Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322599 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #645 dnia: Lutego 20, 2011, 13:01:00 »
    Kompendium wiedzy na temat osiągów ETW na rożnym sprzęcie: http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=15&t=963
    NTW jest o wiele lepiej zoptymalizowany.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 14:33:50 wysłana przez Ensis »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #646 dnia: Lutego 22, 2011, 14:04:03 »
    Oj ciężko będzie mi się przestawić na klimat Japonii...No ale to nie zmienia faktu, zagrania przynajmniej na demie...
    Czy wiecie coś może na temat możliwości modowania?Twórcy zdradzili, coś na ten temat?
    Pytam się, bo zauważyłem, że w ostatnio wydawanych grach, blokuje się możliwość tworzenia dodatków, w celu zapewnienia sobie monopolu na rynku(beznadziejny, płatny dodatek, tworzony z nastawieniem na zyski, nigdy nie wygra z darmowym, tworzonym, przez sympatyków danego okresu, itp.)
    Prawdę mówiąc, zobaczcie, jak mogą czuć się programiści, kiedy widzą, że pewna grupa osób jest w stanie ulepszyć(poprawić) ich pracę i to w dodatku za darmo.Z jak w tej zachować mają się ich przełożeni, stojąc przed producentami, którzy czytają artykuł o tym, że gra jest wciąż popularna, otrzymuje nagrody i to dzięki temu, że znajdzie się ktoś, kto wyda jakiś dodatek, a oni, nie mają od tego zysków.
    Mam nadzieję, że się mylę, lecz zakupię Shoguna przy pierwszej wydanej modyfikacji...
    Pozdrawiam!

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #647 dnia: Lutego 22, 2011, 18:00:03 »
    Jest już demo Shoguna 2 na steamie, 6 GB.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2011, 18:15:15 wysłana przez Ensis »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #648 dnia: Lutego 23, 2011, 15:56:05 »
    Jako, że wczoraj nie miałem długo kompa włączonego to dziś kończę pobieranie. Ile osób by się pisało na pełną wersję?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #649 dnia: Lutego 23, 2011, 20:09:26 »
    Oczywiście JA! :D Właśnie pograłem w demo i nie ma innej opcji. 15.03.2011 będzie wielkim dniem :D
    Gra jest po prostu przepiękna, walki bardzo widowiskowe, efekty powalają, a co najlepsze, nie ma dużych wymagań, przynajmniej sądząc z tego, co napisali ludzie w recenzjach na podstawie wersji prasowej (czyli chyba dema również, bo raczej wiele się nie różni).
    Niektórzy w temacie mojego moda pisali, że moje zbroje się świecą. Tak? To zobaczcie na zbroje przy zachodzie słońca w Shogun 2, prawie mi oczy wypaliło jak to zobaczyłem :P
    Gra EPICKA, pozycja obowiązkowa dla każdego fana strategii oraz serii Total War. Ja zamówiłem swoją kopię jakieś 3 miesiące temu, a Wy? Nie ma na co czekać, naprawdę WARTO! :D

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #650 dnia: Lutego 25, 2011, 06:43:34 »
    Ja kupię edycję specjalną, zamówię z 2 tygodnie przed premierą.

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Lutego 25, 2011, 19:52:43 »
    Rome total war

Udalo sie!! Własnie przed chwilka podbilem cala mape :D

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Alea iacta est

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #652 dnia: Lutego 25, 2011, 22:37:41 »
    Szkoda że edycja kolekcjonerska kosztuje aż tyle około 250 zł jakby o najmniej 50 zł zmniejszyli to może bym się pokusił z racji tego że jest tam film książka i koszulka plus jakiś dodatek do multi (czyt. ulepszanie swojej postaci* jeśli dobrze zrozumiałem o_O), i kilka innych rzeczy...

*
    (click to show/hide)

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #653 dnia: Lutego 26, 2011, 17:11:06 »
    Są trzy edycje:
    autor: Kyuzo
    zródło: http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=239&t=7452&start=40
    Edycja standardowa

Edycja Specjalna
    (click to show/hide)
    Edycja kolekcjonerska
    (click to show/hide)

Ceny:
    109zł- http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=3284&k=shogun-2-total-war
    149zł- http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=3355&k=shogun-2-total-war-edycja-specjalna
    209zł- http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=3356&k=shogun-2-total-war-edycja-kolekcjonerska
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2011, 07:18:55 wysłana przez Ensis »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Lutego 26, 2011, 18:58:15 »
    Nifan pewnie weźmie mnie za heretyka, ale... cholera, Shogun 2 jest pierwszą grą, która po tak długim okresie testów nie sprawiła, że chce mi się nią rzygać i nie wykluczam tego, iż po premierze spędzę jeszcze jakiś czas (o ile go znajdę...) w feudalnej Japonii oraz na polu bitew mutliplayerowych*. :D

