Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [I Sesja - Łupieżcza Wyprawa] - zakończona  (Przeczytany 45526 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: I Sesja - "Łupieżcza Wyprawa"
    « Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 03, 2012, 22:36:13 »
    Mściwoj

-Skubańce z tych blondasów, toż to nie baza, a małe miasto! - rzucił wyraźnie zdziwiony - Szykuje się coś naprawdę dużego...
    Mściwoj zebrał swoje bambetle i zszedł na ląd. Pierwsza myśl, jaka przyszła mu do głowy, była oczywiście związana z jego stylem życia. "Skoro takie to wielkie, to i jakaś porządna melina się znajdzie". I na przekór wszystkiemu za cel postawił sobie odnalezienie przybytku, w którym wilki morskie mogą na pewien czas zapomnieć o przesiąkniętych szarością i wilgocią dniach na morzu i militarnej rutynie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 04, 2012, 14:56:25 »
    Leif

A więc nordycki wywiad istnieje, ha! Tylko czemu pokazują go bandzie tajemnych zbirów, skoro to jedyna taka baza i tak ściśle strzeżona. Jeżeli któregoś z nas stąd wypuszczą, kto wie czy ktoś ich nie sprzeda? Bez dłuższej celebracji zejścia na ląd podpytał pierwszego lepszego przechodnia o to gdzie można kupić jakiś trunek, gdy tylko się dowiedział ruszył z dwiema nowo-zdobytymi kiesami w tamtym kierunku, a gdy alkohol kupił (bez względu na cenę), udał się do budynku 12-stego.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 04, 2012, 20:25:15 »
       Nieco zafascynowany obozem,rozejrzałem się sie gdzie moi towarzysze zmierzają. Spytałem wychodząc na ląd pierwszego lepszego norda.
       - "Witaj przyjacielu,chciałbym sie rozwiedziec czy nie macie tu przypadkiem jakiegoś konia do sprzedania"\
       Gdy otrzymam odpowiedz,próbuje wyłapać wzrokiem Burniesława,co jak co,ale nie pogardzę mu dobrą flaszką, zresztą postawie parę, każdy z nich na to zasługiwał. Odwracam się jeszcze w stronę okrętu i próbuje zauważyć czy nie wynoszą naszego martwego kompana. Ktos musi być przy nim gdy będą go chować....

Ps.Przepraszam za długi czas zwłoki w odpisywaniu...
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Yugaron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Slava!
    « Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 05, 2012, 16:35:23 »
    Bojan

- Panowie... Chyba trochę przesadziłem... Z tym... eee... mio... - urwał dusząc się wymiocinami - Mio...dem...
    Opadł bezwładnie na pryczę z głową w metalowym kuble.
    - Zostanę... Ale... jakby trzeba było... to...blee... pomogę... tylko... zawołajcie... - Wydyszał, i zasnął targany konwulsjami i trzęsąc się jak w febrze.

// Niestety mam pilny wyjazd i raczej do soboty nie dam rady wrócić. Dlatego... Zasnę sobie. Jeśli będę miał dostęp do internetu, to może coś wyskrobie...
    Oto już dzień wyroczny, dzień chwały się zbliża,
    Łuny wstaną nad tobą, jak dymy kadzielnic
    Ofiarnych – i dłoń polska podźwignie cię z niewoli krzyża,
    Już słychać brzęki broni z glinianych popielnic.

Z świętych gajów wychodzą prasłowiańskie Bogi,
    Pręży się moc i pomsta wśród mogił ukryta,
    Poprzez rugijskie wydmy, odrzańskie rozłogi
    Już rży, poczuwszy wolność, rumak Świętowita!

Offline Bane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 05, 2012, 18:34:02 »
    Faran
    Faran zagwizdał pod nosem. Obóz wojskowy robił na nim niemałe wrażenie a fetor żołnierzy mocno uderzał w nozdrza. Wziął swoje rzeczy z dolnego pokładu i ruszył trapem na ląd. Zauważył stojącego przy statku Aldreda i pomachał w jego stronę.
    - A ty na co czekasz? - zapytał go, podchodząc do towarzysza.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 05, 2012, 18:38:08 »
       -"Zadumałem sie trochę, a przed wypiciem kilku głębszych chciałbym się rozpytać czy mają tu jakiegoś konia na sprzedasz. Wiesz, nauczony jestem walczyć w siodle. A kto wie jak długa droga nas dzieli. Później... po prostu wypije z wami. Jak ci poszło w walce? Bo ja niestety trochę oberwałem, szybki ten vaegirski oręż he he.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 05, 2012, 21:09:31 »
    Burenisław
    Po naostrzeniu topora burenisław odłożył go do swojego kąta. Następnie ruszył rozejrzeć się po obozie. "W tak wielkiej melinie muszą być panienki spragnione wojownika po bitwie" - pomyślał, uśmiechając się z radością o najbliższej przyszłości. I wyruszył na "łowy" gwizdając wesoło
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2012, 16:42:30 wysłana przez jurdas »
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 06, 2012, 16:00:47 »
    Vladimir

Po ze zejściu ze statku, Vladimir z lekkim niedowierzaniem zaczął przyglądać się obozowi, by w następnej chwili skierować się w stronę Aldreda. Po drodze, oczywiście, musiał dumać nad prawdziwym celem tejże wyprawy.
    "Obóz? Jeśli oni uważają, że to obóz, to jak wyglądają u nich większe miasta? Po za tym,  taki obóz musi pomieścić sporo ludzi. A to oznacza, że na zwykłym grabieniu wiosek pewnie się nie skończy..."
    -Jak słyszę, specjalizujesz się w jeździe konnej, czy tak? Zaprawdę zacna sztuka, sam także jestem jeźdźcem, acz wątpię byśmy znaleźli tu jakieś dobre konie, Nordowie z jakichś przyczyn nie używają kawalerii. Przy okazji, Vladimir, miło poznać.

