Ja przygodę zacząłem jeszcze za czasów Szoguna, ech...to był przełom w grach. Kolejne części to już aktywny udział w multi, dołączyłem do klanu Hussars, z którym bawię się do dzisiaj. Od jakiegoś czasu katujemy najnowsze najbardziej kontrowersyjne dziecko Emipre. Gra ma ogromny potencjał, choć jest strasznie zbugowana co naprawdę wkurza, czekamy na kolejne patche, które poprawią wszystkie błędy (o ile jest to możliwe). Niestety błędy mocno wypaczają rozgrywkę wieloosobową, ja tak odpadłem z turnieju bo nie wiedziałem, że jest bug na amunicję niszczącą ożaglowanie, która niszczy działa lepiej niż amunicja do tego stworzona - porażka. Z drugiej strony MTW 2 też stał się grywalny dopiero po kilku patchach więc to już niejako norma, że dostajemy wersję beta gry z CA. Jeżeli chodzi o mody to świetna jest opisana wcześniej "Trzecia era", dla lubiących czasy krucjat mod "The Crusaders" oraz stary ale jary mod pod RTW " Napoleonic Total War", który jest bardziej dopracowany od ETW. Muszę przyznać, że właśnie buszując po forum totalwar.org.pl znalazłem informację o M&B i aż strach przyznać, że gram więcej niż w Emipre TW:) Ciekawą opcją rozgrywki jest kampania online (MTW 2 i dodatek Królestwa), gdzie można przez hotseat zagrać z kolegami czy dołączyć do kampanii z forum totalwar.org.pl. Zapraszam wszystkich na gs czy obecnie steam do zabawy. Często umawiamy się na bitwy "historyczne" gdzie nie jest ważne kto wygra a wspólna zabawa. Ja do dzisiaj nie zapomnę ustawionej bitwy pod Grunwaldem:)