*Będziemy Woyo mogli spróbować się w MP. ;)

Jednak nie po to pisałem tego posta. Otóż na Direct2Drive jest świetna promocja na Empire: Total War + Napoleon: Total War (gry są w wersji GOTY; ze wszystkimi dostępnymi DLC!) w cenie... 6£ (jeśli ktoś będzie kupował to po wpisaniu "vatfree" cena z nominalnych 7,50£ zostanie obniżona właśnie do owych 6£). Polecam zainteresować się promocją, ponieważ za ~25 zł dostajemy dwie świetne gry, w wydaniu zawierającym wszystkie dostępne DLC. Klucze jakie dostaniemy z D2D możemy spokojnie wpisać w Steam'ie co przypisze gry do naszego konta w tym właśnie programie - oczywiście możemy również pobierać z D2D, ale jako że lubię Steam'a to we wtorek dodam Napoleona do mojego konta. :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2011, 22:10:22 wysłana przez proud »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Marca 16, 2011, 00:33:29 »
    @proud prawda, cena 6 funcikow za takie tytuly to prawie jak za friko :) Kupilem ten zestaw jakis czas temu i nie narzekam, chociaz glownie gralem w Napoleona.

Teraz Shogun 2 :)
    Gra jest po prostu za mocna :) Wszystko jest piekne, dopracowane do najmniejszych detali, po prostu IDEAL.

Mam pytanie do osob z mocnymi kartami graficznymi. Czy u Was opcje powyzej Model Shader 3 tez sa zaciemnione? Sprawdzalem, moja karta obsluguje MS 5.0 bez najmniejszych problemow. A moze sa w grze dwa pliki .exe gdzie jeden odpowiada za DX9 (to by tlumaczylo niedostepne opcje), drugi pewnie pod DX11.
    Z tego co sie orientuje to karta z obsluga DX11 jest nawet w zalecanych wymaganiach.
    Jakby ktos pytal, moja grafika to EVGA GeForce GTX570.

PS. Proud, licze na to :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Marca 16, 2011, 06:24:31 »
    Mnie od nowszych Total War'ow odrzucił Empire. Po prostu strasznie mi sie nie podobal, wyglad kampanii, wszystko malutkim druczkiem, musialem niemal przykleic nos do monitora. Kombinowalem z roznymi rozdzielczosciami ale bylo tylko gorzej. No i jeszcze te bitwy... marsz, strzal (tylko pierwsza linia lol), przeladowanie.... strzal, przeladowanie... strzal - i tak bez konca. Ewentualnie strzelanie do siebie z artylerii z polowy mapy - to nie dla mnie. Wole sobie pykac w Rome ;d

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #657 dnia: Marca 16, 2011, 10:27:54 »
    No i jeszcze te bitwy... marsz, strzal (tylko pierwsza linia lol), przeladowanie.... strzal, przeladowanie... strzal - i tak bez konca. Ewentualnie strzelanie do siebie z artylerii z polowy mapy - to nie dla mnie. Wole sobie pykac w Rome ;d
    No to bagnet na broń i szarża! Albo ułanów na tyły i również szarża! Ja zawsze opracowuję jak najszybciej najlepsze bagnety. Podczas bitwy trochę zmiękczę wroga ostrzałem i szarża! To jest piękne... A artyleria jest dosyć niecelna, więc można sobie spokojnie maszerować pod ostrzałem (no chyba że krzemowy drań przełączy na kartacze - wówczas robi się nieciekawie). Bagnet to zuch! 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Marca 16, 2011, 12:39:07 »
    No i jeszcze te bitwy... marsz, strzal (tylko pierwsza linia lol), przeladowanie.... strzal, przeladowanie... strzal - i tak bez konca.

Wystarczyło chwilę się przyjrzeć i zauważyłbyś, że z czasem opracować można ostrzał szeregami (klasyka - ostrzał trójszeregowy) oraz... nie pamiętam jak to było nazwane - ostrzał z podejściem(?) (formacja jest bardziej luźna i szereg który wystrzeli, zostaje wyminięty przez osoby z szeregu drugiego, które po strzale zostają wyminięte przez szereg trzeci; tj. każdy szereg, który ma strzelać wychodzi naprzód). Właśnie takie podejście do tego, że należy nowe opcje rozwinąć, bardzo mi się spodobał, ponieważ gra o ile dobrze pamiętam zaczynała się w roku 1600, a to jeszcze nie był sensu stricte czas "cienkiej czerwonej linii", etc.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Marca 16, 2011, 22:09:10 »
    Poza tym w Shogunie strzelają wszyscy łucznicy. Sprawdzone :)
    Ktoś chętny do multi?