//Wybaczcie, że tak długo nie odpisywałem, brak czasu.//

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 07, 2012, 22:18:02 »
    Namiot, jeśli można tak nazwać to wielkie pomieszczenie znajdował się w środku miasteczka. Przed wejściem stało dwóch huskarli, a dookoła całej budowli przechadzało się jeszcze czterech. Najemnicy musieli poczekać, aż przybył Ragnak i wezwał ich do środka. Wszyscy weszli, broń musieli złożyć zaraz po wejściu. Teraz stali w sporym pomieszczeniu z jednym tylko oknem. Za stołem stał Borsa dowódca tutejszej bazy, obok niego stali Ragnak i Erak. Chwilę na nich popatrzał i po chwili powiedział:
    Wykazaliście się już w pierwszej części zadania, ale tak jak zapewne kapitan Wam przekazał to jeszcze nie koniec. Następnym zadaniem będzie ekspedycja w głąb terytorium wroga. Mogę Wam tylko powiedzieć, że z pewnością będziecie brali udział w ataku na zamek, miasto bądź wioskę. Wszystko zależy od tego jak potoczy się Wasza misja oraz od tego jakie informacje przyniosą zwiadowcy. A teraz jeśli chcecie pytajcie bądź żalcie się. Tylko szybko mało czasu mamy, trzeba ruszać.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 07, 2012, 22:25:11 »
    Burenisław
    Rozejrzał się po namiocie, wysłuchał dowódców i rzekł:
    - piechociarzom przydałyby się tarcze, na morzu mieliśmy szczęście, ciągłe bujanie okrętem i ciasnota utrudniły zadanie wrogowi, ale na lądzie nie będzie tak wesoło, poza tym jak będziemy się przemieszczać? Załatwicie jakieś chabety, czy ciągle marszem?
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 07, 2012, 22:53:43 »
    Leif

- Płaca obejmuje 5000 denarów, ta? Jeżeli nie dostanę zaliczki, musicie się liczyć z utratą jednego strzelca wyborowego, na których - jak sądzę - brak cierpicie.
    Wciąż nie rozumiem tej ich ufności, jeżeli nie obsypią mnie złotem to zwieję i kipnę Vaegirom, gdzie jest ich kryjówka. Myślę, że będzie to równie lukratywne...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 08, 2012, 09:07:01 »
    (Rozumiem ze i ja tam mimo wszystko poszedłem)
       Wykonałem dworski ukłon którego nauczyłem się przez lata szkolenia na dworze.
       -"Ja mam pytanie, jestem giermkiem ,mój pan wysłał mnie w świat w celu nabrania doświadczenia. Ale jako przyszły - mam nadzieje- rycerz potrzebuje konia. I tu pytanie, mogę kopić od was konia? Nie zwykłą chłopską chabetę, rumaka,zdatnego do walki. Którego krew nie spłoszy, dam wam 500 denarów które zarobiłem. A gdy będzie trzeba potrąćcie mi resztę z przyszłej wypłaty. Ufam że o prowiant martwić sie nie trzeba .Druga sprawa, zginął nasz jeden kompan. Mogę liczyć że zapewnicie mu pochówek? To chyba tyle, mój panie...
       Na koniec zapadam w milczenie, w duchu opłakuje zmarłego.

Offline Yugaron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Slava!
    « Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 08, 2012, 10:43:13 »
    Bojan

Bojan zdołał jakoś powstrzymać konwulsję, chwiejny krokiem udał się do reszty drużyny.
    - Również ciekaw jestem, czy można tu gdzieś jakiegoś wierzchowca zakupić... Wszak na piechotę chyba brodzić nie będziem? - Wyszeptał do stojącego najbliżej Aldreda.
    - Tak długo, dopóki Mi płacicie możecie liczyć na mój łuk i szablę. - Powiedział, tym razem donośnie i wyraźnie.
    Oto już dzień wyroczny, dzień chwały się zbliża,
    Łuny wstaną nad tobą, jak dymy kadzielnic
    Ofiarnych – i dłoń polska podźwignie cię z niewoli krzyża,
    Już słychać brzęki broni z glinianych popielnic.

Z świętych gajów wychodzą prasłowiańskie Bogi,
    Pręży się moc i pomsta wśród mogił ukryta,
    Poprzez rugijskie wydmy, odrzańskie rozłogi
    Już rży, poczuwszy wolność, rumak Świętowita!

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 08, 2012, 21:03:14 »
    Dowódca wysłuchał pytań, uśmiechnął się pod nosem, coś tam mruknął i wreszcie odpowiedział.
    Myślicie, że wszystko nie jest przygotowane? Każdy z Was otrzyma rumaka, ale dopiero 15 mil od miejsca rozpoczęcia - wcześniej i tak jechać się nie da. Co do zaliczki to jakoś nie wiem czy Ci się bardzo ona przyda, idziemy na teren wroga. Możemy Ci dać 200 denarów które przy nas zamkniesz w swojej skrzyni. W domu 12 możecie zostawić wszystko czego brać nie chcecie, wyprawa zajmie maksymalnie dwa tygodnie. Jeszcze jakieś pytania? - spojrzał na każdego czekając na pytania

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 08, 2012, 21:55:53 »
    Burenisław
    - Kiedy wyruszamy? - zapytał z uśmiechem burenisław.
    "Wreszcie coś się dzieje, znowu szykuje się bitka." pomyślał z radością.