Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322617 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #585 dnia: Stycznia 13, 2011, 15:54:31 »
    Jestem jak najbardziej za, wolałbym jednak właśnie bitwę  dwóch na dwóch. Empire nie jest tak łatwy jak poprzednie części, nie czuję się w nim zbyt pewnie, a jakoś tak raźniej przegrywać we dwójkę ;) A odnośnie walk w multiplayerze: Czy są jakieś nie mile widziane przez graczy jednostki? Albo jakieś umowne ograniczenia posiadanych oddziałów kawalerii? Bo z tego co pamiętam to w Medievalu w necie nie używano słoni i mocno ograniczano liczebność konnych.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #586 dnia: Stycznia 13, 2011, 16:24:16 »
    Sam za dużo bitew w multi nie stoczyłem, ale wiem że prawie zawsze narzucane są limity na lekką piechotę (np. max 2 oddziały) oraz na artylerię. Oczywiście wszystko jest do dogadania, ale ta lekka piechota na prawdę irytuje. :) Też mam nadzieję, że jeszcze ktoś byłby chętny na taką grę i że w najbliższym czasie się odezwie, bo brakuje dwóch osób i 2 vs 2 można zagrać. :D

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #587 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:04:46 »
    Ja bym mógł zagrać z tym , że musiał bym od nowa instalować Empire :( Nie jestem jakiś super graczem w Empire ,Proud może potwierdzić :D ale zagrać z chęcią bym mógł .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:51:55 »
    Eee... Empire zainstaluje się migiem. :) To jeszcze brakowało by nam "czwartego do brydża". Czekam dalej na tę jedną chętną osobę, która uzupełniłaby tę lukę i umówilibyśmy się na jakiś termin - może nawet ten weekend? Ale to już kwestia do dogadania. Czekamy na chętnego.

Offline Tadeusz_Kosciuszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Stycznia 14, 2011, 02:50:27 »
    Empire TW posiadam więc bardzo chętnie z wami zagram :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #590 dnia: Stycznia 14, 2011, 18:34:45 »
    I ja dzisiaj zamówiłem Empire - Total War + Napoleon - Total War GOTY Edition :) Wcześniej grałem, ale... hmmm... pora naprawić ten błąd. Jak dobrze pójdzie to będzie jutro rano, więc wystarczy się dogadać co do miejsca i czasu i można grać :)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #591 dnia: Stycznia 15, 2011, 09:39:09 »
    Ja z chęcią rozegrałbym sparing, ale w Rome + dodatki (BI i Alexander).

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #592 dnia: Stycznia 15, 2011, 12:37:41 »
    Mogę się skusić na Rzym + BI jak coś to PW.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #593 dnia: Stycznia 15, 2011, 20:00:15 »
    Więc jak panowie? Kiedy gramy? Nie ukrywam że w tygodniu z powodu sesji raczej u mnie krucho z wolnym czasem, ale jest jeszcze niedziela.

Odnośnie samej gry... Czy nie uważacie że Husaria jest zbyt silna? Ludzie narzekają na te dzidy które mają husarze, ale oni i tak są za mocni. XVIII wiek to nie Kircholm, lecz Kliszów. Miejsce gdzie zarówno Szwedzi, a nawet sprzymierzone wojska saskie wyrażały się o husarzach jako "pancernych zajęcach" - Były to określenie pogardliwe i to bardzo. A w Empire husaria jest silna, za silna jak na okres w którym toczy się akcja Total Wara...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Stycznia 15, 2011, 20:05:51 »
    Więc jak panowie? Kiedy gramy? Nie ukrywam że w tygodniu z powodu sesji raczej u mnie krucho z wolnym czasem, ale jest jeszcze niedziela.

U mnie podobnie... Od tego tygodnia to połowy lutego będę miał ciężki zapierdziel, więc również chciałbym jutro sobie z Wami zagrać. :)

Odnośnie samej gry... Czy nie uważacie że Husaria jest zbyt silna? Ludzie narzekają na te dzidy które mają husarze, ale oni i tak są za mocni. XVIII wiek to nie Kircholm, lecz Kliszów. Miejsce gdzie zarówno Szwedzi, a nawet sprzymierzone wojska saskie wyrażały się o husarzach jako "pancernych zajęcach" - Były to określenie pogardliwe i to bardzo. A w Empire husaria jest silna, za silna jak na okres w którym toczy się akcja Total Wara...

Też mam takie wrażenie, bo w sumie to jest jeden z nielicznych oddziałów kawalerii, który ma tutaj szanse uderzać od frontu*. Trochę to dziwne, bo to wiek XVIII, a nie XVI i husaria powoli stawała się cieniem swej przeszłości, ale panowie z CA nigdy mocni w historii nie byli. :)

*wiem jak to w Empire jest z tymi frontalnymi atakami kawalerii, ale prócz husarii rzadko który oddział przedziera się w ogóle przez ostrzał piechoty

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Stycznia 16, 2011, 00:04:26 »
    Raczej jutro czasu nie znajdę ale kto wie :) To jeśli będziecie grać jutro to o której ? Może uda mi się tak zagospodarować czasem , że zagram :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #596 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:11:09 »
    Husarie w kampanii mamy pod koniec gry gdzie jest już nieopłacalna do produkcji, nie warto grać w czystą wersje ETW. 

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #597 dnia: Stycznia 20, 2011, 14:23:31 »
    Ja narazie sobie pogrywam w romka. Rozgrywam kampanie Grecja. Ale jest bardzo ciezko. Co prawda mam 1 000 000 zlota ale to za bardzo sytuacji nie zmienia. Zle zrobilem ze Rzymu wogole nie atakowalem a teraz tak sie rozrosl( najbardziej rod juliuszow- siega od Renu do polowy hiszpani). Ja narazie pokonalem: Macedonie, Pont, Egipt, Armenie. Osady mi sie teraz buntuja. Moze jakies rady jak szybko zdobyc cala mape ?
    Alea iacta est

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #598 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:55:32 »
    Ja narazie sobie pogrywam w romka. Rozgrywam kampanie Grecja. Ale jest bardzo ciezko. Co prawda mam 1 000 000 zlota ale to za bardzo sytuacji nie zmienia. Zle zrobilem ze Rzymu wogole nie atakowalem a teraz tak sie rozrosl( najbardziej rod juliuszow- siega od Renu do polowy hiszpani). Ja narazie pokonalem: Macedonie, Pont, Egipt, Armenie. Osady mi sie teraz buntuja. Moze jakies rady jak szybko zdobyc cala mape ?

To już powinieneś czuć się zwycięzcą. Mając tak dużo pieniędzy można prowadzić wiele wojen naraz. Warto abyś zakupił dużo sprzętu oblężniczego dzięki któremu szybko podbijesz wrogie miasta.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #599 dnia: Stycznia 20, 2011, 16:28:19 »

Popełniłeś ogromny błąd pozwalając aby twój budżet był większy niż 50 000 denarów. Po osiągnięciu tej sumki rozpoczyna się korupcja. Generałowie zabierają z podatków mniejszą część przez co ludność w osadach się buntuje.