Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322512 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #135 dnia: Marca 06, 2009, 16:46:05 »
    Fajnie, fajnie ale prosiłem o odpowiedź na moje pytanie a nie opinię na temat którejś części TW...

Offline Kowal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Marca 06, 2009, 16:52:01 »
    Cóż, dać się da na pewno, jednak do końca legalne to to zapewne nie jest. Zdolnych ludzi wszakże nie brakuje. Zapewne domyślasz się o co chodzi.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Marca 06, 2009, 17:06:11 »
    Dlatego pytam sie czy mozna zastosowac "nieoryginalne" rozwiazania na legalnie zakupionym egzemplarzu gry aby nie potrzebowal neta do dzialania.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #138 dnia: Marca 06, 2009, 21:13:24 »
    Mam pytanko. Co trzeba zrobić w Rome: TW żeby odblokować Grecję i inne kraje w kampanii?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 06, 2009, 21:17:03 »
    Nie wiem czy da się to zrobić w czystej grze, ale o ile dobrze się orientuje powstały mody, które likiwdują te ograniczenia.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 06, 2009, 21:20:39 »
    Wystarczyło zerknąć na forum poświęcone owej grze... http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?t=15551

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 07, 2009, 00:07:29 »
    Należy zniszczyć daną frakcje...ale lepiej odblokować to w plikach gry :P w 5 sekund znajdziesz plik bo nazywa sie chyba desert_nacions.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 07, 2009, 07:44:03 »
    Żeby odblokować wszystkie frakcje musisz znaleść plik : Rome - Total War -> Data -> World -> Maps -> Campaign -> Imperial_Campaign -> descr_strat.
    Otwierasz notatnikiem i usuwasz "end unlockable" wtedy frakcje pod tym napisem będą dostępne w kampani. Nie radzę usuwać napisu "end nonplayable", wówczas niby możesz grać i tymi frakcjami (np.Senat), ale mogą występować różne błędy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 07, 2009, 14:11:05 »
    Fajnie, fajnie ale prosiłem o odpowiedź na moje pytanie a nie opinię na temat którejś części TW...

A ja wcale nie odpowiadałem na twoje pytanie jest taki topic to się wypowiedziałem to nie tak że kolejny post odpowiada na poprzedni:)

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Marca 08, 2009, 21:01:47 »
    Czyli husaria w Brazylii pod koniec XVIII wieku orazi Maria I na tronie brytyjskim w tym samym wieku (głupie CA).

Co sądzicie o grze? Jaką frakcją gra wam się najlepiej? Kto chętny na multi...?

Mnie gra wciągnęła jak bagno i o dziwo stwierdzam że Rzeczpospolitą gra mi się najłatwiej ze wszystkich nacji (!!!), nawet Anglią było mi trudniej (w zasadzie to zniechęciły mnie te 13 kolonii na początku gry - wpierdzielone na chama żeby Anglia nie była za silna na początku).

Btw.
    Ostatnio mnie trochę nie było więc witam wszystkich ponownie...

PS. MARATY ŚMIERDZĄ.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #145 dnia: Marca 08, 2009, 21:14:15 »
    A to co? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=124.0 4 pozycje niżej to trzeba być ślepym, głupim albo robić to specjalnie. Żeby nie było że robie offtop w tą część nie grałem (gdyby nie liczyć dema które mi się podobało nawet) i najprawdopodobniej nie zagram z powodu braku kasy i pilniejszych wydatkach (nowa broń ASG)

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 09, 2009, 13:38:28 »
    A to co? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=124.0 4 pozycje niżej to trzeba być ślepym, głupim albo robić to specjalnie. Żeby nie było że robie offtop w tą część nie grałem (gdyby nie liczyć dema które mi się podobało nawet) i najprawdopodobniej nie zagram z powodu braku kasy i pilniejszych wydatkach (nowa broń ASG)

O tamtym wątku doskonale wiem ale tam gadają o Rome i Medku więc pewnie jakbym im wyjechał z Empire'm to by mnie chyba zatłukli, a w najlepszym przypadku olali x) więc wiesz, pomyślałem że przyda się osobny wątek.

Btw. Kupujesz ASG o_O?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #147 dnia: Marca 09, 2009, 13:57:59 »
    To jest temat o całym TW a nie tylko o tamtych. Nie zakładaj zbędnych tematów :[

(Jeśli ktoś pomyślał "no nie, znowu spamuje :<" to ta, macie racje ]:->)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Marca 09, 2009, 15:44:30 »
    Proszę o pomoc. Ściągłem mod do Rome  http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=146027 z tej strony... wszystko ok pościągane ale tu problem ;/// rozpakowywałem moda na wszelkie sposoby ale i tak nie chce się włączyć... proszę o pomoc kogoś kto się na tym zna i mam nadzieje ze tym razem mnie nie olejecie.

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Marca 10, 2009, 08:46:35 »
    Orginał? jeśli nie to jaką masz wersje?.