostek,do tego moj sojusznik zupelnie mnie olal :)Moze jest ktos z wiekszym doswiadczeniem na GS i mial by czas i checi mnie podszkolic??
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Korczak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #226 dnia: Maja 12, 2009, 19:25:45 »
    Proud pamiętasz skąd ściągnąłeś tą trzecią ere? Nie mam w co grać poza M&B więc może odkurze starego dobrego medka.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Maja 12, 2009, 19:57:25 »
    Total War Center cudownie. Dzięki za linka. Instalacja przebiega że klikam w plik <instal(Nazwa moda>>.exe  czy muszę wywalić folder do daty(Czy innego folderu głównego.) tak jak się robi własnego moda?
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2009, 20:01:26 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 12, 2009, 20:07:44 »
    Nie pamiętam dokładnie, ale masz chyba 2x .exe (part 1 i 2) i instalujesz po kolei normalnie.

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 13, 2009, 10:52:18 »
    Ja przygodę zacząłem jeszcze za czasów Szoguna, ech...to był przełom w grach. Kolejne części to już aktywny udział w multi, dołączyłem do klanu Hussars, z którym bawię się do dzisiaj. Od jakiegoś czasu katujemy najnowsze najbardziej kontrowersyjne dziecko Emipre. Gra ma ogromny potencjał, choć jest strasznie zbugowana co naprawdę wkurza, czekamy na kolejne patche, które poprawią wszystkie błędy (o ile jest to możliwe). Niestety błędy mocno wypaczają rozgrywkę wieloosobową, ja tak odpadłem z turnieju bo nie wiedziałem, że jest bug na amunicję niszczącą ożaglowanie, która niszczy działa lepiej niż amunicja do tego stworzona - porażka.  Z drugiej strony MTW 2 też stał się grywalny dopiero po kilku patchach więc to już niejako norma, że dostajemy wersję beta gry z CA. Jeżeli chodzi o mody to świetna jest opisana wcześniej "Trzecia era", dla lubiących czasy krucjat mod "The Crusaders" oraz stary ale jary mod pod RTW " Napoleonic Total War", który jest bardziej dopracowany od ETW. Muszę przyznać, że właśnie buszując po forum totalwar.org.pl znalazłem informację o M&B i aż strach przyznać, że gram więcej niż w Emipre TW:) Ciekawą opcją rozgrywki jest kampania online (MTW 2 i dodatek Królestwa), gdzie można przez hotseat zagrać z kolegami czy dołączyć do kampanii z forum totalwar.org.pl. Zapraszam wszystkich na gs czy obecnie steam do zabawy. Często umawiamy się na bitwy "historyczne" gdzie nie jest ważne kto wygra a wspólna zabawa. Ja do dzisiaj nie zapomnę ustawionej bitwy pod Grunwaldem:)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 13, 2009, 11:05:31 »
    Jak sformatuje kompa i wrzócę od nowa Medka 2 to możemy sobie zagrać przez gs bo kiedyś też już próbowałem, ale coś miałem ze sprzętem problemy i później nie wracałem do tego, a teraz naszła mnie taka ochota...
    Co do hotseat to na Medka już ciężko znaleść jakąś rozgrywkę bo dużo ludzi na E:TW się przeżuciło i jak sam ostatnio chciałem coś na hotseat popróbować to wszystko jest już stare i mało osób gra (chyba że znasz jakieś "miejsca" gdzie można jeszcze znaleść dobre rozgrywki to napisz).

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 13, 2009, 12:03:27 »
    Możesz poszukać w tym dziale : http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=61&sid=c748d478f7077af06ffebf69aac3c1f3
    czy pojawi się jakaś nowa kampania (na czystym mtw czy na jakimś modzie). Jeżeli zebrałoby się kilka osób to można sobie odpalić własną kampanię, naprawdę świetna zabawa. Mogę sam zagrać czy też pomóc jako mistrz gry. Oczywiście jeżeli będą to ludzie czujący klimat takiej rozgrywki, czerpiący zabawę z samych rozmów czy tajnych układów a nie tylko nastawieni na szybkie zwycięstwo za wszelką cenę.
    Ja kiedyś wymyśliłem i prowadziłem kampanię w świecie Roma, choć gra nie dawała takich możliwości technicznych - bardziej przypominało to grę rpg a jedynie bitwy były rozgrywane za pomocą gry. "Kronika" to był zbiór świetnych opisów walk, spotkań, kłótni czy wydarzeń losowych. Same rozmowy dyplomatyczne były mini opowiadaniami tworzonymi przez kilka osób, pojawiali się naprawdę barwni bohaterzy - cudo tworzone przez grupę graczy. Niestety zabawa się skończyła gdy część ludzi zaczęła myśleć o wygranej, porzucając ideę "Kroniki", kombinować jak wydębić od mistrza gry jak największą rekrutację wojska i atakować kogo popadnie. Ale wspominam to naprawdę z wielkim sentymentem...

Ostatnio myślałem nad modem w świecie śródziemia (jako fan Tolkiena)i chętnie bym zagrał jakieś klimatyczne bitewki na gs. Ech odwzorować taki helmowy jar:)

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #233 dnia: Maja 14, 2009, 13:13:25 »
    Proud jak grasz w Third Age to na tw center robią spolsczenie miałem się zgłosic ale już chyba mieli pełny skład :P

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 14, 2009, 18:30:07 »
     Heh, pamiętam bitwy w M2 ze szkolnymi kolegami. Ja z kimś (losowo) na 3 innych... Po zniszczeniu połowy ich armii (a ja zwykle sam zostawałem, wszyscy się na sojusznika rzucali, żebyśmy nie mogli przeprowadzić większej ofensywy, a ja się tylko włączałem do walki i oglądałem...) zaczęli się obrażać i opuszczać serwer :d Z przypadkowymi osobami lepiej się nie umawiać :D

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #235 dnia: Maja 14, 2009, 20:28:53 »
    Dajcie znac w takim razie,jesli cos rzuszy z ta kampania.Bardzo chetnie sie przylacze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Maja 14, 2009, 20:46:00 »
    Jak coś zmontujecie to też jestem chętny. Jeszcze kilka osób myślę, że na TW by się znalazło i możemy wystartować:)

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 23, 2009, 09:03:09 »
    Ojjj widzę ze nic nie ruszyło,wolelibyście żeby jaką częśc reaktywowali,Shogun,Rome czy Medieval?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 23, 2009, 09:07:34 »
    Rome reaktywacja....dobrze brzmi i tak też mogliby zrobić.....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 23, 2009, 09:50:30 »
    A graliście w moda do Rome Total War "Europa Barbarorum"? Wczoraj sobie ściągnęłem, ale ten poziom jakiś masakrytyczny, ceny jakieś horendalne, poczytam teraz na forum o tym modzie może się czegoś dowiem...