Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?  (Przeczytany 41210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 31, 2013, 00:27:17 »
    Ta ich potęga może być tylko złudna. W rzeczywistości, jak ty im wypowiesz posłuszeństwo i swoje królestwo założysz, to ta ich potęga może się zburzyć niczym domino. Ty wypowiesz wojnę, to ich pozostałe państwa osaczą z każdej strony, zwłaszcza Nordowie, świetni w zdobywaniu i utrzymywaniu zamków oraz Khengieci, świetni w polu.
    Więc, nie raz potęga jest złudna, tak jak i słabość. Bo z tym drugim to się okaże, że zgranie jest u nich i tylko na dogodny moment czekają by dać popis swoich możliwości.

Nordów już nie ma i to właśnie zasługa Vaegirów.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 31, 2013, 00:44:57 »
    Nie zmienia to faktu, że wojna na wiele frontów (takiego wielkiego państwa) to gra z góry skazana na przegraną. Khengieci i obojętnie jakie państwo im wojnę powie i koniec. Ich wielka potęga zawali się jak domek z kart.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 31, 2013, 01:08:09 »
    A ja mam inne pytanie. Jak łatwo zdobyć te punkty "Prawa do Rządzenia"?

Wysyłaj swoich Towarzyszy z misją propagandową. Masz to w opcji 'chcę Cię o coś zapytać' a potem dajesz 'czy wiesz ze chcę być królem' czy jakoś tak. A potem pytasz czy może jakoś w tym pomóc i wysyłasz w teren.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 31, 2013, 03:28:52 »
    Nie zmienia to faktu, że wojna na wiele frontów (takiego wielkiego państwa) to gra z góry skazana na przegraną. Khengieci i obojętnie jakie państwo im wojnę powie i koniec. Ich wielka potęga zawali się jak domek z kart.

Aktualnie toczymy wojnę z Sarranitami i poczekam jak dołączy się jeszcze jakieś większe królestwo do wojny i chyba wtedy się odłączę to Vaegirzy będą walczyć na 3 fronty.. i wtedy spróbuję szybki pokój lub coś w ten deseń ;]

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 31, 2013, 10:41:11 »
    No to wczoraj założyłem swoje królestwo. Nazwałem je skromnie, Imperium Klingońskie :-) Z braku pomysłu lepszego, jak nazwać państwo które będzie podbijać świat.

Pytanie moje dotyczy Lordów. Czy jak na początek zrobię z Allayna lorda, to mi będą pluli prawdziwi? Bo Ci których mogę przekabacić, siedzą w więzieniach. A ja dość pilnie potrzebuje Lorda bo na start zabrałem Rodhrokom 2miasta, 2 zamki i wsie. Póki co mam co rozdawać :-)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 31, 2013, 12:04:41 »
    Alayen jeśli się nie mylę jest potomkiem rycerza, więc inni lordowie nie powinni się denerwować, gdy uczynisz go swoim wasalem.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 31, 2013, 12:41:15 »
    Pochodzenie szlacheckie mają: Alayen, Bahesztur, Firentis, Lezalit, Matheld, Rolf.
    Zresztą takie rzeczy są na wiki M&B rozpisane pięknie.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 31, 2013, 13:15:54 »
    To jak wezmę któregoś z tych szlachetnych to na 100% nikt się nie będzie denerwował?
    Bo taki jeden lord-NPC by się przydał na start :)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 31, 2013, 17:09:53 »
    Nie ma 100% pewności czy ktoś się nie wkur... rzy, ale raczej nie.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 31, 2013, 17:21:43 »
    Ostatnie pytanie z tej beczki. :-)
    Czy jeśli Allayn zostanie z mojego nadania Lordem, to może jak inni skrewić i zmienić stronnictwo? Zabiłbym go chyba...

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 31, 2013, 17:25:46 »
    Po otrzymaniu ziemi towarzysz zmienia się w zwykłego lorda z którym masz relacje na 50, nie możesz go też już zabrać do swojej drużyny więc rozważ czy chcesz się pozbyć potencjalnego herosa/trenera/lekarza itd..

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 31, 2013, 17:50:03 »
    No wiem... Ale szybko potrzebuję jakiegoś lorda, żeby mnie wsparł w obronie królestwa... A Ci którzy może i by się zgodzili, siedzą aktualnie w więzieniach...

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 31, 2013, 17:56:40 »
    Zabierz wrogowi zamek miasto, pozwól odbić, jeszcze raz zajmij i gdy go odbije zaproponuj pokój.
    Powinno to wygenerować wystarczająco dużo "strat wojennych", warto przed propozycją pokoju pokonać marszałka.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 01, 2013, 10:43:26 »
    Dobrym sposobem jest zrobienie sobie porządnych elit w zamku o sporej ilości ;] Przed odłączeniem się od Vaegirów w dwóch miastach zrobiłem sobie po 500 typa samiuśkie elity.. że nawet pod zamek podjechać chcą.. ^^ Khergici chcieli wojny ze mną bo zabrałem im Narrę jak jeszcze byłem u Vaegirów i po tygodniu rozejm bo nic nie robili... chyba też się bali ^^

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 01, 2013, 13:26:11 »
    Jestem marszałkiem u Vaegirów przez jakieś 2 tygodnie.
    Odbiliśmy zamek który ukradli nam Rhodocy nieopodal Curaw.
    Wziąłem go dla siebie - każdy na mnie głosował :)

Teraz mam zamiar wsadzić tam ok 200 elity. Vaegirsy strzelcy + Nordyccy Huskarlowie :)

Ile prawa do rządzenia potrzeba żeby być uznanym za władcę? Mam ok. 55 pkt :)

A co to są spory? W raporcie mam podane że wskaźnik sporów = 25.
    A tylko z 8 lordami mam stosunki poniżej 0 ( w granicy od -1 do -6)