Nie wiem, jak to jest w przypadku Crusader Kings II, ale w pierwszej odsłonie tej gry gracz mógł grać od 1066 roku, aż do 1453 roku. Dodatkowo mógł nagrać stan gry i użyć go w Europa universalis II lub III i tam kontynuować swoje podboje aż do roku 1820. Potem robimy konwert save do Victorii 1820 aż do pierwszej wojny światowej :) A potem jest Gra Hearts of Iron II lub III i tam też możemy kontynuować naszą kampanie :) czyli jednym państwem możemy grać niemal 1000 lat :)
Co do samej gry to ja już zaopatrzyłam się w nią. Pierwsza część była całkiem fajna, mam nadzieję, że będzie tak też z drugą odsłoną.
Co do modyfikacji, to było ich pełno, a w śród nich można wyszukać te naprawdę wyśmienite tworzone przez polskie społeczeństwo. Nie jest moją intencją reklamowanie obcego forum, aczkolwiek polecam wam forum Way of War, na którym znajdziecie sporo modyfikacji i innych, licznie wyśmienitych programów, edytorów i całego tego badziewia ;)
Gra wyszła w walentynki, a dwa dni później wyszły już dwa nowe DLC - czyli dodatki do gry :)
Osobiście polecam grę Crusader Kings II, lecz nie jest to gra na 5 minut. Zapoznanie się z grą też wymaga od nas trochę czasu.
Pozdrawiam.