Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Crusader Kings (Mroczne Wieki i Crusader Kings 2)  (Przeczytany 88666 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Crusader Kings II
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 17, 2012, 22:01:06 »
    Crusader Kings II - Seven Deadly Sins: Piracy :
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PvO50GYniiI

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 17, 2012, 23:50:43 »
    Jestem szczęśliwym nabywcą gry i jestem szczerze oszołomiony. Jeżeli ktoś tylko dokładnie przestudiuje poradniki i pozna możliwości gry, nie zazna ani chwili nudy! Ciągłe intrygi, zabiegi o korony innych państw i utrzymanie dynastii trzymają w napięciu, a wojny nawet najmniejsze wymagają odrobiny strategi. Polecam ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 18, 2012, 11:34:32 »
    Kupiłeś przez sklep internetowy, czy np. w Empiku?

@Edit: W sumie gdy ja kupię to można ukręcić jakiegoś multiplayera, w końcu na 32 osoby jest.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 18, 2012, 20:59:01 »
    Kupiłeś przez sklep internetowy, czy np. w Empiku?

Dopiero w marcu pdobno ma być wersja pudełkowa w Polsce.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 18, 2012, 22:20:40 »
    Z tego co wiem (jeśli się mylę to mnie poprawcie) to świat ograniczony tylko do Europy i ameryki północnej...
    Bedzie jakieś rozszerzenie?Gra do modowania jest przystosowana jak EU3?
    Do ktorego roku jest kampania ?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 22:25:06 wysłana przez Skrzetusky »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 19, 2012, 14:50:49 »
    Cała Europa, północna Afryka, ograniczona do wybrzeży, cześć Bliskiego Wschodu i Azji.
    Z pewnością wyjdą do niej mody.
    Kampania toczy się do zdobycia Konstantynopola przez Turków, czyli do maja roku 1453.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 19, 2012, 15:31:39 »
    Nie wiem, jak to jest w przypadku Crusader Kings II, ale w pierwszej odsłonie tej gry gracz mógł  grać od 1066 roku, aż do 1453 roku. Dodatkowo mógł nagrać stan gry i użyć go w Europa universalis II lub III i tam kontynuować swoje podboje aż do roku 1820. Potem robimy konwert save do Victorii 1820 aż do pierwszej wojny światowej :) A potem jest Gra Hearts of Iron II lub III i tam też możemy kontynuować naszą kampanie :) czyli jednym państwem możemy grać niemal 1000 lat :)
    Co do samej gry to ja już zaopatrzyłam się w nią. Pierwsza część była całkiem fajna, mam nadzieję, że będzie tak też z drugą odsłoną.
    Co do modyfikacji, to było ich  pełno, a w śród nich można wyszukać te naprawdę wyśmienite tworzone przez polskie społeczeństwo. Nie jest moją intencją reklamowanie obcego forum, aczkolwiek polecam wam forum Way of War, na którym znajdziecie sporo modyfikacji i innych, licznie wyśmienitych programów, edytorów i całego tego badziewia ;)
    Gra wyszła w walentynki, a dwa dni później wyszły już dwa nowe DLC - czyli dodatki do gry :)
    Osobiście polecam grę Crusader Kings II, lecz nie jest to gra na 5 minut. Zapoznanie się z grą też wymaga od nas trochę czasu.
    Pozdrawiam.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 19, 2012, 16:19:23 »
    A czym konwertuje się te zapisy?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 19, 2012, 16:50:13 »
    Nie ma żadnego konwertera z CK2 do EU3!Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.I jak narazie żaden takowy nie powstaje.
    Pozdrawiam!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 19, 2012, 17:15:16 »
    To teraz ty coś przeinaczasz, jest konwerter z CK1 do UE3.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 19, 2012, 17:22:09 »
    Gra wyszła w walentynki, a dwa dni później wyszły już dwa nowe DLC - czyli dodatki do gry :)

Powtórzę się:
    Wyżej wymienione DLC były dodawane przy zakupie pre-ordera.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 19, 2012, 17:48:30 »
    Poza tym ze świecą szukać osób, którym uda się przejść wszystkie te gry po kolei konwertując save'y. Konwertery są dupne i bardzo często po jakimś czasie wyskakują przeróżne błędy - wystarczy poczytać WoW ile ludzi na to narzeka.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 19, 2012, 18:07:25 »
    Nie ma żadnego konwertera z CK2 do EU3!Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.I jak narazie żaden takowy nie powstaje.
    Pozdrawiam!

Czytaj ze zrozumieniem i nie rób zamieszania na forum :/ jak byk napisane jest, zę pisałam o CK I :/

Poza tym ze świecą szukać osób, którym uda się przejść wszystkie te gry po kolei konwertując save'y. Konwertery są dupne i bardzo często po jakimś czasie wyskakują przeróżne błędy - wystarczy poczytać WoW ile ludzi na to narzeka.

Ja grałam Brandenburgią w CK, potem przekonwertowałam an EU2 a następnie do Victorii i jakoś błędów nie miałam. Kontynuowałabym rozgrywkę gdyby nie padł mi system. Ale przyznam się, że pomiędzy moimi rozgrywkami robiłam spore przerwy.
    Ale zabawa była przednia.

Cytat: Jagoda  Dzisiaj o 15:31:39

Powtórzę się:

Cytat: Ensis  Luty 17, 2012, 12:47:56

Wyżej wymienione DLC były dodawane przy zakupie pre-ordera.

I ?

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 19, 2012, 18:10:15 »
    Mój post odnosił się do nieprawdziwych informacji w twojej wiadomości.

O DLC było już wiadomo przed premierą i były dodawane do gier zakupionych przed oficjalną premierą w wielu sklepach internetowych.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 19, 2012, 18:17:18 »

Zdaję sobie sprawę, że ludzie wiedzieli o istnieniu dodatków. Moim przesłaniem było to, że CK II będzie miało nam wiele do zaoferowania :/ No ale cóż.