Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Crusader Kings (Mroczne Wieki i Crusader Kings 2)  (Przeczytany 88743 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Crusader Kings II
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 06, 2012, 16:17:57 »
    Heh... Przecież spolszczenia Cenegi są w pełnym tego słowa znaczeniu: "amatorskie" - najgorszy lokalizator na polskim rynku. :p Poza tym, spolszczenie EU3 miałem właśnie to od Cenegi i tyle błędów ile wyłapałem przez pierwszy kwadrans gry starczyło by z irytacją wyrzucić lokalizację i grać na wersji angielskiej.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 06, 2012, 16:40:35 »
    Pewnie lokalizacja była do innej wersji gry.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 06, 2012, 17:17:47 »
    Pewnie tak. ;) Zwłaszcza, że pudełko z premierowej edycji - z którego instalowałem grę - miało czerwony znaczek PL w dolnym rogu... no ale muszę się mylić i spolszczenie Cenega wrzuciła z innej wersji. Jeśli coś piszę to zazwyczaj wiem o czym piszę. EU3 kupiłem zaraz po premierze i później (z wszystkimi DLC) na steamie. Dlatego mogłem porównać obie wersje językowe w moim odczuciu (choć nie tylko moim) spolszczenie Cenegi jest gówniane i na wersji angielskiej gra się 100 razy przyjemniej. Po prostu jest lepsza, dokładniejsza i pozbawiona większości błędów jakie popełniła Cenega, która nawiasem mówiąc ssie. ;p

Powiedziała osoba na liście płac CDP ;p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2012, 21:15:43 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Avation

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 06, 2012, 19:34:41 »
    Świetna gra czekam z niecierpliwością bardzo przypomina według mnie Stronghold'a

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 06, 2012, 20:49:46 »
    Gra mnie zaciekawiła. To chyba pierwsza w której można swobodnie dawać tytuły postaciom, chyba w EU dało się jeszcze i w Medku I.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 06, 2012, 23:31:34 »
    Gra mnie zaciekawiła. To chyba pierwsza w której można swobodnie dawać tytuły postaciom, chyba w EU dało się jeszcze i w Medku I.

Nie wiem czy powinniśmy się zachwycać nadawaniem tytułów, które i tak są ułamkiem procenta możliwości. Nie będzie mnie to nawet obchodzić jeżeli pozostałe elementy będą słabo wykonane. Avation, CKII nie jest i nigdy nie będzie podobny do Stronghold'a (jedyne co ich łączy to średniowiecze). Demo nie wygląda za dobrze - cała masa bugów i bardzo dziwnych zdarzeń, mam nadzieję że w pełnej wersji to naprawią. Jednak muszę przyznać, że w żadnej innej grze nie słyszałem lepszej muzyki.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 07, 2012, 18:07:03 »
    Ogółem to z tego co widzę to CK II będzie b. fajnie zrobiona, pod względem każdym. Co prawda jedynka była słaba, to póki co widzę pozytywne oceny na temat dwójki. Z pewnością kupię, lecz poczekam chwilkę na zniżenie się ceny.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 07, 2012, 18:24:33 »
    Co prawda jedynka była słaba
    Moim zdaniem nie była taka zła, podobnie myśli: http://www.gamerankings.com/pc/560986-crusader-kings/index.html

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 09, 2012, 14:38:11 »

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 09, 2012, 17:13:05 »
    Wiążę duże nadzieje z tą grą. Uwielbiam Europę Universalis II i III, a to wygląda jeszcze lepiej. Dużego apetytu napędził mi ten AAR. Co do lokalizacji gry przez Cenegę to cieszę się, że spolszczenie w ogóle będzie. Wersje oryginalne zawsze są lepsze, ale dla osób które nie radzą sobie z angielskim każde spolszczenie jest pomocne ;)

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 11, 2012, 10:27:59 »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 12, 2012, 13:45:54 »
    Ściągnę demko, tak jak kilka postów wyżej - po przeczytaniu AAR'a i obejrzeniu kilku zdjęć - czysta zachęta do jej kupna.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 13, 2012, 09:02:26 »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 13, 2012, 15:00:18 »
    W takim razie nie zazdroszczę zamawiającym pre-ordera na zagranicznych stronach za 150-200zł.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2012, 15:35:08 wysłana przez Glaedr »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 13, 2012, 19:55:33 »
    Na steamie brak preordera w przypadku polski, premiera polska jutro w walentynki. Ja poczekam aż cena lekko spadnie. (Btw. szkoda że w demku tak mało dostępnych postaci, trudno się gra hrabią, lepiej księciem - btw. czy mi się tylko wydaje czy cesarz niemiecki jest ożeniony z własną matką? o_O

Przyjemnie mi się grało Bolesławem Kędzierzawym, skolonizowałem sporą część wybrzeża - nie mając problemów z sąsiadami, no może z Czechami - ale dostali nauczkę, a pomoc z Germanii nie nadeszła z powodu wojen na dwa fronty - z Peczengami w północnych prowincjach (którzy ich zresztą łupili, być może z powodu rebelii w środkowych Niemczech.) i Piemontem - z którym niestety wygrali, a książę poszedł siedzieć za kraty.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2012, 20:01:39 wysłana przez Bloomy »