Witam!
Widzę, że gdzie ucho przyłożyć, to o serii TW wciąż głośno....
Jestem wielkim fanem tej serii, może nie od początku, bo od R:TW, ale jakoś od pierwszych minut ta gra zaklepała sobie miejsce w moim"TOP 10".
Grywałem w kilka modów, które za każdym razem stwarzał, co większe doznania...
Następnie przyszedł M2;TW, który (chyba tylko), dzięki średniowiecznemu klimatowi zagościł na półce...
Od jakiegoś czasu gram(rzadko) w Empire, pomimo, iż to nie mój rozdział, ale po 3 m-c gry (vh/vh) podbiłem Polską, Austrię, oraz państewka, które mieli pod protekcją, teraz łakomie się, na Ottomanów(?), ogólnie idzie :]
Napoleon...Szkoda kasy...100zł za mod pod Empire ;/ do tego za łatwy
Prawdę mówiąc, część, która najbardziej mi się podobała to R:TW oraz dodatek BI.(nie licząc modów).
Czemu?To tam miałem największy ubaw z uciekających rzymian przed rozpędzonymi galami pod Patavium, czy tępiłem słonie zielonymi harcownikami w Kartaginie, szarżowałem doborowymi drużynowymi na flanki ślimaczych falangistów pod Tesalonikami, podpuszczając ich, że poprowadzę atak w centrum, rozstrzeliwałem germańskie dziewki nad morzem bałtyckim, a następnie uciekałem przed sarmacką jazdą...To była gra!Ale tylko do momentu kiedy zainstalowałem mod Rome Total Realism - wymiękłem ;)
Teraz czekam na mod Europa Brabarum 2(?) pod M2:TW - może dostanie drugą szansę ;)
Pozdrawiam!