Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322615 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drago36

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #555 dnia: Grudnia 05, 2010, 17:22:57 »
    A gra ktoś może w Rome total war?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #556 dnia: Grudnia 11, 2010, 23:38:12 »
    Znalazłem dzisiaj taki filmik przedstawiający jak powstaje muzyka do Shogun 2 total war: http://www.geekweek.pl/muzyka-w-tw-shogun-2/160351/

Co o tym sądzicie?

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Grudnia 26, 2010, 13:30:32 »
    Grał ktoś w Napoleon: Total War? I co sądzicie?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:55:48 »
    Właśnie.Któryś MEdek wymaga juz(z modem chociaż) jakiejś taktyki od gracza na mapie bitewnej i kampanii?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #559 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:25:12 »
    Może AI Ultimate? Mod zmienia troszkę aspektów i komputer używa procesora :P

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Grudnia 28, 2010, 15:54:56 »
    A w której części tej gry ten mod działa?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #561 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:11:15 »
    Ja ci skromnie proponuję pobrać Stainless Steel w najnowszej wersji. :) Może nie jest to poziom taki jaki prezentuje Europa Barbarorum pod Rome TW, ale i tak w porównaniu do LORE Medievala II ten mod robi kolosalną różnicę - jest po prostu genialny w porównaniu do gołej gry. Wprowadza również kilka tweak'ów AI komputera zaczerpniętych z kilku innych stricte SI modów, do tego rozszerza mapę, uhistorycznia znacznie rozgrywkę i wprowadza szereg fajnych usprawnień jak np. ograniczenia w posiadaniu najlepszych jednostek, koszty podczas trzymania armii w polu (rosnące jeszcze bardziej w momencie wprowadzenia ich na teren innego państwa), dodatkowe budynki, jednostki, system lenny (słowo trochę nad wyrost ale jednak), system "giermków" (szkolenie młodych szlachciców - zmieniają się ich cechy i charakter w zależności jaki charakter ma miasto w którym dorastają), i kilka innych fajnych rzeczy. Polecam spróbować, na pewno nic na tym nie stracisz, a może ci się spodobać. :D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #562 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:39:32 »
    Stainless Steel... Mod odrzucił mnie zabugowaną Litwą. Otóż gdy z niemałym trudem grając Krzyżakami postanowiłem zniszczyć Litwę Medieval odmówił posłuszeństwa! Próbowałem za każdym razem i zawsze gdy zajmowałem ostatnie litewskie miasto wywalało mnie do Windowsa. Mało tego! Gdy postanowiłem sobie pograć Turkami to także w pewnym momencie wywaliło mnie do Windowsa! Czemu? Postanowiłem wklepać kod na zniknięcie "mgły wojny" i okazało się iż Krzyżacy postanowili wykończyć Litwę... A że Litwa widocznie wg gry powinna być niezniszczalna to znów zostałem ukarany odesłaniem do Windowsa... Może teraz jest jakaś nowa, upathowana wersja, ale się już zraziłem.
    Byłbym zapomniał: Gdy wklepywałem kod na mgłę musiałem zrobić to za pomocą konsoli poleceń... I znalazłem bardzo ciekawe informacje w konsoli. Otóż frakcje SI otrzymują co turę ekstra kasę! W normalnym Medievalu rzecz nie do pomyślenia... A tutaj widocznie komp nie radził sobie chociażby w wspomnianymi przez Prouda kosztami armii stacjonujących w polu. Trochę głupio że SI musi oszukiwać aby dotrzymać graczowi pola... Chyba twórcy trochę przekombinowali.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:52:27 »
    Co prawda problemu z Litwą nie miałem, ale nie wykluczam, że taki istnieje. Natomiast z kasą zgadzam się w 100%, SI dostaje co turę 5k, 10k lub 20k złota w zależności od poziomu trudności. Rekompensuje to co prawda wprowadzony przez autorów "limit" na wojska frakcji SI, który polega na tym, że jak zaczyna SI tracić pieniądze to rozwiązywana jest część wojska tak, by zachować płynność finansową, czyli eliminuje to w pewien sposób niesamowicie wielkie armie jakie mógłby komputer "zakupić" za te otrzymywane kwoty i trzymać je nawet wtedy gdy jest grubo na minusie. Choć oczywiście "niesmak" po takim sztucznym wspomaganiu SI pozostaje... Jednak i tak nie ma lepszej modyfikacji pod Medievala II - oczywiście dopóty, dopóki nie wyjdzie Europa Barbarorum II, nad którą trwają prace. :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:09:41 »
    O, to miło słyszeć. Rozumiem, że jej okres historyczny zostanie zachowany ?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:26:34 »
    Jak najbardziej tak. :) Co prawda ma być jakieś drobne przesunięcie daty, ale ogólnie okres zostanie zachowany. Akcja ma się rozgrywać w latach 272 p.n.e. - 14 n.e.

Ostatnio był ze strony autorów mały previev Kartaginy, Lugiones oraz... napisanie że mod zostanie wydany około roku 2012 - jednak część osób twierdzi, że to tylko komentarz "na odwal się", żeby nie mieć na forum ciągle głupich wątków "Kiedy premiera???111oneone!!!". ;)

Na szybko troszkę screenów...
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

p.s. Screeny ze spoilera o falandze niestety nie chciały działać w tagu [img*] dlatego jedynie zostawiłem linki. :|

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:35:13 »
    Cos kiedyś obiło mi się o uszy z tym modem Stainless Steel.Chyba do tego moda potrzebny jest jest dodatek ''Królestwa''?

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Grudnia 28, 2010, 18:08:12 »
    Proud ten mod wygląda świetnie . Te screeny działają na wyobraźnie :-) Będę czekał na tą modyfikacje :D
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #568 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:46:13 »
    Rome Total War Antologia (z dodatkami Alexander i Barbarian Invasion) już jest w drodze, dlatego też chciałbym zapytać o kilka rzeczy:
    1. Znalazłem ciekawy filmik w sieci. Przedstawia on mod "Ogniem i Mieczem" i tutaj chciałbym wiedzieć na jakiej zasadzie działają mody. Tak jak w M&B, że wybieramy z listy w jaki mod chcemy zagrać czy jak w większości gier instalujemy nową grę w miejsce naszej?

2. Co możecie powiedzieć o grze w sieci? (czy są dobre serwery, czy da się łatwo dołączyć; czy są lagi itp.)

3. Czy ktoś z was gra online?  

EDIT:
    @Proud - dzięki za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 19:58:01 wysłana przez Gacek3000 »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:52:01 »
    1.(...) chciałbym wiedzieć na jakiej zasadzie działają mody. Tak jak w M&B, że wybieramy z listy w jaki mod chcemy zagrać czy jak w większości gier instalujemy nową grę w miejsce naszej?
    W przypadku Rome wszystko zależy od twórców modyfikacji. Oczywiście nie ma launchera, w którym wybieramy mod, ale niemal wszystkie mody mają oddzielną ikonkę startową. Są jednak niechlubne wyjątki, które po zainstalowaniu uniemożliwiają instalację innych modów i jest to niestety dość powszechne, ale... instalując Europa Barbarorum nie musisz martwić się o inne mody, bo wszystkie przy nim bledną. ;)

2. Co możecie powiedzieć o grze w sieci? (czy są dobre serwery, czy da się łatwo dołączyć; czy są lagi itp.)
    Serwerów (chyba) w serii TW nie ma i gry odbywają się na zasadzie "host/join". Jak jest obecnie z graczami w multi Rome TW nie wiem...

3. Czy ktoś z was gra online?  
    Nie. ;p